Bu arada beyler bayanlar sakın Windows Vista güvenlik güncellemelerini acele edip de almayın ben mauel olarak kritik gözüken 5 güncellemeyi yükledim anında wireless zırt oldu otomatik güncellemeleri hemen kapatınız service pack 1 çıkıncaya kadar derim ben size Ashampoo Vista verion kurup Registry ve gereksiz dosyaları temizlemenizi de tavsiye ederim Windowsun kendi içinden gelen Defender makinada usul usul derinden çalışıp hard diski sürekli yoruyor Kaspersky varken kesinlikle gerek yok bence.Bu dediklerimi yaparsanız eğer Makinanıza sanki 1 Gb Ram ilave etmiş gibi olacaksınız oyunlar hariç tabii
teşekkür ederim arkadaşım ben şeyden işkillendim makineyi daha yeni aldım şarja taktım direk mavi lamba yandı kitapçıkta mavi lambanın yanmasının pilin tamamen şarj oluğunu gösterdiğini sölüyor lan adamlar 12 saat şarjda kalsın diyorlar benimki direk dolu gözüktü bide adaptör fazla ısınmayınca hayırlısı dedim sabahı bekledim baktım full dolmuş sonra bitirdim ama zamanda bazı dengesizlikler oluyor bi bakıorum 1 saat 30 dakka diyor sonra zırt diye düşüyor filan ama 2.30 saat falan gitti şarjı makine süper yahu hiç ısınmıyor çok sevdim herkese tavsiye ederim
Pranalarında biçok modeli vista ile uyumlu, hepsiburada.com dan bakabilirsiniz. Bu arada usb leri güvenli kaldıramıyorum. Bunun için bildiğiniz bi yol varmı? Bi sorum daha olacak, BIOS yada herhangi biyerden bilgisayarın ilk açılış tarihi görülebilirmi???
Everest ultimate edition programında işletim sistemi (os yükleme tarihinde görebilirsin-vistanın kurulduğu tarih).
Saol öneri için. Programı kurdum, Bu seferde cpu ve anakart ısıları çok gibi gedi. Programın 45-50 derece arası ısılarda gösteriyo. Biçok kişi ısınma problemi olmadığından bahsetmiş. Benim tavsiyem bide bu programı kurup bakmaları. Birde bu programda vistanın son kurulum tarihi gösteriliyo, bana ilk kurulum tarihi gerekli, biosun onikinci ayda yapılandırıldığı vs. görünüyo fakat ben bilgisayarın ilk açılış tarihini öürenmek istiyorum. Yinede saol program için, baya kullanışlı bi program
Hayırlı olsun diyelim önce ben 10 saat falan şarja bağlamıştım bu arada ara sıra da makinayı da kullanmadan edemedim doğrusu yanlız önemli olan makinayı devamlı olarak elektrikte kullanmamaktır eğer sürekli elektriğe bağlı olarak kullanmak zorundaysanız mutlaka pili tam doldurup makinadan çıkartın serin bir yerde tutun sadece elektrikten kullanın pilin ömrü uzar ben hergün pili bitirene kadar kullanmıştım eski HP notebookumda 3 sene sonra bile şarjı nerdeyse aynı veriyordu bana.
1-2 gün içinde derneğe bende katılıcam:) 11 sayfanın tamamını okudum ve mesaj atan herkese tesekkürler çok yararlı bir başlık olmuş son derece aydınlatıcı:) soruma geçiyim hemen:) 1 gb ek ram almayı düşünüyorum. goldbilgisayar, vatan bilgisayar ve toshiba shop taki kingston 1 gb ddr2 533 mhz ram in fiyatları çok farklı.
hepsi kingston 1 gb ddr2 533 mhz notebook ram i ama acayip bir fiyat farkı var bunun nedenini bilen var mı???
ayrıca a100-599 u 1499 dolar + kdv ye eng. vista almayı düşünüyorum fakat vatan bilgisayar dan alacağım büyük ihtimalle ve sitelerinde sadece türkçe gözüküyor oda 1599 usd + kdv şeklinde.vatan da da eng. versiyonu var mı ordan alan arkadaşlar söyleyebilir mi? nede olsa alınca xp kullanıcam 100 dolar dil parası vermek saçma geliyor bana:) (neden vatan diye sorucak olanlara cevap veriyim hemen peşin fiyatına 17 taksit yapan tek yer orası:) )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raggamen -- 23 Nisan 2007; 6:28:33 >
Hayırlı olsun diyelim önce ben 10 saat falan şarja bağlamıştım bu arada ara sıra da makinayı da kullanmadan edemedim doğrusu yanlız önemli olan makinayı devamlı olarak elektrikte kullanmamaktır eğer sürekli elektriğe bağlı olarak kullanmak zorundaysanız mutlaka pili tam doldurup makinadan çıkartın serin bir yerde tutun sadece elektrikten kullanın pilin ömrü uzar ben hergün pili bitirene kadar kullanmıştım eski HP notebookumda 3 sene sonra bile şarjı nerdeyse aynı veriyordu bana.
SAKIN HA!!
100-150 $ lık pilin ömrünü uzatacağım diye 1500 $ lık makinanızı yakmayın. Pil yükselip düşen voltajın sebep olduğu dengesizlikleri, elektrik kesintilerinde sisteminizin göreceği zararı da elimine ediyor. 600-700 $lık anakartı yakmak daha mı iyi?
Bende kısmetse bu hafta içinde gidip almak istiyorum bu laptopu. Yalnız aklıma takılan bir nokta ise nerden almam gerektiği, şu ana kadar toshibashop diye geçiyor ismi sanırım toshibanın yetkili bayisinden almak istiyordum ancak Bimeks'e bu modelin geldiğini öğrendim ve arada kaldım sizce nerden almalıyım ? Aldıktan sonra bir problem çıkması durumunda en iyi hizmeti nerden alırım ya da almadan önce örneğin laptopta ölü piksel programı çalıştırmak istesem ?
Yokmu yardımcı olabilecek ?? Bu arada bir sorum daha olacak pil takılıyken mi elektrikten kullanmalıyız yoksa pili çıkartıp mı ?
selam arkadaşlar ben de xp kurdum. öncelikle lan driver problemi yaşayanlar önce wireless lan driver kurarlarsa lan driver kolaylıkla kuruluyor. ikinci olarak aygıt yöneticisinde diğer aygıtlar altında sm bus driver ve unknown devices kaldı soru işareti olan bunlar nedir neyi kurmam gerekiyor? şimdiden teşekkürler
bütün sayfaları okudum bende sonunda karar verdim bu laptop u alıcam 1 hafta içinde hadi hayırlısı bakalım Şu A200 modelini gördüm toshiba nın beklemeye karar verdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2fast4u -- 23 Nisan 2007; 14:01:41 >
Soru 1: Bizim a100-599 a tv kartı takılabiliyor mu? Tv kartı alacağımdan değil de meraktan soruyorum.
Soru 2: Windows u açmadan media çalmamızı sağlayan Express Media Player ı çalıştıramadım. Kitapçığın içindekileri uyguladım gene olmadı. Acaba takılan cd ve dvd nin belli bir formatta mı olması gerekiyor?
Soru 3:Ben bu notebook u alırken satıcı içinde tek 1GB Ram olduğunu söyledi. Acaba bunu notebook u açmadan içinde tek 1 GB veya 2x512 mb olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Soru 4:Toshiba da EDR özelliği varmış. Acaba bu EDR ne demek?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy84 -- 23 Nisan 2007; 14:18:06 >
Bende kısmetse bu hafta içinde gidip almak istiyorum bu laptopu. Yalnız aklıma takılan bir nokta ise nerden almam gerektiği, şu ana kadar toshibashop diye geçiyor ismi sanırım toshibanın yetkili bayisinden almak istiyordum ancak Bimeks'e bu modelin geldiğini öğrendim ve arada kaldım sizce nerden almalıyım ? Aldıktan sonra bir problem çıkması durumunda en iyi hizmeti nerden alırım ya da almadan önce örneğin laptopta ölü piksel programı çalıştırmak istesem ?
Yokmu yardımcı olabilecek ?? Bu arada bir sorum daha olacak pil takılıyken mi elektrikten kullanmalıyız yoksa pili çıkartıp mı ?
Kadıköy Eksen Bilgisayar İngilizce vistalı olanını peşin KDV dahil 2140 YTL ye veriyor. Hediye olarak da A4 Tech kablolu notebook Mouse veryior. Ben ordan aldığım zaman alır almaz denedik, ölü piksel var mı diye kontrol ettik. Nitekim yoktu. "Eğer evde tekrar denediğin zaman ölü piksel çıkarsa yardımcı oluruz " dediler. Ama bunda Windowsu kurmama şartını koydu. Ben evde windows u kurmadan tekrar inceledim, sorun yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy84 -- 23 Nisan 2007; 14:38:04 >
1-2 gün içinde derneğe bende katılıcam:) 11 sayfanın tamamını okudum ve mesaj atan herkese tesekkürler çok yararlı bir başlık olmuş son derece aydınlatıcı:) soruma geçiyim hemen:) 1 gb ek ram almayı düşünüyorum. goldbilgisayar, vatan bilgisayar ve toshiba shop taki kingston 1 gb ddr2 533 mhz ram in fiyatları çok farklı.
hepsi kingston 1 gb ddr2 533 mhz notebook ram i ama acayip bir fiyat farkı var bunun nedenini bilen var mı???
ayrıca a100-599 u 1499 dolar + kdv ye eng. vista almayı düşünüyorum fakat vatan bilgisayar dan alacağım büyük ihtimalle ve sitelerinde sadece türkçe gözüküyor oda 1599 usd + kdv şeklinde.vatan da da eng. versiyonu var mı ordan alan arkadaşlar söyleyebilir mi? nede olsa alınca xp kullanıcam 100 dolar dil parası vermek saçma geliyor bana:) (neden vatan diye sorucak olanlara cevap veriyim hemen peşin fiyatına 17 taksit yapan tek yer orası:) )
arkadaşım ben vatan bilgisayardan aldım bende ingilizce almayı düşünüyordum internette bitmişti gittiğimde de ingilizcesinin bittiğini söylediler card finansa 17 taksit olduğu için ben de türkçesini aldım makineden gayet memnumum Allahtan ölü pixel de çıkmadı vatan da 3 ölü pixele kadar değiştirmiyorlar haberin olsun dünya standartı zaten 3 pixel ama teknosa alırken 1 tane bile çıksa adamlar değiştirme garantisi veriyor vatana dedim siz niye vermiyorsunuz onlarda bunu biz değil markalar belirliyor teknosa nasıl yapıyor bilmiyoruz dediler durum zaten 1000 de 1 oluyor dediler ona güveniyorlar heralde ram konusunda bi bilgim yok bende taktırmayı düşünüyorum yüzde 45 ini vista kullanıyor zaten oyunhenüz oynamadım oynasam oynua bişey kalmıyacak zaten :D ram konusunda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsa seviniriz hayırılısı olsun arkadaşım
Soru 1: Bizim a100-599 a tv kartı takılabiliyor mu? Tv kartı alacağımdan değil de meraktan soruyorum.
Soru 2: Windows u açmadan media çalmamızı sağlayan Express Media Player ı çalıştıramadım. Kitapçığın içindekileri uyguladım gene olmadı. Acaba takılan cd ve dvd nin belli bir formatta mı olması gerekiyor?
Soru 3:Ben bu notebook u alırken satıcı içinde tek 1GB Ram olduğunu söyledi. Acaba bunu notebook u açmadan içinde tek 1 GB veya 2x512 mb olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Soru 4:Toshiba da EDR özelliği varmış. Acaba bu EDR ne demek?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ilk 3 soruna cevap verebilirim sadece :D ewt tv kartı takılabiliyor ama kart yuvasına tabiki PCI olarak değil, bende almayı düşünüyorum en azından kablolu yayınları rahatlıkla izleyebileceğim gerektiğinde kayıt yapabileceğim kumandalı fly kartlara baktım hepsiburada da 65 lira civarında. windows u acmadan media acmak olmuyo diye biliyorum, pc kapalıyken media tuşuna basınca makina normal açılışını yapıyor bende ve media player ı acıyor ilk olarak yada IExplorer ı. valla bende merak ettim ram i 1Gb tek mi yoksa 2x512mi diye actım baktım, tek çıktı, pc üzerinden anlıyabiliyomuyuz onuda bilmiyorum bios a bi girip bak açmam diyosan.