Şimdi Ara

Araştırmacılar içme suyundan ''sanal limonata'' üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırmacılar içme suyundan ''sanal limonata'' üretti 

     
    Bir gün insanların içeceklerini ve yiyeceklerini, kendilerinden çok uzaktaki arkadaşlarıyla ''dijital olarak paylaşabilmeleri'' düşüncesiyle yola çıkan Singapur'daki araştırmacılar, içme suyu üzerinde yaptıkları birkaç müdahale ile tadı ve görüntüsü gerçek limonataya oldukça yakın olan sanal limonata üretmeyi başardı.


     

    Singapur Ulusal Üniversitesi ile Japonya'nın Keio Üniversitesi arasındaki işbirliğiyle yapılan çalışmada suya limonata tadı vermek için elektrotlardan; limonata rengi vermek içinse LED ışıklardan faydalanan sanal limonata simulatörü geliştirildi. Sistemin çalışması ise oldukça basit ve sadece limonata için değil farklı içecekler içinde benzer sonuçları vermek yeteneğine sahip.


     

    Ekip geliştirdiği sensörü ilk önce gerçek limonataya daldırıyor. Sensör; asitlik ve renk ile ilgili verileri toplayıp Bluetooth aracılığıyla elektrotlara iletiyor ve elektrot bu verilerin ışığında gerçek limonata tadını oluşturmaya çalışıyor. Aynı zamanda LED ışıklarla da sarı rengi verilince bardağın içindeki su sanal limonataya dönüşüyor.


     

    Araştırmacılar içme suyundan ''sanal limonata'' üretti 

    Tadı Oldukça Gerçekçi 

    İçeceği denemek için katılan gönüllüler elektronik bir tad almayı beklediklerini ancak tadın oldukça gerçekçi olduğunu ifade ederken ekibin görüntü ve ekşilik üzerinde biraz daha çalışmasını tavsiye etti. 


     

    Ekip ayrıca bu teknoloji sayesinde suya istedikleri tadı ve görüntüyü vermekle kalmayıp, acılık ve tuzluluk gibi sanal değerler oluşturarak  insanların tuz veya kalorileri azaltmaları gereken diyetlerde kullanabilecekleri içecekler de oluşturmanın mümkün olduğunu belirtiyor. 
     
     







  • Bir çok kişi teknoloji ile üretilen yada değiştirilen besinin doğal yollarla üretilenden her zaman daha kötü olacağını düşünebilir fakat , bir gün doğanın bile üretemediği kadar sağlıklı yiğecekleri kendimiz üreteceğiz . Protein oranı hiç bir doğal et de olmadığı kadar yüksek olan , daha lezzetli , sulu , çok daha ucuz etler üretilecektir... Tabi bunun ayrıntılarını bilmiyorum , genetikle uğraşmıyorum sonuçta fakat yakın bir zamanda mümkün olabilir bana kalırsa.

  • Bence o çağlara gelene kadar limonata diye su içirecekler bize. Bu haberin düşündürdüğü budur bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik bir tad

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela kolaya bayılıyorsunuz ama zararlı, suya kola tadını vereceksiniz keyfinize bakacaksınız. Çocukluk hayalimdi bu umarım gerçekleşir.

    Yada ülkemiz gibi fakir ülkeler için patatese et tadı falan verdiririz de millet biraz et tadı alabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 22 Nisan 2017; 20:27:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Mesela kolaya bayılıyorsunuz ama zararlı, suya kola tadın vereceksiniz keyfinize bakacaksınız. Çocukluk hayalimdi bu umarım gerçekleşir.

    Yada ülkemiz gibi fakir ülkeler için patatese et tadı falan verdiririz de millet biraz et tadı alabilir...

    O zaman patatesten Ö.T.V alırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Elektronik bir tad

    Sistem orjinalinde de böyle zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patatesi de Pirzolaya çeviren yapsınlar alalım. :)

  • sebep? neden limonata? limonataya inanılmaz bir talep mi var :)

  • Sadece limonata tadı bile veriyor olsa, hatta onu bile düzgün verip vermemesi önemli değil, şu anda piyasaya sürsünler şu haliyle bile satış rekorları kırar. Piyasada yayılacak ürün kendisini belli ediyor.
  • sağlıksız, git markete al , bu kadar da tembelleştiriyorlar halkı :)
  • Bilim insanları kardeşlerim hiç mi acımıyorsunuz bize yakında bu zengin para babaları mıçtıkları b.k a biftek tadı verip fakire satar demedi demeyin...

  • ilginç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Mesela kolaya bayılıyorsunuz ama zararlı, suya kola tadını vereceksiniz keyfinize bakacaksınız. Çocukluk hayalimdi bu umarım gerçekleşir.

    Yada ülkemiz gibi fakir ülkeler için patatese et tadı falan verdiririz de millet biraz et tadı alabilir...

    Bu tür bir cihaz satışa çıktığında kimbilir kaç para olur. Evine et alamayan o cihazı nasıl alsın. Ama bu cihazı alana kadar daha kolay ve basit hatta masrafsız çözümü var. Sigara ve benzeri maddeleri kullanmayı bırakırsa toplum evine et alamayan kesimin en az yarısı evine en azından ayda bir defa et alabilir. Çünkü evine et girmeyen insanların bile yarısı o sigara denen zararlı maddeyi evlerine sokuyorlar.

    Evet hayat palı ama o sigara denen zararlıya para harcayana kadar o parayı biriktirse insanlarımız şuan yapamadıkları pek çok şeyi yapabilirler. Bir sigaranın aile ekonomisine zararı nereden baksan ayda en az 100 TL. Oda en dandik marka içiliyorsa.




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Büyük marketlerde görebiliyorum



    Et tadında patates geldi!!!



    Tabelalarını. Yani yapıp yapıp satarlar. Herkes kişisel almaz öyle cihaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    O dediğin aslında yapıldı. Seneler önce gazetede okumuştum. Bazı sebze ürünlerini yemeyen insanlar için başka sebzelerin tadında hatta çikolata tadında sebzeler üretmişler. Ama pek iş yapmayacağını düşündükleri bir keşif olsa gerek ki o iş rafa kalktı. Çünkü işe yarar bir şey olsa çoktan yaygınlaşırdı o da.


    Bu geliştirilen cihazda yakında tarih olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.