Şimdi Ara

Microsoft'tan yeni iris tarama sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'tan yeni iris tarama sistemi

     
    Windows 10 ile birlikte Windows Hello'nun başta olduğu bir dizi yeni güvenlik önlemini kullanıma sunan Microsoft ilerleyen yıllarda piyasaya süreceği cihazlarında kullanılmak üzere yeni bir güvenlik sisteminin patentini aldı. Microsoft bazı şirketlerin çok daha önceden geliştirip patentini aldığı iris tarama teknolojileri gibi bir teknolojiyi geliştirdi ancak sistemin gözü farklı noktalardan aydınlatıp görüntüsünü alması ve kaydettiği veriler üzerinden ''karakteristik özelliklerle'' doğrulaması onu daha farklı kılabilir.


     

    Karakteristik Özellikleri Tespit Edecek 

    Patent dosyasında gözünün kısmen şeffaf üç boyutlu bir yapıya sahip olduğuna değinen Microsoft, ışığın farklı noktadan gelmesi halinde ortaya çıkacak olan göz görüntüsünün de farklı olacağına dikkat çekiyor. Microsoft'a göre bu farklı görüntülerin doğrulanması aşamasında hem kullanıcıyı zorlamayacak hem de güvenlik ihmaline neden olmayacak sistem, irisin bir göze ait olduğunu belirlemek için, irisin karakteristik özelliklerini belirleyecek ve ardından kullanıcı sistem ile telefonu açmaya çalıştığında en az 1 karakteristik özellik verilerle uyuştuğu takdirde kilit açılacak.


     

    Microsoft bu yöntem sayesinde sistemin göze ait irisle fotoğraf üzerindeki irisi birbirinden ayırt edebileceğini dile getiriyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Samsung Galaxy S8'deki yüz tanıma sisteminin bir fotoğrafla kolayca açılabildiğini gördükten sonra bu güveni sağlamak kullanıcılar için oldukça önemli. 


     

    Microsoft'un bu sistemi Surface Phone'lar dışında tablet, oyun konsolu, HoloLens, Surface Books gibi ilerleyen yıllarda tanıtacağı birçok cihazda kullanabileceği belirtiliyor.







  • Göz kırpmayı algılaması lazım. Göz kırp deyip algılarsa, resimle falan kandırılamaz.

  • çok merak ettim yani ama bence bu sıkıntılı bi özellik olabilir bazıları için kullanışında çok zorlanır gibi geliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Göz kırpmayı algılaması lazım. Göz kırp deyip algılarsa, resimle falan kandırılamaz.

    Arkadaş artık şu haberleri okuyupta yorum yapın yeter lütfen.



    quote:

    haberden alıntı:



    Microsoft bu yöntem sayesinde sistemin göze ait irisle fotoğraf üzerindeki irisi birbirinden ayırt edebileceğini dile getiriyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Samsung Galaxy S8'deki yüz tanıma sisteminin bir fotoğrafla kolayca açılabildiğini gördükten sonra bu güveni sağlamak kullanıcılar için oldukça önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuma yazma mı var bizim insanımızda doğru düzgün ? ver eline toynağı yanında kazı takılsın.@Biyturs_OnSr

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oraya girmeyi kafaya takmış birisi gider personelden birinin gözünü çıkartır yine girer. en güzel güvenlik tedbiri; kapıya iki tane güvenlik görevlisi koymaktır.

    sensör, kart, parmak izi.. bunlar hikaye.

  • illa aynısı olmasın diye yandan tarayacaklar gözü kısaca, ama sonuçta göz işin içinde ilk bulan bulmuş sen ona benzemek istemiyorsunda altyapısında ilerliyorsun ya resu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.