Bu JVCnin "marifetidir"! Aslında dosyan mpeg. Bunu uzun uzun mpeg'e render edicem diye uğraşabilirsin ya da bi dene bakalım, eğer yapmayı biliyorsan, uzantı kısmındaki .mod'u sil, yerine "mpg" ya da "mpeg" falan yaz. Amazon'da JVC HDD'ler ile ilgili review'ları okurken, biri bu sorunu bu şekilde kolayca halletiğini yazmıştı.
Eğer en kalide mode da çektiysen, VCD yapman için mpeg 1'e dönüştürmen gerekecek gene. Ama en dandik mode da çektiysen, VCD yapmaya hazır demektir kaydettiklerin.
Bu jvc den ne çektim onu bende bilirim.Elimde iki adet jvc ile doldurulmuş mini dv kaset Hala da ne olduğu belli olmayan garip bir bağlantı yuvası .. Bu jvc firması herhalde hep aykırı davranmayı seviyor.Müşteriyi hep yokuşa sürüyor.
Bu MOD'un ne olduğunu anlayabilmek ve her programla açabilmek için bayağı uğraştım. Sonunda ben de uzantıları değiştirerek sonuca ulaşmıştım.
Özellikle AVI movie player, power dvd sorunsuz çalıştırıyor.
Ben başka bir şey sormak istiyorum. her görüntü dosyası aynı zamanda MOI uzantılı 2. bir file daha oluşturuyor. Sanırım bu videonun çekildiği zaman, süre bilgileri gibi. Yani Bilgisayarıma attığım görüntünün ne zaman çekilmiş olduğunu bulamıyorum. Acaba Bu MOI dosyası bu işe mi yarıyor. MOI'yi nasıl kullanacağım?
arkadaşım çektiğin görüntüleri pc ye kaydettikten sonra tarih ve saati göremiyorsan bunun için bir proğram var. Bende aynı derde düşüp epey kafa yorduktan sonra burada bir arkadaş yardımcı oldu. Evet tarih ve saat pc ye kaydederek oluşturduğun dosyanın içinde gömülü oluyor. Onu yeniden o programla pc ye kaydettiğinde görüntülerinde tarih ve saat çıkıyor.