Şimdi Ara

BTK başkanından AKK açıklaması: “Gerekirse müdahale ederiz!” [Video Eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BTK başkanından AKK açıklaması: “Gerekirse müdahale ederiz!” [Video Eklendi] 

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye Bilişim Zirvesi’nde bir konuşma yaptı ve Adil Kullanım Kotası ile ilgili bir dizi açıklama yaptı. Bazı konuların yanlış anlaşıldığını belirten Sayan, AKN sonrasında hız değerinin ihtiyacı karşılamadığı yönünde gelen talep ve şikayetleri değerlendirdiklerini belirtti.

     

    Türkiye’de internet hızlarının istenen seviyede olmadığını kabul eden Sayan, yapılan düzenlemelerin ortalama hızlarda da artış sağlayacağını ifade ediyor. Sayanın asıl açıklaması ise AKN’li tarifelerle ilgili oldu. İfade şu şekilde:

     

    "Bu uygulama, gerek AKN'li bir tarife için taahhüdü devam eden mevcut aboneler için gerekse AKN’li tarifelere geçiş yapacak yeni aboneler için geçerli. Şu anda vatandaşlar, kullandıkları tarifelerle ilgili hiçbir ek ücret ödenmeksizin, bu yeni düzenlemeden yararlanacaklar. Diğer bir ifadeyle eski ve yeni abone olması fark etmeksizin herkes için geçerli. Kurum olarak AKN düzenlememize aykırı bir durum yaşandığı takdirde gerekli müdahaleyi yapacağımızı belirtmek isterim. İki yıllık süreçten bahsediyoruz. Diyoruz ki iki yılda geçiş süreci planlansın. İki yıl sonra bu rekabetçi ortam tam olarak otursun. Çok sevindim. Birçok operatörümüz, full AKN'siz tarifelerini çıkardılar ve uygulamaya koydular. Bazı operatörlerimiz de yeni yeni ortaya koyacaklar. Önümüzdeki dönemlerde bu nitelikteki tarifelerin sayısının artmasını hem de tarife ücretlerinin daha uygun olmasını bekliyoruz"

     

    Sayan’ın açıklamaları aslında günlerdir konuştuğumuz konulardan çok uzak. Operatörlerin belirli bir kotaya sahip ve aşıldıktan sonra ek ücret getiren tarifeler ortaya çıkarmaya başlaması, asıl can sıkıcı konu olmuş ve bu durumun yaygınlaşması endişesi yaşanıyordu. Sayan açıklamalarında bu odaktan bir söylemde bulunmuş değil. Dileriz bu noktada yakında zamanda bir geri dönüş alabiliriz. 

     







  • İstifa!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKN larda sıkıntı yok

    sıkıntı kota getiriyorlar

    gerçi benim tarife 99 dan 89 a ucuzladı o da kardır

    25 mbit down 5 mbit upload - akksız
  • HELAL BEE ASLANIM

  • akk düzenlemesi geldi ortada akkli paket kalmayacak alayı bildiğimiz kotalı olacak.pozisyon değişecek
  • bi işaret ver reis yürüyelim arkandan :D

  • akk de kota sınırı da tahammül edilemez seyler. Bu tarifeleri Türkiye'de bir kisinin dahi almamasını ve operatörlerin gereken dersi almasını ümit ediyorum.

  • Son bir yılda neye sevindiysek elimizde patladı. Yeni sevgili muhabbetine döndü devlet millet ilişkimiz.

  • "Geniş bant internet kullanımında sadece limitsiz ve AKN'li paketler geçerlidir. Kotalı paketler kaldırılmıştır." benzeri bir düzenleme yapılabilir. Bunun üzerinde operatörler başka bir yol bulmaz umarım.

    Ama bununla kalmamalı, 2018-2019 da AKN tamamen kalkacağına göre, BTK ve tüm operatörler bir araya gelip şu altyapı meselesini halletmeleri lazım artık. Güzel bir plan proje ile para sıkıntısı çekeceklerini düşünmüyorum.

  • BTK Başkanı siyasetçi ağzıyla konuşuyor. Sözleşmeniz bitene kadar kullanacaksınız daha ne demeye getiriyor. Böyle kurumların başında böyle adamlar olursa ki hep oldu görünen o ki hep olacak, biz daha çok ağlarız halimize. Bunların vizyonu gelişmiş ülkelerin 20 sene önceki vizyonu bile değil.

  • İnsanların endişe ettiği şey, AKK'li tarifelerin kalkıp, yerini sadece kotalı tarifelerin alacağı korkusu. Bunu açıklayın sayın Sayan. Başka bir şeyi değil.

  • Hemen gemileri yaktınız bile AKK'yi getirenler zaten bunlar değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan düzenlemeye aykırılık değil, düzenlemenin etrafından dolanarak BTK nın kararı ile alay etmek. Tüm ISPlerin internetin artık lüks bir ihtiyaç değil, zorunluluk haline geldiğini kabullenmeli buna göre davranmalı.

    Artık özel sektör ve devlet tamamen internete bağımlı, e-ticaret siteleri ve internet tabanlı girişimler ekonomide yadsınamayacak paylara sahip. Bununla birlikte internetin etkin bir haberleşme aracı haline geldiği gerçeğini düşünürsek, özel sektörün ve devlet kurumlarının tamamının internet bağlantısı olmadan kaosa sürükleneceğini görmek de zor değil.
    Sosyal medya dahi her ne kadar keyfi bir mecra olarak görünsede, kullanıcı kaybında sadece reklamcılık üzerine yapılan faaliyetlerin durması bile son kullanıcıya ulaşmada yaşanacak sorunlar ile beraber ekonomik olarak büyük kayıplara sebep olacaktır.

    Kısaca, elektrik ve su gibi, artık internette hayat içerisindeki değişmez bir olgu haline geldiği için düzenlemeler bu gerçek göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.





  • Yazıklar olsun bu nasıl açıklama ? AKK gitti yerine KOTA geldi ne anladık biz bu işten ? Şimdi daha fazla para verip kotalı internet kullanacağız, yağtığınız işe başlarım be. BTK dan anlamayan adamı başkan yaparsan böyle olur işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Mayıs 2017; 14:44:26 >
  • Başkan ya olayları takip etmiyor ya da bizi kandırıyor. Devletin kendi şirketi olan Kablonet uygulanamaz dediği tarifeyi şu anda uyguluyor ve diğerlerinin de 2 ay sonra uygulayacağını söylüyor. Eee hadi Kablonet'e müdahale etsin öyleyse?

    artık BTK'yı ne kadar istesem de ciddiye alamıyorum. Madem servis sağlayıcılar sadece isim değiştirerek düzenlemelerin etrafından dolanabiliyorlar; 2019'da da kota gider, zoka gelir. isim değişir, mevcut uygulama daha kötü olur.

    Bildiğin 5 yaşındaki çocuk yerine koyup gözümüzün içine baka baka kandırıyorlar bizleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 4 Mayıs 2017; 14:49:24 >
  • Alan memnun veren memnun bizi takan kim.

  • Bence başkanın olaylardan haberi bile yok.

  • Gerekirse neye müdahale edecek ? Devletin kurumu kablonet kotalı tarifeleri yayınlamış, gereğini yapsın ya. Eskisinden daha kötü oldu internet.

  • Biz bişeyler yapmassak bunlar bizi ****

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.