Giriş: Şifre: Kayıt Ol | Şifremi unuttum (?) Giriş tercihleri: Beni Hatırla | Cevaplanan Mesajlarım'a Git
Donanım Haber Forum

Cevap: TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Sayfa: <<   < önceki  63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72   sonraki >   >>
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
istanbulls

14 Ağustos 2008; 18:39:52  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Acil durum!
Ben format çekip WinXP service pack 3 ile kurdum herşey tamam fakat ses kartında bi problem var. Ses kartını tanıtmak istediğimde "Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing RealtekHD Audio driver!" diye bir hata mesajı veriyor ve ses kartının driverını yüklemiyor. Ses kartını tanıtmak için ne yapmam gerek? cd deki bütün sürücüleri tek tek yükledim olmadı. Bunun service pack 3 ile bir ilgisi var mı? service pack 3 kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sizdede aynı hata vermişmiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulls -- 14 Ağustos 2008; 20:15:53 >

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.
  14 Ağustos 2008; 19:50:34  

quote:

Orjinalden alıntı: mesocano

bu aralar notebook sogutucusu almayı düşünüyom yoksa işlemci intihar edecek el dokundurmuyo yav elektrik süpürgesiyle cektim fayda etmedi baska önerileri olan varsa söyleyebilir

bende de aynı durum bi arkadaş açıp her yerini temizlemişti ama baya çetrefilli bişey her tarafı sökmen gerekiyo bi de kablolardan falan tam açılmıyor meret en iyisi servise vermek
istanbulls

14 Ağustos 2008; 20:12:07  

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

bu aralar notebook sogutucusu almayı düşünüyom yoksa işlemci intihar edecek el dokundurmuyo yav elektrik süpürgesiyle cektim fayda etmedi baska önerileri olan varsa söyleyebilir

bende de aynı durum bi arkadaş açıp her yerini temizlemişti ama baya çetrefilli bişey her tarafı sökmen gerekiyo bi de kablolardan falan tam açılmıyor meret en iyisi servise vermek

Benim laptop daha önce inanılmaz şekilde ısınıp yavaşladığında fanlara hava üflediğimde bütün toz dışarı çıkmıştı ve bir anda ısı normal seviyeye düşmüştü. Fakat bu yaz mevsiminde hava üflemekde fayda etmiyor. geçenlerde 105 dereceyi grdü ve kendi kendine kapandı makine neyseki herhangi bi parçaya zarar gelmedi soğumaya bıraktım sonra kendine geldi laptop. Fakat 3-4 saat açık kalmaya gelmiyor yaz mevsiminde hemen ısı 80 leri geçiyor. Normal şartlarda ısı en fazla 40-50 derece civarı olması gerek. 50 yi geçtiği an dikkatli olmak lazım.

pirekare

14 Ağustos 2008; 21:01:03  

quote:

Orjinalden alıntı: istanbulls

Acil durum!
Ben format çekip WinXP service pack 3 ile kurdum herşey tamam fakat ses kartında bi problem var. Ses kartını tanıtmak istediğimde "Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing RealtekHD Audio driver!" diye bir hata mesajı veriyor ve ses kartının driverını yüklemiyor. Ses kartını tanıtmak için ne yapmam gerek? cd deki bütün sürücüleri tek tek yükledim olmadı. Bunun service pack 3 ile bir ilgisi var mı? service pack 3 kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sizdede aynı hata vermişmiydi?

Birçok arkadaş ses kartını kurmayı başaramıyor. Aşağıdaki işlemleri SIRASIYLA ve hiçbir adımı atlamadan yaparsanız sorunsuz bir şekilde notebook ses kartınızı kurabilirsiniz.

Önce Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio dosyasını (tıkla indir) kuruyoruz. Daha sonra realtek ses kartı driverını (burdan indir) normal bir şekilde kuruyoruz.

Ses kartı kurulumunda hata verebilir dert etmeyin. Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz. Özellikler > donanım > Aygıt yöneticisini açıyoruz. EN ALTTA SİSTEM AYGITLARININ ALTINDA sarı ünlem işaretiyle bir pci device göreceksiniz. Sağ tıklıyoruz.
Sürücüyü güncelleştir > Hayır, Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra şunu yapıştırın.

C:\Program Files\Realtek\Audio\InstallShield

Daha sonra ileri'yi tıklayıp herşeyi onaylayarak kurulumu tamamlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Ses kartınız başarı ile kurulmuştur.

Eğer yukarıda verdiğimiz tüm işlemleri verdiğimiz sıra ile denediyseniz ve olmadıysa şu dosyayı da kurmayı (o da burda) deneyebilirsiniz.

(Notebook.gen.tr sitesinden alıntı yaptım... linkleri de koyuverdim) Buyruuuun... Afiyetle...

Paylaştığım Fotoğraflarım

Nikon D5000 / Nikkor AF-s 18-55mm VR / Tamron 70-300mm tele-macro / Nikkor AF 50mm f/1.8

GalaXy SII GT-I9100
istanbulls

14 Ağustos 2008; 22:33:06  

quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

quote:

Acil durum!

Birçok arkadaş ses kartını kurmayı başaramıyor. Aşağıdaki işlemleri SIRASIYLA ve hiçbir adımı atlamadan yaparsanız sorunsuz bir şekilde notebook ses kartınızı kurabilirsiniz.

Önce Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio dosyasını (tıkla indir) kuruyoruz. Daha sonra realtek ses kartı driverını (burdan indir) normal bir şekilde kuruyoruz.

Ses kartı kurulumunda hata verebilir dert etmeyin. Bilgisayarıma sağ tıklıyoruz. Özellikler > donanım > Aygıt yöneticisini açıyoruz. EN ALTTA SİSTEM AYGITLARININ ALTINDA sarı ünlem işaretiyle bir pci device göreceksiniz. Sağ tıklıyoruz.
Sürücüyü güncelleştir > Hayır, Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra şunu yapıştırın.

Daha sonra ileri'yi tıklayıp herşeyi onaylayarak kurulumu tamamlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın. Ses kartınız başarı ile kurulmuştur.

Eğer yukarıda verdiğimiz tüm işlemleri verdiğimiz sıra ile denediyseniz ve olmadıysa şu dosyayı da kurmayı (o da burda) deneyebilirsiniz.

(**** sitesinden alıntı yaptım... linkleri de koyuverdim) Buyruuuun... Afiyetle...

Hızlı cevap için teşekkürler. Söylediğiniz 2 programıda indirip sırasıyla kurdum fakat sistem aygıtlarının altında sarı ünlem işareti yok sadece diğer aygıtlar bölümünde bir ünlem işareti var ve o da sürücüyü görmüyor, kurulumu tamamlamıyor. Bilgisayara restart attıpımdada windows açılış ekranında kitleniyor, ekran donuyor. Söylenen bütün işlemleri harfiyen yaptım. sürücüler sorunsuz kuruldu fakat yinede ses kartını sistem görmüyor!

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.
  14 Ağustos 2008; 22:37:46  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

Benim laptop daha önce inanılmaz şekilde ısınıp yavaşladığında fanlara hava üflediğimde bütün toz dışarı çıkmıştı ve bir anda ısı normal seviyeye düşmüştü. Fakat bu yaz mevsiminde hava üflemekde fayda etmiyor. geçenlerde 105 dereceyi grdü ve kendi kendine kapandı makine neyseki herhangi bi parçaya zarar gelmedi soğumaya bıraktım sonra kendine geldi laptop. Fakat 3-4 saat açık kalmaya gelmiyor yaz mevsiminde hemen ısı 80 leri geçiyor. Normal şartlarda ısı en fazla 40-50 derece civarı olması gerek. 50 yi geçtiği an dikkatli olmak lazım.

seninki cidden biraz fazla.süpürgeyi fana tutarak çek bilgisayarı kapayıp.ben öyle yapıyorum maksimum 90 derece görüyor.hiç 105 görmedi zaten 106 derece critical tempreture olarak gösterilmiş kapanması normal.süpürge taktiği dene bence verim alırsın
mesocano

15 Ağustos 2008; 8:15:43  

bende bi sorun daha var pc yi açtıgımda direk olarak wireless görmüyo ancak mekanik olarak aç/kapa düğmesine basarak anca görüyo driver güncel sisteme format atmam gerikordu arada o düzelir dedim gine olmadı daha önce açılınca hemen bağlanıyordu yardımlarınız için teşekkürler.

!n_FLames

TOSHİBA A100-599
istanbulls

15 Ağustos 2008; 12:34:01  

quote:

quote:

Acil durum!

(**** sitesinden alıntı yaptım... linkleri de koyuverdim) Buyruuuun... Afiyetle...

En sonunda çalıştı ilk iki dosyayı yüklediğimde açılışta kitlenmeye başlamıştı sonra netden biraz daha araştırdım Realtek High definiton Audio Driver 2.01 sürümünü bulup indirdim sonrada senin linkini verdiğin 3.dosya işe yaradı. Realtek HD Audio Hotfix içindeki service pack 3 deki dosyaları komple C:\Program Files\Realtek\Audio\InstallShield klasörüne kopyaladıktan ve senin söylediğin adımları takip ettikten sonra ses kartını gördü ve ses kartınn sürücüsünüde yükledikten sonra sonunda çalıştı Yardımların için teşekkürler.

pirekare

16 Ağustos 2008; 1:19:36  

quote:

En sonunda çalıştı ilk iki dosyayı yüklediğimde açılışta kitlenmeye başlamıştı sonra netden biraz daha araştırdım Realtek High definiton Audio Driver 2.01 sürümünü bulup indirdim sonrada senin linkini verdiğin 3.dosya işe yaradı. Realtek HD Audio Hotfix içindeki service pack 3 deki dosyaları komple C:\Program Files\Realtek\Audio\InstallShield klasörüne kopyaladıktan ve senin söylediğin adımları takip ettikten sonra ses kartını gördü ve ses kartınn sürücüsünüde yükledikten sonra sonunda çalıştı Yardımların için teşekkürler.

Sevindim.... Hayırlı olsun...

Nikon D5000 / Nikkor AF-s 18-55mm VR / Tamron 70-300mm tele-macro / Nikkor AF 50mm f/1.8

GalaXy SII GT-I9100
mesocano

18 Ağustos 2008; 9:10:20  

quote:

bende bi sorun daha var pc yi açtıgımda direk olarak wireless görmüyo ancak mekanik olarak aç/kapa düğmesine basarak anca görüyo driver güncel sisteme format atmam gerikordu arada o düzelir dedim gine olmadı daha önce açılınca hemen bağlanıyordu yardımlarınız için teşekkürler.

benim soru havada kaldı ama bi yardımcı olsanız çok sevinirim.

!n_FLames

TOSHİBA A100-599
polo_car16

20 Ağustos 2008; 2:34:20  

Supported OS: Windows 2000/XP/2003
Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
Driver Version: R2.02
Digitally Signed by Microsoft: Yes
Release Date: 08/12/2008
File Size: 24.8MB
Download URL: http://www.drivermagician.com/drivers/WDM_R202.exe

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

20 Ağustos 2008; 2:38:44  

Supported OS: Windows Vista
Driver Version: R2.02
Release Date: 08/12/2008
File Size: 22.4MB
Download URL: http://www.drivermagician.com/drivers/Vista_R202.exe

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

20 Ağustos 2008; 2:42:16  

hangi OS yi kullaniyorsun?
mevcut olan Wlan uygulamasini + driverleri kaldirip alttaki siteden uyumlu driveri yeniden yuklemeyi dene...olmasi lazim
http://aps2.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads
quote:

quote:

benim soru havada kaldı ama bi yardımcı olsanız çok sevinirim.

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

20 Ağustos 2008; 2:53:01  

valla arkadaslar kac derece oluyor bilmiyorum ama, normalde fanin calisma durumuna gore 50-max70 ,
burda havalar 35-40* arasi,(2gun once 3-4 dvd convert ettim) CPU saatlerce %100 calismasina ragmen hicbir sorun yok ,
cogunuz supurgeyle uflemissiniz , bende ufledim ama sonradan farkettigimde icinde iplik, sanki yun gibi birikmis onlarida bicesit cikardim, hani sizdede olabilir diye dusundum bilemiyorum,,,,saygilar

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
alanyali

21 Ağustos 2008; 12:55:18  

Merhaba Arkadaşlar.
Ben bilgisayarıma 2gb ram takmakm istiyorum.Ama teknik anlamda çok bilgim yok.Dual channel özelliği diye birşey varmış,ben bilmiyorum.Acaba 1gb ram in yanına 2gb Kingston 667 mhz ram taksam olur mu?ve dual channel özelliği devreye girer mi?Bir de ram markası konusunda fikri olan varsa sevinirim.Vatani görevimden yeni döndüğüm için ancak ilgilenebildim bilgisayarımla.RIA platformu üzerinde çalıştığım için de acayip şekilde kasıyor cihaz.Vista ve Flex Builder 3.0; Fiziksel belleğin 95% ine kadar dolduruyor.Bazen de Flex IDE'si kilitlenip kalıyor.Yani ram şart oldu.Almışken de 2gb alalım diyorum.Ne dersiniz?

polo_car16

21 Ağustos 2008; 23:06:38  

arkdadasim eger 2gb 667mhz ram takmis olursan calisir yanliz ordaki 1gb ram 533 mhz olup 667 mhz ye ilasamiyacagi icin sonradan takmis oldugun 2gb ram da 533 mhz da calismis olur, marka konusunda ise bu laptopu kullananlarin cogu Kingston `u alip & onermislerdi.

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
sarppy

21 Ağustos 2008; 23:12:49  

quote:

Orjinalden alıntı: alanyali

Merhaba Arkadaşlar.
Ben bilgisayarıma 2gb ram takmakm istiyorum.Ama teknik anlamda çok bilgim yok.Dual channel özelliği diye birşey varmış,ben bilmiyorum.Acaba 1gb ram in yanına 2gb Kingston 667 mhz ram taksam olur mu?ve dual channel özelliği devreye girer mi?Bir de ram markası konusunda fikri olan varsa sevinirim.Vatani görevimden yeni döndüğüm için ancak ilgilenebildim bilgisayarımla.RIA platformu üzerinde çalıştığım için de acayip şekilde kasıyor cihaz.Vista ve Flex Builder 3.0; Fiziksel belleğin 95% ine kadar dolduruyor.Bazen de Flex IDE'si kilitlenip kalıyor.Yani ram şart oldu.Almışken de 2gb alalım diyorum.Ne dersiniz?

Ramleri dual olarak çalıştırabilmek için 2 ramin de özelliklerinin aynı olması gerekiyor yani 2+1 dual olarak çalışmaz ama bunun pek bir kaybı olmayacaktır. Forumda daha önce yapılan testlerde dual channel ve single channel çalışmasının farkını gösteren bir konu vardı. Aşağıdaki linkten bakabilirsin:

http://resim.donanimhaber.com/m_17509598/mpage_1/key_//tm.htm#17509598

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 22 Ağustos 2008; 0:44:16 >

Motorola Atrix
Chipset: nVidia Tegra 2 AP20H || CPU: 1GHz Dual-Core ARM Cortex A9 || GPU: ULP GeForce || Memory: 1GB LP DDR2 RAM || Storage: 16GB
Display: 4.0” qHD (960x540) || Camera: 5MP AF || WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot || Bluetooth: v2.1 with A2DP, EDR || Battery: 1930mAh

paray

23 Ağustos 2008; 2:11:08  

selam arkadaşlar
2007 nisan ayında toshıba a100 599 model dizüstünden 2 adet satın almıştım
2008 yılı ağustos ayında da 1 tanesin de aniden pili öldü. 2 saatten fazla giderken birden 20 dakikaya kadar düştü diğerinde ise sorun yok.
neyse garanti değiştirmek istemiyor olabilir anlarım ama garantisi henüz bitmesine 8 9 ay varken bu bilgisayarın bataryasını hiç bir yerde yenisini bulamama ne dersiniz orjinal pili üretilmiyormuş artık pil ihtiyacımız oldu nasıl bulacam. bu nasıl servis desteği nasıl garanti. 2 bilgisayarımı da aynı gün aldım ikisininde kullanımı hemen hemen aynı biri 2 saatten fazla giderken diğer bilgisayarın pili 20 dakika
BANA YOL GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ NE YAPABİLİRİM .
PİLDE BULAMIYORUM YARDIM....

ASUS N53SN SZ002V / NOKİA N8 / SAMSUNG 32D6500
alanyali

23 Ağustos 2008; 14:09:45  

quote:

Orjinalden alıntı: paray

selam arkadaşlar
2007 nisan ayında toshıba a100 599 model dizüstünden 2 adet satın almıştım
2008 yılı ağustos ayında da 1 tanesin de aniden pili öldü. 2 saatten fazla giderken birden 20 dakikaya kadar düştü diğerinde ise sorun yok.
neyse garanti değiştirmek istemiyor olabilir anlarım ama garantisi henüz bitmesine 8 9 ay varken bu bilgisayarın bataryasını hiç bir yerde yenisini bulamama ne dersiniz orjinal pili üretilmiyormuş artık pil ihtiyacımız oldu nasıl bulacam. bu nasıl servis desteği nasıl garanti. 2 bilgisayarımı da aynı gün aldım ikisininde kullanımı hemen hemen aynı biri 2 saatten fazla giderken diğer bilgisayarın pili 20 dakika
BANA YOL GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ NE YAPABİLİRİM .
PİLDE BULAMIYORUM YARDIM....

Aynı problem bende de var.Pil 45 dakika gibi ancak idare ediyor.Diğer bir bilgisayarım daha var,farklı bir marka.Ama onun pili yaklaşık 2,5 saat gidiyor,hem de 2 seneden beri.Öyle süper bir marka falan da değil.İşletim sistemi de vista.Nasıl iş anlamadım.
Bu arada 2gb ram siparişi verdim.Takınca sonucu bildireceğim.

pirekare

23 Ağustos 2008; 14:56:29  

Laptop'u TV'ye bağlayıp film izliyor musunuz?

BsPlayer kullanıyorum. s-video ile TV'ye bağlıyorum... Fn+F5 ile çıkış seçimi yapıyorum... "TV" seçince hiç sorun yok, bilgisayarda ne varsa TV'de o görünüyor... Ancak LCD'de görüntü olmuyor... (lcd dediğim laptop ekranı)

Ama "LCD/TV" seçince... Bu en güzeli... Bs Player'ı simge durumuna bile küçültseniz TV'de tam ekran film izleniyor, laptop'ta istediğiniz diğer işlemleri yapıyosunuz aynı anda, internet falan gibi....
Evde bir kişi film izlerken diğer kişi surf yapacaksa harika bi özellik.... AMAAA bu "Lcd/Tv" seçeneği seçilince alt yazı dosyaları Lcd'de göründüğü halde Tv'de görünmüyor... Yani alt yazı dosyası ayrı olan filmi TV/LCD ile izleyemiyoruz...

Var mı bi çözümü?... :)

GalaXy SII GT-I9100
polo_car16

26 Ağustos 2008; 17:28:47  

her gun 1-2 saat laptopu LCD TV ye bagliyorum...onceleri bilmiyordum s-video ile bagliyordum kalite dusuktu, oysa simdi CTR cikisiyla bagliyorum kalite muhemmel msn kamera fln 32`` te kullaniyorum takilma falan hic yasamiyorum...

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

5 Eylül 2008; 19:39:38  

Supported OS: Windows Vista
Driver Version: R2.03
Release Date: 08/27/2008
File Size: 22.7MB
Download URL: ftp://152.104.238.19/pc/audio/Vista_R203.exe

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

8 Eylül 2008; 22:00:51  

evet arkadaslar uzun aradan sonra sanirim laptop`u degistirmek istiyorum...
a100-599 benim ilk laptop`umdu, yaklasik 2 yil oldu , ilk aralar pek anlamadigim icin cok tereddutluydum,ama aldigim icin cook memnunum ....2yildir hicbir problemle karsilasmadim ,laptop hala canavar gibi...aslinda degistirme zamani gelmedi gibi cunku yeni laptoplar bizimkinden henuz 0.5ghz ne bilim pek degistirmeye heveslendirmiyolar gibi ama amcam kendisine alicak e almisken benimkisini ona verim bana daha iyi bisey alsin diye dusundum ....ama elimde hicbir bilgi yok toshibadan cok memnunum, ilk once toshibaya ait hangi laptoplar daha iyi (fiyat onemli degil 1500-2000 CHF arasi olabilir ) ama verdigim paranin hakkini verebilecek bir laptop ariyorum ,,,yardimci olursaniz sevinirim saygilar...

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
pirekare

8 Eylül 2008; 23:14:47  

quote:

Orjinalden alıntı: polo_car16

a100-599 benim ilk laptop`umdu, yaklasik 2 yil oldu , ilk aralar pek anlamadigim icin cok tereddutluydum,ama aldigim icin cook memnunum ....2yildir hicbir problemle karsilasmadim ,laptop hala canavar gibi...aslinda degistirme zamani gelmedi gibi cunku yeni laptoplar bizimkinden henuz 0.5ghz ne bilim pek degistirmeye heveslendirmiyolar gibi ama amcam kendisine alicak e almisken benimkisini ona verim bana daha iyi bisey alsin diye dusundum ....ama elimde hicbir bilgi yok toshibadan cok memnunum, ilk once toshibaya ait hangi laptoplar daha iyi (fiyat onemli degil 1500-2000 CHF arasi olabilir ) ama verdigim paranin hakkini verebilecek bir laptop ariyorum ,,,yardimci olursaniz sevinirim saygilar...

Bi arkadaşım hızlı al . com dan toshiba a300d-127 aldı. Kampanya vardı, 1300 liraydı. Şimdi 1500 sanırım...
Fiyatına göre çok şık bi makina bence...

GalaXy SII GT-I9100
polo_car16

9 Eylül 2008; 2:41:31  

bu arada bizim laptop icin yeni ekran karti driveri cikmis,

Supported OS: Windows XP
Driver Provider: NVIDIA
Driver Version: 176.37
Release Date: 08/19/2008
File Size: 61.1MB
Download URL: http://www.driverspile.com/DriversDownload/nvidia_gfgo_17637_xp32.zip

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

9 Eylül 2008; 2:45:00  

iyi guzel bi makinda yanliz bizim makinaya gore fazla artilarini goremedim ,, su aralar diger markalardan 2.5 ghz 500 hatta 640GB hdd bile goruyorum, tv , blu ray falan var...
quote:

quote:

Bi arkadaşım hızlı al . com dan toshiba a300d-127 aldı. Kampanya vardı, 1300 liraydı. Şimdi 1500 sanırım...

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
pirekare

9 Eylül 2008; 21:41:40  

quote:

iyi guzel bi makinda yanliz bizim makinaya gore fazla artilarini goremedim ,, su aralar diger markalardan 2.5 ghz 500 hatta 640GB hdd bile goruyorum, tv , blu ray falan var...
quote:

quote:

Hmmm ok!
Sen komple vereceksin coşkuyu... :) Tabi o zaman bu seni kesmez...
Blu ray... 640 gb... 2.5 Ghz... Söylemesi bile güzel... Şimdiden hayırlı olsun, çok çılgın bi seçim yapacak gibi duruyorsun....

(Ama bence markayı gene Toshiba olarak düşün)

GalaXy SII GT-I9100
gencercan19

14 Eylül 2008; 0:05:10  

VİSTA MAĞDURLARI

SELAM ARKADAŞLAR

Sata hard disk i olan yeni nesil notebook bilgisayarlarda genellikle vista yüklüdür bunu hepimiz biliyoruz. Ve bu bilgisayarlara windows xp kurmakta problem çekiyoruz… sorun sata hard disk olduğunuda hepimiz biliyoruz. Ve birçok arkadaşımız bu bilgisayarlara xp driver bulmakta güçlük çekmekte ve sorununu çözememekte…

elimde yaklaşık 165 tane farklı marka ve modellerde olan bilgisayarın xp için gerekli driver ları bulunmaktadır. Ve ayrıca sata hard disk e xp kurmanız için yapılmış bir Windows xp cd si var. Sorunsuz xp kurabılmenız için her şey tamamlandı.

Hp : http://www.netcolony.com/denemem/hp.txt
acer : http://www.netcolony.com/denemem/acer.txt
asus : http://www.netcolony.com/denemem/asus.txt
toshiba : http://www.netcolony.com/denemem/toshiba.txt
sony : http://www.netcolony.com/denemem/sony.txt
dell : http://www.netcolony.com/denemem/dell.txt

kbulusoy

15 Eylül 2008; 1:48:19  

arkadaşlar bu ısınma problemine çözüm olarak ne yapıyosunuz ya da yaptınız .. forumlarda okuduğum kadarıyla servise gönderip içini temizletenler var bir de soğutucu mudur ne karın agrısıysa ondan alanlar var.. hangisi dah iyidir? napsak da soğutsak bu bilgisayarı yanıyor makine resmen yahu.. :(

Ablay

15 Eylül 2008; 12:53:17  

Servise vermek kesin cözum.Hele uzun bir suredir kullanıyosanız en mantıklısı.Servis sadece fanı değil işlemci yollarını da temizliyormuş servis bana oyle dedi.Isınma problemi ciddi bir problemdir bence servise goturmek en iyisi ben goturdum ısınma yuzunden temizlediler verdiler fakat fan Normal pc fanı gibi calışmaya başladı idare ederiz dedik.Aradan 6 ay gecti gene başladı ısınmalar kapanmalar ve birgun ekrandaki goruntu gitti .Tekrar gitti servise ekran kartı ile anakart değişti. cok hassas cihaz fazla zorlamamanızı tavsiye ederim...
quote:

Orjinalden alıntı: kbulusoy

arkadaşlar bu ısınma problemine çözüm olarak ne yapıyosunuz ya da yaptınız .. forumlarda okuduğum kadarıyla servise gönderip içini temizletenler var bir de soğutucu mudur ne karın agrısıysa ondan alanlar var.. hangisi dah iyidir? napsak da soğutsak bu bilgisayarı yanıyor makine resmen yahu.. :(

Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir
Ablay

15 Eylül 2008; 12:57:39  

Ayrıca Notebok soğutucular pek bi işe yaradığı yok ben bir cozum olur diye almıştım bir sure kullandım şimdi nerde olduğunundan bile haberim yok..

Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir
sado24

18 Eylül 2008; 16:04:34  

Merhaba Arkadaşlar
ilk a100 599 kullanıcılarından biriyim uzun süreden beri topice girmiyordum fakat şimdi size ihtiyacım var laptopla ilgili bi problem var.
Laptpoun sesini son ses açtıgımda (hiç bir şey açık değil mp3 v.s.) cızırtı gibi ses geliyor aslında cızırtı değil resmen fan sesi fakat bu laptopun önündeki ses dügmesini sonuna kadar açtıgımda oluyo bu sorun hakında fikri olan varmı ?

Bu gün ALLAH için ne yaptın HZ.ÖMER
paray

23 Eylül 2008; 22:59:44  

SELAM
daha önce yazmıştım bataryam la ilgili 20 dakika anca gidiyordu. Servise gönderdim. sağolsun lar değiştirmişler. Şimdi 0 km re bir bataryam oldu.
ama sakın arkadaşlar bataryanıza çok dikkat edin gerekmedikçe fişte kullanın yenisi çok pahalı 350 ytl falan orjinali

ASUS N53SN SZ002V / NOKİA N8 / SAMSUNG 32D6500
bigboomer

24 Eylül 2008; 14:04:46  

quote:

Orjinalden alıntı: sado24

Merhaba Arkadaşlar
ilk a100 599 kullanıcılarından biriyim uzun süreden beri topice girmiyordum fakat şimdi size ihtiyacım var laptopla ilgili bi problem var.
Laptpoun sesini son ses açtıgımda (hiç bir şey açık değil mp3 v.s.) cızırtı gibi ses geliyor aslında cızırtı değil resmen fan sesi fakat bu laptopun önündeki ses dügmesini sonuna kadar açtıgımda oluyo bu sorun hakında fikri olan varmı ?

Mikrofon sesini kapatmayı denesene.belki ondan cızırtı vardır. Ya da ses kartını driverini sil bi daha yükle.Olmadı belki çok ısınmıştır benim gibi 7/24 açık tutuyorsan biraz kapatıp aleti dinlendir belki düzelir.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
sado24

24 Eylül 2008; 21:22:25  

A100 599 da mikrofon oldugunu bilmiyordum ayrıca ayarı nerede varsa...

bigboomer

24 Eylül 2008; 23:34:57  

yaa mikrofon dedğim windowsta mikrofon sesini kapat demek istedim..Yoksa biizm makinelerde mic yok :D

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
sado24

24 Eylül 2008; 23:40:17  

peki dediğin mikrofon nerden kapanıyor...

bigboomer

25 Eylül 2008; 20:05:18  

Şu saatin olduğu yerde ses ayarının yapıdığı ikona sağ tıkla,ses denetimini aç de. Zaten orda göreceksin mikrofon sesini.Eğer yoksa dosyadan özelliklere tıklayıp mic sesine tik koyarsan çıkar. Onun sesini kapatmayı bi dene belki olur..

varyator

26 Eylül 2008; 0:12:28  

Arkadaşlar 599'umla ilgili ilk sorunumu yaşadım.
Pil ömrüm güç tasarrufu durumunda dahi 45 dakikadan fazla gitmiyor ki hep dikkat ederek kullandım. bilgisayar 2007 şubat sonunda alındı.

Acaba başka pil sorunu yaşayan var mı? Sizce ne yapmak gerekir?

polo_car16

27 Eylül 2008; 2:26:26  

s.a arkadaslar ben laptop u degistirene kadar (suah dual boot olarak Vista ultimate ile xp kullaniyorum) vista 64 bit kurmak istedim ama toshiba sitesinde 64 bit destekli driverlar yok,,nasil yapabiliriz baska benziyen laptop`un driverlari falan olurmu ...saygilar

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
airas

11 Ekim 2008; 13:06:30  

merabalar
ram i dual yapcamda suan 1 gb var biliosunuz ama bazıları her ram i takamassın dedi
bizim makinee hangi rami takıp dual yapabilir marka verebilcek varmı uyusmaslık olmasın
http://www.hediyelerdunyasi.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=66153 bu olurmu mesela ??

airas

11 Ekim 2008; 13:09:39  

quote:

Orjinalden alıntı: varyator

Pil ömrüm güç tasarrufu durumunda dahi 45 dakikadan fazla gitmiyor ki hep dikkat ederek kullandım. bilgisayar 2007 şubat sonunda alındı.

arkadasım batarya hatası sennki toshiba bu konuda hassas deistir hemen
ama batarya garantisi 1 yıldır 1 yıl gecmeden hemen git deistir ben ole yaptım cok memnunum

nicomedya

17 Ekim 2008; 23:03:48  

Herkese Merhaba, uzun zaman oldu he :)

Vista SP1 yüklendikten sonra birçok bilgisayarda Sleep ve Hibarnate sonrası network bağlantısı kopuyor.

Çözüm: Uninstall, scan for new hardaware :)

Aradıklarınla,beklediklerinle,sevdiklerinle. Ve yürüdüğün yoldaki ayak izlerinle...
Hikayen yazılır, farkında olmasan da.
Hikayen bittiğinde,değiştirmek için silgi,kalem ve bir nefes zaman bulamazsın...
varyator

18 Ekim 2008; 18:28:40  

quote:

Orjinalden alıntı: airas

quote:

Orjinalden alıntı: varyator

arkadasım batarya hatası sennki toshiba bu konuda hassas deistir hemen
ama batarya garantisi 1 yıldır 1 yıl gecmeden hemen git deistir ben ole yaptım cok memnunum

Bir yılı geçti malesef...

дltuğ

23 Ekim 2008; 16:56:20  

Arkadaşlar hangi ekran kartı driverını kullanıyorsunuz..?

Tonight is the night...
Kızıl Baron

28 Ekim 2008; 15:44:49  

quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

ForceWare sürümü: 156.16
daha yeniside çıkmışdır muhtemelen ama daha aratma, yükleme imkanım olmadı...

photokritik

HELL ON EARTH...
KruGmaN

28 Ekim 2008; 15:54:56  

quote:

normal ekran kartı driver ımız çok fazla esnek olmadığı ve birçok uygulamada performansı düşük olduğu için ben omega drivers kullanıyorum. bu sayede gtr2 de herşey ful 60-70 fps alabiliyorum, normal driver 25-30 fps veriyor maksimum. ayrıca pes 2009 u normal driverla detaylar high da en fazla 1024x768 oynayabilirsiniz, ancak omegayla 1280x720 de oynama imkanı var.

дltuğ

28 Ekim 2008; 16:33:27  

Ben de 179.13 kullanıyorum fena değil aslında.. ama Luciferian senin dediğin driver nasıl yükleniyor link filan var mı ?

Tonight is the night...
KruGmaN

28 Ekim 2008; 22:17:46  

quote:

Ben de 179.13 kullanıyorum fena değil aslında.. ama Luciferian senin dediğin driver nasıl yükleniyor link filan var mı ?

http://www.omegadrivers.net/nvidia_vista32.php
ya da
http://www.3dacc.net/page.php?id=3662

polo_car16

29 Ekim 2008; 0:48:06  

guncel sound driver

Supported OS: Windows 2000/XP/2003
Driver Version: R2.07
Release Date: 10/13/2008
File Size: 27.6MB
Download URL: ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R207.exe

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
polo_car16

29 Ekim 2008; 0:50:43  

guncel ekran karti driveri

Supported OS: Windows XP
Driver Provider: NVIDIA
Driver Version: 176.37
Release Date: 08/19/2008
File Size: 61.1MB
Download URL: http://www.driverspile.com/DriversDownload/nvidia_gfgo_17637_xp32.zip

satellite a100-599
Nokia NDoksan5 8GB
дltuğ

29 Ekim 2008; 9:35:02  

quote:

Orjinalden alıntı: luciferian

quote:

http://www.omegadrivers.net/nvidia_vista32.php
ya da
http://www.3dacc.net/page.php?id=3662

Eyvallah..

Tonight is the night...
taylocan

14 Kasım 2008; 10:37:36  

şimdi A100-599 toshibanın bu modelinde orijinal olarak 1gb gelir laptop.ram slot sayısı 2 adetdir.ve 1gb tek olarak 2 slotdan birindedir.oteki slot boş gelir.ya 1 gb oteki boş slota takar 2 gb yaparsınız.yada 2gb oteki slota takıp 3gb yaparsınız vayahut orijinal olarak gelen 1 gb ıkaldırıp 2 slotada 2gb takarak 4 gb ram sağlarsınız.A100-599 un ram özelliklerini everest gibi programlarla öğrenirsiniz.ve çok basitte olsa bilen birine sağladığınız ramleri taktırırsınız.benim A100-599 umu alalı 2 ay oluyor.teknosadan aldım.1gb olarak orijinal şekilde aldım.ama ekran kartı yerleşik olarak 256 mb gelir.ama paylaşımlı olarak 500 mb civarında ram harcar ekran kartı.e zaten 1gb olan orijinal olarak gelen 1 gb ram de bu ekran kartı olayından sonra zaten windows yaklaşık olarak orijinal vista hp sisteminde 1gb ile başlar.yani performans boylece baya azalabilir.ben mesela bilen birine sordum.bana bu modelle uyumlu 2 adet 2gb şar ram buldu.tek slotaki 1gb rami çıkardık.ve 2gb 2gb yaptık yani 4gb ramim oldu.yalnız şunu bilin 4gb yapmakta hiçbir sorun yok ve cok kolay ama sistem bu 4gb rami formalitede 3gb gösterir,yani windowsdaki ram bilgilerinde falan.ama 4gb uygulamada full olarak 4gb çalışır.yeterki 2 slotada 2gb 2gb takın.hatta benim yaptığımm gibi orijinal geelen 1gb ramin ozelliklerinden kurtulabiliirsiniz.ben mesela yine bu modelle uyumlu olarak taktığım 4gb ramin ozelliklerini frekans olarak orijinal gelen 1gb ramden daha yüksek olarak bulup taktım .yani o da ayrı bir güzellik olur yani.

KruGmaN

14 Kasım 2008; 12:41:55  

quote:

Orjinalden alıntı: taylocan

şimdi A100-599 toshibanın bu modelinde orijinal olarak 1gb gelir laptop.ram slot sayısı 2 adetdir.ve 1gb tek olarak 2 slotdan birindedir.oteki slot boş gelir.ya 1 gb oteki boş slota takar 2 gb yaparsınız.yada 2gb oteki slota takıp 3gb yaparsınız vayahut orijinal olarak gelen 1 gb ıkaldırıp 2 slotada 2gb takarak 4 gb ram sağlarsınız.A100-599 un ram özelliklerini everest gibi programlarla öğrenirsiniz.ve çok basitte olsa bilen birine sağladığınız ramleri taktırırsınız.benim A100-599 umu alalı 2 ay oluyor.teknosadan aldım.1gb olarak orijinal şekilde aldım.ama ekran kartı yerleşik olarak 256 mb gelir.ama paylaşımlı olarak 500 mb civarında ram harcar ekran kartı.e zaten 1gb olan orijinal olarak gelen 1 gb ram de bu ekran kartı olayından sonra zaten windows yaklaşık olarak orijinal vista hp sisteminde 1gb ile başlar.yani performans boylece baya azalabilir.ben mesela bilen birine sordum.bana bu modelle uyumlu 2 adet 2gb şar ram buldu.tek slotaki 1gb rami çıkardık.ve 2gb 2gb yaptık yani 4gb ramim oldu.yalnız şunu bilin 4gb yapmakta hiçbir sorun yok ve cok kolay ama sistem bu 4gb rami formalitede 3gb gösterir,yani windowsdaki ram bilgilerinde falan.ama 4gb uygulamada full olarak 4gb çalışır.yeterki 2 slotada 2gb 2gb takın.hatta benim yaptığımm gibi orijinal geelen 1gb ramin ozelliklerinden kurtulabiliirsiniz.ben mesela yine bu modelle uyumlu olarak taktığım 4gb ramin ozelliklerini frekans olarak orijinal gelen 1gb ramden daha yüksek olarak bulup taktım .yani o da ayrı bir güzellik olur yani.

bence 2 ay önce a100-599 alarak mantıklı bir seçim yapmamışsın, çünkü artık bizim laptopumuz kendi muadillerine/şimdiki rakiplerine göre çok zayıf kalıyor. ne kadara aldın bilmiyorum ama a300 serisinden alman çok daha mantıklı olurdu bence, hem oyun hem de diğer işlemler için. bu ram meselesiyle de uğraşmak zorunda kalmazdın, 2+2gb taktığında otomatik olarak 4 gb gösterirdi.

xyzpasa

16 Kasım 2008; 1:04:34  

arkadaşlar A100-599 kullanıyorum 1.5 yıldır. ürün kurtarma dvd mi kaybettim. garantisi sürdüğü halde teknosa yardımcı olmadı.
ne tavsiye edersiniz?

ayca07

16 Kasım 2008; 1:11:16  

ISINMA SORUNU YAŞAYAN BÜTÜN ARKADAŞLAR!!!

Ben de mayıs 2007den beri A100-599 kullanıcısıyım. bilgisayarı aldığım ilk günden itibaren aşırı ısınma yapıyordu, ama ben bu durumun ciddiyetini ancak bilgisayar kendiliğinden kapanmaya başlayınca anladım; 1 seneyi geçmişti sanırım.
Hemen Bakırköy teknik servise götürdüm, fanlarının çalışmadıgını temizlenmesini rica ettiğimi belirttim. Ertesi gün beni arayan teknik servis yetkilisi ise "bilgisayarınıza sıvı dökmüşsünüz. anakartınızın bazı çipleri hasar görmüş. onlar onarıp kurtarmaya çalışıcaz ama cok zor..muhtemelen anakartı değiştirmeniz gerekecek" dedi, garanti kapsamına da girmiomuş bu olay.. Fakat ben klavyeme sıvı dökmüorum diorum, adam "ama dökülmüş hanımefendi" falan dio. sonra maliyet nolur die sordum: "çipleri kurtarabilirsek,ki çok zor, 250 ytl+kdv; anakart değişirse 1000 ytl" dedi. ben "daha neler ödeyemem öle bi mebla, yeni laptop alırım" diyince; "biz size fiyatta yardımcı oluruz" falan demeye başladı...neyseee...
sonra ben silkindim toparlandım "istemiorum anakartıma dokunmayın ltfen, sadece fanları halledin" dedim.
nitekim sadece fanları temizlettim, bilgisayarımın aşırı ısınma problemi ortadan kalktı, önceden bacagımın üstüne minder koymadan kullanamıodum, şimdiyse hiçbi şekilde ısınma sorunu yok...
bu konudaki deneyimimi yazarak sizi teknik servise karşı da uyarmak istedim..lütfen bazı oyunlara karşı uyanık olalım!

xyzpasa

16 Kasım 2008; 13:00:02  

TOSHİB A100-599 ÜRÜN KURTARMA DVD mi kaybettim.Yardımcı olun lütfen.
xyzpasa@mynet.com

KruGmaN

16 Kasım 2008; 13:47:53  

quote:

Orjinalden alıntı: xyzpasa

TOSHİB A100-599 ÜRÜN KURTARMA DVD mi kaybettim.Yardımcı olun lütfen.
xyzpasa@mynet.com

şu an yoğun bir dönemdeyim, eğer 15-20 gün daha format atmasam da olur diyorsan bayram zamanında yardımcı olurum sana

angelmanta

17 Kasım 2008; 14:47:18  

XP kurmak ısınma sorununu önemli ölçüde gideriyor fanları temizlemeye falan gerek kalmadı benim notebookta.
hatta normalde 2 senedir gelen vista yüklüydü 1+1 yani 2 gb ram kullanıyodum vista 1 gb ı kendine saklıyordu yani sadece vista çalışırken yarısını kullanıyordu, XP yi yükledim şimdi sadece 180mb kullanıyor XP dolayısıyla performans inanılmaz arttı. Tavsiye olunur.

Kızıl Baron

25 Kasım 2008; 15:35:51  

quote:

Orjinalden alıntı: ayca07

ISINMA SORUNU YAŞAYAN BÜTÜN ARKADAŞLAR!!!

Ben de mayıs 2007den beri A100-599 kullanıcısıyım. bilgisayarı aldığım ilk günden itibaren aşırı ısınma yapıyordu, ama ben bu durumun ciddiyetini ancak bilgisayar kendiliğinden kapanmaya başlayınca anladım; 1 seneyi geçmişti sanırım.
Hemen Bakırköy teknik servise götürdüm, fanlarının çalışmadıgını temizlenmesini rica ettiğimi belirttim. Ertesi gün beni arayan teknik servis yetkilisi ise "bilgisayarınıza sıvı dökmüşsünüz. anakartınızın bazı çipleri hasar görmüş. onlar onarıp kurtarmaya çalışıcaz ama cok zor..muhtemelen anakartı değiştirmeniz gerekecek" dedi, garanti kapsamına da girmiomuş bu olay.. Fakat ben klavyeme sıvı dökmüorum diorum, adam "ama dökülmüş hanımefendi" falan dio. sonra maliyet nolur die sordum: "çipleri kurtarabilirsek,ki çok zor, 250 ytl+kdv; anakart değişirse 1000 ytl" dedi. ben "daha neler ödeyemem öle bi mebla, yeni laptop alırım" diyince; "biz size fiyatta yardımcı oluruz" falan demeye başladı...neyseee...
sonra ben silkindim toparlandım "istemiorum anakartıma dokunmayın ltfen, sadece fanları halledin" dedim.
nitekim sadece fanları temizlettim, bilgisayarımın aşırı ısınma problemi ortadan kalktı, önceden bacagımın üstüne minder koymadan kullanamıodum, şimdiyse hiçbi şekilde ısınma sorunu yok...
bu konudaki deneyimimi yazarak sizi teknik servise karşı da uyarmak istedim..lütfen bazı oyunlara karşı uyanık olalım!

teşekkürler..

photokritik

HELL ON EARTH...
Sayfa:   <<   < önceki  63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72   sonraki >   >>
Tüm forumlar » [Mobil Cihazlar] » Notebook - Dizüstü » Toshiba » Cevap: TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ
Sayfa: <<   < önceki  63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72   sonraki >   >>
Buraya git:

Başa Dön

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil