Şimdi Ara

Türk şirketinden su altında sesin yönünü tespit eden sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk şirketinden su altında sesin yönünü tespit eden sistem 


     

    Kocaeli merkezli; sonar sistemleri, sualtı sensör sistemleri, sualtı haberleşme sistemleri ve diğer sualtı akustiği cihaz ve sistemlerine ilişkin ürünler geliştiren SUASİS şirketi, suyun altında sesin geldiği yönü tespit edebilen bir sistem geliştirdi. Su altındaki şartlara göre 100 kilometrelik bir mesafeye kadar sesin geldiği yönü tespit edebilen sistemin SUASİS tarafından bazı ülkelere de ihraç edilmesi bekleniyor.




     


    Özellikle denizaltı ve balinaların çıkardığı seslerin yönünü tespit edebilmesiyle savunma sanayii ve su altı araştırmalarında kullanılacağı düşünülen sistemle ilgili SUASİS Genel Müdürü Tuncay Akal, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada sensörleri ve buna bağlı olarak geliştirilen sistemleri savunma alanında kullanmak üzere Güney Kore ve Pakistan'a satıldığını dile getirdi. Akal, Norveç'teki bir üniversiteye de balina araştırmalarında kullanmak için bir sistem teklifi verdiklerini açıkladı.
     

    Ayrıca Bkz.Elektrikli otomobillerin hızını artıracak batarya
    Güney Kore gibi teknoloji alanında gelişmiş bir ülkeden kendi sistemlerine talep olduğu için memnuniyet duyan Akal, bu durumun kendilerine güven verdiğini açıkladı. SUASİS'in şimdiki hedefi ise üretilen sistemlerle dünya piyasasına açılmak. 

     



  • İnşaallah daha da başarılı olurlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu son dönemde artık Türk şirketlerin ve bireysel girişimcilerin inovatif ve hiç yapılmamış cihazların haberleri daha sık göreceğiz. Özellikle son bir kaç yıldır yapılan destek ve yatırımlar yavaş yavaş meyvesini verecek.

  • 100 km müthiş bir değer. Bence mesela bu kadar menzile sahip sistem üretilmemişse bunu dışarı satmayalım bir süre sadece biz kullanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 1 Mayıs 2017; 22:19:43 >
  • Türkiye de ne oluyorsa bireysel oluyor şirketler yada devlet kurumları sadece halkı sömürme derdinde asalak sülükler gibiler sadece kanımızı emme peşindeler her fırsatta görüyoruz bunu bu ülkede bir şeyler yapan bilim ve ilim insanlarına sonsuz teşekkürler geri kalanın canı cehenneme...

  • bilim ve ülkemiz adına güzel bir olay ama,
    olan nadir bulunan balina vb.. gibi hayvanlara olcak bunlarla çok kolay bulunup avlayabilirler...

  • Güzel bir çalışma ama, eğer denizaltılar için de kullanılacak ise yanına destekleyici alternatif çözümler de eklenmelidir. Çünkü yeni nesil denizaltılarda, aynen helikopterlerde olduğu gibi sessizlik işlevi mevcut. Dolayısı ile, sadece ses ile yetinilmemelidir.

  • Arkadaşlar Tuncay bey yan komşum yıllarca amerika da profluk yapıp türkiyeye geri döndü amacıda ülkeye hizmet etmekti. 2006da yan tarafımızda bulunan villayı 300bin dolara alıp tamamen bu işe adadı. Gebze teknoloji kentte bir ofisi var ama bütün işleri maşukiyede olan villada yapıyor. Çok kaliteli mühendislerle çalışıyor. Kocaeli Üniversitesi haberleşme bölüm birincileri falan onunla. Stajımı yanında yapmıştım. Enteresan bir fırçası var bir işi yapamayınca millet 50sene önce diyotlarla aya çıktı siz bu kadar imkanla birşey yapamıyorsunuz deyişi var beni bende alır.

  • sevindirici haber ..

  • Ne merkezli?

    Hatlar karıştı...
  • Vay be hiç fena bir sistem değil,bazı koşullarda işe yarayacaktır.

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sonar

    19.yy'den beri yapılıyormuş zaten sonarlar. su altında yön bulma yeni bişey gibi yazılmış haberde?..



    nedir bu? ne özelliği ne farkı var? o top mu yön bulan? akal'ın elindeki ne? 100 km'ye kadar hangi sesi duyuyor? frekansı ne gücü ne amacı ne? balık mı?

    biri ne işe yaradığını anlatsın da alan alsın kullansın

  • güzellll , biraz daha geliştirilirse farklı alanlarda da kullanılabilinir.

  • https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Sonar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerleyen senelerde av yasakları haberlerini sıklıkla duymaya başlarız...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.