Şimdi Ara

Laboratuvarda yetiştirilen kök hücreler kanser riski taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Laboratuvarda yetiştirilen kök hücreler kanser riski taşıyor
    Laboratuvar ortamında yetiştirilen kök hücreler, son yıllarda birçok yeni tedavi yönteminin geliştirilmesini sağladı. Bu yüzden de kök hücre araştırmaları tıp dünyasının en önemli konuları arasında yer alıyor. Ne var ki insan sağlığını ilgilendiren her konuda olduğu gibi kök hücreler konusunda da oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Zira yapılan yeni bir araştırmaya göre laboratuvar ortamında yetiştirilen kök hücreler son derece ciddi riskleri beraberinde getiriyor.
     
    Harvard Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre laboratuvar ortamında yetiştirilen kök hücreler kanser riskini arttırıyor. Bilimsel araştıma amacıyla laboratuvarlarda yetiştirilen 140 embriyonik kök hücre dizisini inceleyen araştırmacılar, bu 140 hücre dizisinin beşinde, mutasyonu kansere neden olabilecek hücreler tespit etti.
     
    Üstelik kanser riskini arttıran bu embriyonik kök hücre dizilerinden ikisinin insanlar üzerinde yapılan testlerde kullanıldığı ortaya çıktı. Henüz bu hastalardan hiçbirinin kansere yakalanmamış olması sevindirici olsa da bu kanser riskinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor.
     
    Elbette bu durum tıp dünyasının kök hücre alanındaki çalışmalarını hepten sonlandıracağı anlamına gelmiyor ancak bundan sonra çok daha dikkatli olunması gerekiyor. Eğer Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bu araştırmanın doğruluğu kanıtlanırsa, kök hücre yetiştirirken DNA diziliminde mutasyonların aranması zorunlu hale getirilebilir.







  • hadi be en umut veren gelişmelerden biri buydu ya ,bir çaresini bulurlar inşallah:)

  • Bulmuşlar zaten her üretilen hücre dizisini kontrol edecekler kansere yatkınlığı var mı diye sonra insan üzerinde kullanacaklar biraz daha pahalanacak sistem ama daha güvenilir olacak.

  • Türk Telekom sabaha karşı hızı 3 mbps ye indiriyor. İki sabahtır saat 7.30 da kontrol ettiğimde hız 3 çıkıyor. Modemi resetledikten sonra yükseliyor. Adiler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratteas

    Türk Telekom sabaha karşı hızı 3 mbps ye indiriyor. İki sabahtır saat 7.30 da kontrol ettiğimde hız 3 çıkıyor. Modemi resetledikten sonra yükseliyor. Adiler.

    Ne alaka 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer77


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratteas

    Türk Telekom sabaha karşı hızı 3 mbps ye indiriyor. İki sabahtır saat 7.30 da kontrol ettiğimde hız 3 çıkıyor. Modemi resetledikten sonra yükseliyor. Adiler.

    Ne alaka 😄

    Forum kafayı yemiş. Ben bunu yazdığımda test diye bir sayfa açtı. Geri geldim konuya atmış gibi duruyordu ama buraya atmış. 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.