Şimdi Ara

Firefox 53 yayınlandı: Tarayıcı artık daha az çökecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Firefox 53 yayınlandı: Tarayıcı artık daha az çökecek

    Mozilla, Firefox tarayıcısının yeni bir sürümünü yayınladı. Bu kez iki yeni tema da dahil olmak üzere oldukça büyük değişiklikler geliyor. İlk olarak, Firefox 53'ün artık Windows XP, Windows Vista ve Mac OS X 32 bit gibi eski işletim sistemlerini desteklemediğini belirtmek gerekir. Ayrıca Pentium 4 ve AMD Opteron'dan daha eski işlemciler için Firefox Linux desteği de sona ermiş durumda.

     

    Mozilla aynı zamanda Windows XP ve Windows Vista'yı Firefox 52'deki genişletilmiş destek sınıfına alıyor. Yani bu sürümü kullanmaya devam eden kullanıcılar bir yıl daha güvenlik güncelleştirmeleri alacaklar ancak yeni özellikler ve iyileştirmelerden mahrum kalacaklar.

     

    Firefox 53'te ne yenilikler var?


     

    Firefox 53'teki en önemli gelişmelerden biri, Windows kullanıcıları için "Quantum Compositor" adlı yeni bir GPU işlem yöneticisinin eklenmesi. Bu yenilik sayesinde tarayıcıda sürücülerle ilgili çökmeler %17, Direct3D ile ilgili çökmeler ise %22 oranında azalacak.

     

    Ayrıca Bkz.Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Mozilla, bu özellikten yalnızca Windows 7 SP1 veya daha yeni sürümlerde Firefox 53'ü çalıştıran, çoklu işlemi (multi-process) etkinleştirmiş kullanıcıların faydalanabileceğini ve yalnızca belirli grafik kartlarının desteklendiğini söylüyor.

     

    Yeni tarayıcı sürümü ayrıca, Eklenti Yöneticisi'nin Görünüm bölümünden etkinleştirilebilecek Kompakt Açık ve Kompakt Koyu olmak üzere iki yeni tema sunuyor. Ayrıca ziyaret edilen web siteleri bazı özelliklere erişim istediğinde görüntülenen yeni bir izin diyalog kutusu var. Firefox 53 kurulum dosyasını buraya tıklayarak indirebileceğiniz gibi tarayıcınızı "Firefox hakkında" bölümünden otomatik olarak yeni sürüme yükseltebilirsiniz.

     







  • Başlığa kahkaha attım hani güncelleme gelince Çökme sorunları giderildi falan yazar burada daha az çökecek diye yazık garibim firefox ne yapsın :D

  • Çok kullanmak istiyorum ama en fazla sorun çıkartan tarayıcı genelde Firefox oluyor. Mobilde de en çok çöken o. Windows XP'deki "Hata Raporu Gönder" ekranını hatırlatıyor durmadan :)

  • Darısı dh nin başına ikide bir çöküyor.

  • version 50 den itibaren hiç çökme sorunu yaşamadım. Özellikle tek dosya sayfa kaydetme .maff özelliği için mutlaka bulunması gereken bir tarayıcı. Yeni sürümlerinde tek eksiği bazı dışardan eklenen eklentiler için kaldırma özelliği olmaması. Zaten çoğu çökme eklentiler yüzünden oluyor. Özellikle flash player artık kullanmıyorum.
  • Yazılımlılarını işe alsın dh o zaman. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mozilla Firefox bağımlılık yapar, kullandıktan sonra bir daha geri dönüş yoktur. :D

  • İnterneti etkin olarak kullanmaya başladım başlayalı, ki sanırım bu da 2002-2003 yıllarına denk geliyor, hiç öyle çökme filan olaylarına rastlamadım FF'de.Yeni Compact temalar 10 numara olmuş ancak birazcık daha elden geçmesi lazım.
    Birçok arkadaş opera, chrome diyor ama ben operaya geçmek için öyle ahım şahım bi sebep bulamadım.Chrome'u zaten hiç sevmedim, sevemedim.FF bana göre tektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der_Kaiser -- 20 Nisan 2017; 18:17:28 >
  • biraz ince ayar ile 1 saat civarı dh yeni tasarım ve bir kaç sitede test ettim gayet iyi buldum.

  • Mobil sürümünde bsc haberlerinin resimleri gözükmüyor.

  • Ben aslında Firefox hastasıyım ama forumda ilginç sorunlar yaratıyor Firefox, sırf bu sebepten Chrome'a geçmek zorunda kalmıştım.

    Chrome'un da en nefret ettiğim olayı şu. Ben örneğin bazı sayfaları sık kullanılanlara eklemem, örneğin DH'nin Xbox bölümünü açacaksam arama çubuğuna Xbox yazıyorum DH linki geliyor direk o şekilde anında girebiliyorum.
    Bu olay Chrome'da da var tabii ki ama Firefox'taki kadar iyi değil. Firefox'ta 1.5 yıl önce girdiğim sayfaya bile bu şekilde ulaşabilirken Chrome'da olmuyor.
  • Var bunun da vazgeçemeyen bi kitlesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozellikle resmi dairelerin web sitelerinde internet explorer hata verdigi durumlarda ciddi kurtarici olabiliyor. Chrome su java napi mevzusu yuzunden mozilla olmazsa olmazlarimdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 20 Nisan 2017; 20:54:37 >
  • Başlık efsane olmuş :)
    Chrome'dan vazgeçemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giresunlufuk

    Başlık efsane olmuş :)
    Chrome'dan vazgeçemiyorum.

    Evet ben de öyleyim ama ilk kez w10'a geçen biri olarak Edge kesinlikle Chrome'a göre daha hızlı bence, Chrome'dan sonra ilk kez Edge'yi beğendim farklı bir tarayıcı olarak. Aradaki hız fark bariz ortada.
  • Haberden benim anladığım gene çökecek tek fark haftada 3 çöküyorsa artık 1 çöker

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefoxcuyuz ölümüne. Chrome, firefoxdan daha stabilite sorunlusu bir yazilimdir. Ayrica gizlilik vs hak getire.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox ilk açılışta 5 saniye takılıyor tepkisiz kalıyor benim laptopda. Chrome ise tık açılıyor. Laptopda 7700 hq işlemci 16 gb ddr4 ram, gtx 1060 ve intel m.2 ssd mevcut. Win 10 pro orj mevcut.



    Sadece Firefox böyle bir türlü çözemedim o nedenle chrome kullanıyorum.



    Aynı problemi yaşayıp çözen var mı?

  • Darısı Dh'nin Forum Sunucularının başına....

  • Yalan... Yükledikten 1 saat sonra çöktü, tam da önemli bir işlem yaparken.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.