A100-599 nickli Yalcin arkadasim resim icin cok tesekkur ederim. Dogru soyluyosun henuz yakindan gorme firsatim olmadi ama resimlere bakarak bile makine gercekten de cok hos zaten ciktigindan beri kafama koydum almayi. En kisa zamanda araniza katilirim insallah. :'(]
Bu arada su Turkce meselesine gelince; Windows XP de MUI (Multilingual User Interface) diye bir dil paketi vardi. Gerci ben hic denemedim ama kullananlari duymustum. Fakat Vista icin boyle bir MUI cikti mi bilmiyorum. Belki arkadasimizin bahsettigi bu olabilir diye dusunuyorum. [
Türkçe vista home şuan piyasadaki 599lar bende bunu sormuştum dün bana yeni partilerin hepsinin türkçe olduğu söylendi zaten kutuyu acınca vista dökümanları felanda türkçeydi.. Herhangi birsey yüklemedim orjinal türkçe vista..
arkadaşlar başından beri bu topic i izlemekteydim. şu an itibariyle 3331 ytlye bimeksten A100-003 sahibiyim. umarım darılmadınız Allah almak isteyipte alamayanlara da nasip etsin. şimdi kıyıp nasıl XP kuracağım onu düşünüyorum. daha doğrusu iki işletim sistemi kurmak istiyorum. sürücüleri umarım 599 unki gibidir. masaüstüme bile iki işletim kurmadım yardımınıza ihtiyacım var. öncelikle illaki format lazımmı yoksa format atmadan xp yi yukleyebilirmiyim. iki işletim sistemi kuran arkadaşlar yardım. (beni dışlamayın 599-003 abi kardeş )
a100-599 modelını 3d mark 06 testıne tabı tutan olmadımı hıc? bende yakın zamanda almayı dusunuyorum fakat kartın performansı nedır acaba? daha once 3d mark 03 testı puanları yazılmıs ama 3d mark 06 yok.
arkadaşlar yaptığınız yorumlardan sonra bu laptopu almaya karar verdim.. yalnız bi sorum olacak :) Ekran kartı olarak Turbocache 256 olması 128+128 mi yoksa 256+256 mı aslında bunu bi önceki sayfada bi arkadas 256+256 olarak açıklamış ama mesela Benq p52 nin ekran kartında 512 Hypermemory olması 256+256 oldugunu gösteriyo.. Ati de Hypermemory Nvidia da Turbocache aynı şey diye biliyorum.. yardımlarınızı bekliyorum.. Ayrıca 2460 a 5 taksitle alıyorum.. fiyat iyimidir? Vistanın Eng. olmasını yama ile falan düzeltebilirmiyiz böyle bişi duymuştum...
Burda bize bazı sorular soruyor bunların şöle yanıtlıyoruz.
Product Type : Notebook Family : Satellite Product Series : Satellite A Series Model : Satellite A100 (PSAA9) > Aslında A100-599 PSAARE'dır Yalnız PSAA9'u seçmemizin sebebi A100-847 modeli ile pek farkının bulunmaması nedeniyle. Operating System : Windows XP Language : Turkish
Bunları işaretleyip Search yapıyoruz. Karşımıza Driver Listesi çıkıyor. Bu driver listesinde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan;
1. Ekran kartı ile ilgili 3 driver görceksiniz burda mantıken nvidia olanı indirip kurmanız gerekiyor çünkü ekran kartımız 7600. 2. Quick Fix Engineering yazan driverları indirmenize gerek yok. 3. Modem Driverdan Turkish yazanı indiriyorsunuz. 4. 3 tane Lan Driver var Bunlardan biri çalışıyor indirip deneyiniz. Diğer driverlarda bunun gibi denemelisiniz. Çalışmayan tek şey power saver.
vista türkçe geliyorsa bu laptopu almayı düşünüyorum. en uygun nerede bulabilirim.
Tutucu değilim ama piyasada değilim, prensiplerim yoktur ama seviyesiz değilim, kuralları sevmem ama yersiz yere çiğnediğim görülmemiştir, içe kapanık değilim ama gerekmezse konuşmam, kinci değilim ama unutmam, şefkat gösteririm ama şımartmam, şüpheciyim ama kuruntu yapmam, kendimle çelişebilirim ama kafama takmam, dalga geçerim ama kırmam, ciddiye alırım ama kapılmam, huzur veririm ama söz vermem, sahip olurum ama ait olmam...
arkadaşlar yaptığınız yorumlardan sonra bu laptopu almaya karar verdim.. yalnız bi sorum olacak :) Ekran kartı olarak Turbocache 256 olması 128+128 mi yoksa 256+256 mı aslında bunu bi önceki sayfada bi arkadas 256+256 olarak açıklamış ama mesela Benq p52 nin ekran kartında 512 Hypermemory olması 256+256 oldugunu gösteriyo.. Ati de Hypermemory Nvidia da Turbocache aynı şey diye biliyorum.. yardımlarınızı bekliyorum.. Ayrıca 2460 a 5 taksitle alıyorum.. fiyat iyimidir? Vistanın Eng. olmasını yama ile falan düzeltebilirmiyiz böyle bişi duymuştum...
keşke biraz daha bekleyip vistayı türkçe olarak alsaydık,ingilizce olarak kullanması biraz zor,ingilizcesi olmayan baya zorlanır.bakalım belki ileriye dogru bizi düşünürler ve türkçe vistaya geçmek için bize bi fırsat sunabilirler...