Şimdi Ara

Apple Çevresel Sorumluluk raporu: Dünyanın iyiliği için elinden gelenin en iyisini yap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Apple Çevresel Sorumluluk raporu: Dünyanın iyiliği için elinden gelenin en iyisini yap
     
    Apple yayınladığı Çevresel Sorumluluk raporuyla şirketin üretim sürecinin doğaya en az zarar verecek şekilde nasıl planlandığından bahsetti. Dünyanın iyiliği için elinden gelenin en iyisini yapmak istediğini belirten Cupertino merkezli teknoloji devi bu yolda atılması gereken ilk adımın üretilecek yeni ürünlerde sadece geri dönüşüm sonrası elde edilen malzemelerin kullanılması gerektiğine dikkat çekti.


     

    Tabi her yıl üretilen milyonlarca iPhone'un tamamının geri dönüşüm ürünleriyle imal edilmesi oldukça zor ancak şirket geçtiğimiz yıllarda geri dönüşüm çalışmalarıyla bu alanda ne kadar iddialı olduğunu ispatlamıştı. Son olarak geçen yıl Liam isimli robotla 2.4 milyon adet iPhone 6'yı küçük parçalara ayırarak geri dönüşüme gönderen şirket; parçalanan her 100.000 adet telefondan 1.900kg alüminyum elde ederken geri dönüşüm sonucunda 40 milyon dolar değerinde yani yaklaşık 1 tonluk altını geri kazanmayı başarmıştı.


     

    Tamamen Yenilenebilir Enerjiden Güç Alıyor 

    Şirket raporda geri dönüşümün yanı sıra kullanılan enerjinin temiz olması gerektiğinin de altını çizerken şirkete ait veri merkezlerinin tamamının yenilenebilir enerjiden güç aldığını ifade etti. Greenpeace'in son paylaştığı raporda Netflix, Amazon, HBO, Asus ve Acer gibi şirketlerin veri merkezlerini çalıştırmak için gaz ve kömürden faydalandıklarını düşünürsek Apple'ın enerji alanında rakiplerinden bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.


     

    Apple Çevresel Sorumluluk raporu: Dünyanın iyiliği için elinden gelenin en iyisini yap 
    Apple'ın yenilenebilir enerji politikasında dikkat çeken bir diğer nokta ise şirket, üçüncü bir kuruma ihtiyaç duymadan kendi güneş ve rüzgar enerjisi sistemlerini üretiyor, çalıştırıyor ya da doğrudan satın alıyor. Halihazırda Nevada ve Kaliforniya'da güneş enerjisi santralleri bulunan şirket enerji ağını büyüterek 2020 yılına kadar 725.000 eve güç sağlayacak olan 4 tane 1 GW kapasiteli güç üretim tesisine sahip olmayı planlıyor. 


     

    Tabi böylesine geniş bir enerji üretim ağıyla şirketin sadece kendi tesisleri için enerji sağlaması değil ihtiyaç fazlası enerjiyi satarak yeni bir gelir kapısı elde etmesi de bekleniyor.



    Greenpeace Listesinin Zirvesinde 

    Birkaç yıl öncesine kadar Greenpeace'in şirketler sıralamasında son sıralarda bulunan Apple'ın, son üç yıldır listesinin zirvesinde bulunmasında en önemli pay Apple Çevre Girişimleri Başkan Yardımcısı Lisa Jackson'a ait. Daha önce ABD Çevre Koruma Ajansı'nın da yöneticiliğini yapan Jackson, şirketin yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş ve karbon emisyonunu azaltma sürecine öncülük ediyor.







  • @Greenpeace ve Çevre & Dünyanın iyiliği !!!

  • Hani şu BP ye Volkswagene tek ses etmeyip Mersin'e bağırıp çağıran greenpeace mi ??

  • Küresel ısınmanın en büyük sebebi olan ülkenin böyle çevreci ayakları yapması çok tuhafıma gidiyor

  • Apple bile komurden enerji uretmekten kurtulamiyor :(

  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Hocam haberi yanlış okudunuz sanırım
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Yazi bile yokki
    Apple Çevresel Sorumluluk raporu: Dünyanın iyiliği için elinden gelenin en iyisini yap

    Saka bir yana simdi farkettim uyari icib saol ancak komur hic kullanmadan enerji uretebiliyorlarsa valla helal olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 20 Nisan 2017; 21:6:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyaya iyilik yapacaksan kapat tükkanı civa, kadmiyum v.s. kullanma...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraxus

    Hani şu BP ye Volkswagene tek ses etmeyip Mersin'e bağırıp çağıran greenpeace mi ??

    nerde tek ses etmiyor troll bey... çok değişik mesajlar yolladılar... BP davalar açtı... VAG bile davalarla tehdit ediyor... ki nitelikli dolandırıcı...
  • Bullshit

  • adamlar herşey ideğerlendiriyor, enerji, geri dönüşüm, elektriği satma v.b. herşeyden en iyi şekilde faydalanabiliyorlar helal olsun
  • Kendi ülkenin iyiliği için elinden geleni yap geri kalanların anasını belle.!!! Bu applein zihniyeti bu kadar işte. Amerika küresel olarak dünyayı en cok kirleten ülkelerin en basında yer alıyor. Bunu kimseye yutturamazsiniz. Iki telefon daha fazla satmak icin bu tarz haberlerede ihtiyaci yok nasil olsa IOS ekosistemine özel eğitimli köleler ve dar görüşlü sığ bir tüketici portföyüne sahipler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.