Şimdi Ara

SpaceX, ABD'nin casus uydusunu uzaya taşıdı: İşte Görüntüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  SpaceX, ABD'nin casus uydusunu uzaya taşıdı: İşte Görüntüler 
    Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX bugün Amerikan ordusuna ait gizli bir casus uydusunu uzaya taşıdı. Hava koşulları nedeniyle bir gün ertelemeli olarak gerçekleşen görevde Falcon 9 roketi, detayları gizli tutulan NROL-76 kod adlı uyduyu başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirdi.




    Bugüne kadarki 34. görevine çıkan SpaceX ayrıca NROL-76 ile birlikte ilk kez ABD Savunma Bakanlığı için çalışmış oldu. Devletle arası oldukça iyi olan Elon Musk böylece, son 10 yıl içerisinde Savunma Bakanlığı'na ait uyduların tümünü yörüngeye taşıyan United Launch Alliance'ın da bu alandaki tekeline son vermiş oldu.
     
    SpaceX, ABD'nin casus uydusunu uzaya taşıdı: İşte Görüntüler 

    Yeni bir Falcon 9 roketi kullanıldı


    Geçtiğimiz ay bir Falcon 9 roketini ikinci kez kullanarak büyük bir devrime imza atan SpaceX, bugün ABD ordusu için çıktığı "gizli" görevindeyse yeni bir Falcon 9 roketi kullandı. Kennedy Uzay Merkezi'ndeki 39a platformundan TSİ 14.15'te kalkışa geçen roket, casus uydusunu kısa sürede uzaya taşıyarak Yeryüzü'ne geri dönüş yaptı.



    Görev anlarını her zamanki gibi yine YouTube adresinden canlı olarak yayınlayan SpaceX, bu sefer öncekilerden farklı olarak iniş anlarını da çok daha detaylı bir şekilde aktarabildi. İniş denemesinin okyanus yerine karaya yapılmış olması bundaki en önemli etkendi.



    Tabi şirket kurucusu Elon Musk da sosyal medya hesapları üzerinden iniş anlarını yüksek kalitede paylaşmayı ihmal etmedi. İşte Musk'ın Instagram hesabında paylaştığı muhteşem videolar:

     






    Landing


    A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on




    A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on


     

    SpaceX dokuzuncu kez başardı


    Elon Musk'ın 2002 yılında küçük bir girişim olarak başlattığı SpaceX çok kısa bir sürede uzay gibi zor bir sektörde inanılmaz başarılar elde etti. "Uzayı herkes için çok daha ulaşılabilir kılmak" mottosuyla harekete geçen şirket birçok başarısızlığın ardından ilk kez 2015'in Aralık ayında Falcon 9 roketini Yeryüzü'ne indirmeyi başarmıştı. O günden bu yana sadece bir buçuk yıl içerisinde tam 9 kez aynı başarıyı tekrarlayan SpaceX, nihai hedefiniyse insanoğlunu Mars'a taşıyıp çok gezegenli bir ırk haline getirmek olarak koymuş durumda.
      

    A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on








  • ryzenci R kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Aslında reklam algoritması izi olmadığı için böyle gösteriyor. İş yerinde hiç bir kaydı olmayan bir bilgisayarda bu reklamları görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu roketler mekik tasimakla kalmiycak o filmlerde gördügümüz gezegenler arasi uzay araclari gibi araclardada kullanilicak örnek alien prometheus filmindeki uzay araclarinin inis kalkis motorlarini dusunun

  • SpaceX, ABD'nin casus uydusunu uzaya taşıdı: İşte Görüntüler

    Onlar ve biz muhabbetini sevmiyorum ama durumumuz içler acısı.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Ben de reklam uygulamasının nasıl çalıştığını bilmiyorum ama şöyle bir şey geliyor başıma youtube üzerinde izlediğim bir video için play list oluyor orada sevmeyeceğim birinin kanalıda varsa önerilerde o kanalda çıkıyor bu mantıkla adam belki başka bir sitede gizli popup reklama maruz kaldıysa ve tarayıcıda kalıntı bıraktıysa bu durum oluyor olabilir tek çözüm düzenli çerez temizlemek !

  • Yaw allah aşkına esas haber niteliği taşıyan ABD nin casus uydu göndermesi mi bu uyduyu SpaceX in göndermesi mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    SpaceX, ABD'nin casus uydusunu uzaya taşıdı: İşte Görüntüler

    Onlar ve biz muhabbetini sevmiyorum ama durumumuz içler acısı.

    GB başı 2TL yalan... yok öyle bir şey... + reklamlardan şikayet edeninde UBO ne bilmemesi... tampermonkey ne duymamasını...




  • Casus uydusunu taşımak ve online yayın? İlahi Space X :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.