Şimdi Ara

Korsan film indirenin internet bağlantısı yavaşlatılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
7.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Korsan film indirenin internet bağlantısı yavaşlatılacak

    Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, telif haklarının ihlal edilmesi doğrultusunda bir dizi tedbiri hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı. Sanatçıların dijital ortamdaki haklarını korumak ve bu noktadaki ihlallerle ilgili olarak daha etkin mücadele edebilmek adına yeni bir yasa taslağı hazırlanıyor.

     

    Bir savcı başkanlığında kurulacak olan yeni Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi bu odaktaki anlaşmazlıkların takibini yürütecek. 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile bu merkez de geçerlilik kazanacak. 30 gün süre ile görüşlere açık olacak olan taslak, gelen fikirlere göre yeniden şekillendirilebilecek. Sonrasında da meclise gönderilecek.


    Eser sahiplerinin yaşadığı sorunları ve mali kayıpları azaltması amacını taşıyan bu çalışma, bireysel olarak yapılan hak ihlallerine de bir dizi yaptırımı getirecek. Bu doğrultuda çeşitli uyarılara rağmen korsan içerikten vazgeçmeyen kullanıcıların internet bağlantısının belirli bir seviyeye kadar yavaşlatılması hatta internet aboneliğinin tamamen iptal edilmesi gibi durumlar da ortaya çıkabilecek. Tabi tüm bunlar uyarı niteliğinde. Daha uç durumlarda parasal veya başka adli cezalar da uygulanabilecek.

     

    Yasal bir zemin kazandıktan sonra sürece dair detayları daha net bir şekilde görebileceğiz. Burada yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sayfalarından taslakla ilgili olarak siz de görüş belirtebilirsiniz.

     







  • İnsanların ceplerine onların 'temel' ihtiyaçlarını bile karşılamayacak kadar para koyarsanız kesinlikle bu konuda karşı tarafı haklı bulamazsınız. Spotify, digiturk, netflix, tivibu, d-smart derken insanlar sömürülüyor zaten. Üstelik verdikleri paranın da karşılığını alamıyorlar.

    Doları gerektiği gibi 1'in altına çekersin, kişi başı milli gelir ve internet alt yapısını Avrupa seviyesine çıkarırsın o zaman olay başka.
    herkes refah içinde yaşıyorda ,
    cimrilik edip internetten izliyor sanki.

    sinemaya gitmek kaç para ? + yeme içme
    et kaç para ? domates kaç para ? elektirik, su kaç para ? kira kaç para ?

    ve şimdide internet adsl kaç para oluyor !!!

    çepte para kaldıda bizde almadık sanki !!

    iyi maaş ver ucuzlat her şeyi .sürümden kazan ..

    milleti daraltmak için ellerinden geleni yapıyorlar .
  • VPN kullanarsak hiç bir halt tespit edemezler. Kendim Fransa OVH'tan sanal sunucu kiraladım içine de OpenVPN kurdum. Kendi VPN serverımı kullanıyorum. Ne log derdi var ne veri güvenliği derdi var.
  • O bahane mi alırım bir dal, demiyorlar ki alt yapı sıfır sağlayıcılar para saymaktan bu bant genişliğine yetişemiyor, bir cinlik daha yapalım bu çağ dışı yapı bizi biraz daha götürsün, bizim vergimizle dönen bir kurum resmen çakallarla halkı ezmek için el ele vermiş yazıklar olsun, sanki çok hızlı da kes komple sen de kurtul ben de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 3 Mayıs 2017; 19:6:50 >
  • Arkadaş niye ulkemizden dolarları dışarı akıtalım ki. Sanki yerli film indiren varda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet le uğraşacağınıza önce korsan CD satan dükkanları kapatın

  • Peki ne indirdiğini nasıl anlayacak? Ne yaptığını izlemeyi tamamen legal hale getirmeye çalışıyorlar, korsan vs hikayesi bu işin...
    Tamam anlıyorum devlet işid, pkk, fetö vs temizlemeye çalışıyor ama normal vatandaş napsın, ilerde başımız çok ağarır bu olaylardan gibi geliyor.

  • Herşey netflix için.

  • Paylaşım yapan sitelerin üzerine gitmek daha hızlı ve kesin sonuç getirmez miydi?

  • Önce doları 1 tl nin altına çeksinler sonra ne yaparlarsa yapsınlar

  • Terör bitti..Toplumda her kesim biri binden nefret etmiyor . Ekonomi çok ileri seviyede. Dolar 2 TL'nin altında düştü. Ülkede işsizlik yok da biz bunlarla uğraşıyoruz. Tam gündem değiştir melik bir konu...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    VPN kullanarsak hiç bir halt tespit edemezler. Kendim Fransa OVH'tan sanal sunucu kiraladım içine de OpenVPN kurdum. Kendi VPN serverımı kullanıyorum. Ne log derdi var ne veri güvenliği derdi var.

    Hocam pm at da biz de kullanalım, hiç mi sevap lazım değil sana
  • Devlet her zaman yaptığına ilave olarak sömürmenin yeni metotlarını arıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 3 Mayıs 2017; 19:7:37 >
  • Normalde bu tür kararlar refah seviyesi aşmış ülkelerde olur.
  • Devletin işi gücü yok vergimizle mesai harcayıp Hollywood un haklarını savunyor. Benzer şey çakma kıyafet satan esnafa da yapılıyor. Adam yeri geliyor Türkiye'de üretilen şeyi turistlere satıp ekonomiye katkı yapıyor. Belediye gidip esnafa musallat oluyor. Ben başka bir ülkeyim arkadaş istediğim gibi kopyalarım da satarım da çakma asını da yaparım. Çin bu dediklerimin alasını yapıyor. Taklit ürün yapa yapa işi öğrendiler. Ruslar oyun kopyalamada çağ atlamış. Bize gelince devlet bize karşı adamları savunuyor. Kopyalamışım, indirmişim, almışım, satmışım sana ne yav.

  • Film, oyun, müziklerde vergiyi sıfıra indirsinler biz de orjinal kullanalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Devletin işi gücü yok vergimizle mesai harcayıp Hollywood un haklarını savunyor. Benzer şey çakma kıyafet satan esnafa da yapılıyor. Adam yeri geliyor Türkiye'de üretilen şeyi turistlere satıp ekonomiye katkı yapıyor. Belediye gidip esnafa musallat oluyor. Ben başka bir ülkeyim arkadaş istediğim gibi kopyalarım da satarım da çakma asını da yaparım. Çin bu dediklerimin alasını yapıyor. Taklit ürün yapa yapa işi öğrendiler. Ruslar oyun kopyalamada çağ atlamış. Bize gelince devlet bize karşı adamları savunuyor. Kopyalamışım, indirmişim, almışım, satmışım sana ne yav.

    Ab'ye girmek için çıkarılacakmış diyorlar hocam.
  • Yıllardır aynı muhabbet yok korsan yasak, yok bilmem ne görende dicek çok iyi maaşlar alıyoruz, hepimizin alım gücü iyi, çart çurt boş muhabbet yapmayın geçin bunları..
  • Minareyi çalan kılıfını hazırlar demişler. Nasıl ols interneti yavaşlatacağız ,, eee internete giren insanlarda illaki korsan film veya dizi izlemiştir. Bahanemiz bu olsun demişler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav durun hemen gaza gelmeyin. İSS'ler dedi ki interneti hızlandıracağız ama millet cayır cayır korsan indiriyor altyapıda kaldırmaz ne yapazağız. Devlette iss'lerin gazını almak için yalandan böyle bir işe girişti. Almanya bile korsan içerikle mücadele edemiyorsa ( ya da etmiyor ) bizimkiler hiç yapamaz. Sülalemin yarısı Almanya'da oturuyor. Millet orada ayır cayır torrent kasıyorlarmış ülke genelinde. Hiç bir sorun yok yani

  • Zaten yavaş...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.