Şimdi Ara

Facebook canlı yayınında cinayet işlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook canlı yayınında cinayet işlendi

    Canlı yayın uygulamaları bir kez daha bir cinayetin yayımlanması amacıyla kullanıldı. Cleveland’da yaşayan Steve Stephens isimli kişi, Facebook Live’ı kullandığı sırada 78 yaşındaki birini vurdu. Vurulma anının yayımlanması üzere harekete geçen polis ekipleri tüm şehirde şüphelinin arandığını duyurdu ve vatandaşlara evlerinden çıkmamaları için uyarılarda bulundu.
     

    İlk videonun yayımlanmasından bir süre sonra Stephens bir kez daha Facebook Live üzerinden yayın yapmaya başladı ve yayında 13 kişiyi öldürdüğünden bahsetti. Polis konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı ancak  videolarında yer alan açıklamalara göre Stephens, kız arkadaşı (veya karısı) nedeniyle bu cinayetleri işliyor.

     

    Facebook’tan açıklama geldi

    Olayın sosyal medyada geniş yankı bulmasının ardından (özellikle Twitter'da) Facebook basın sözcüsü bir açıklama yaptı. Bu çeşit olayların yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduklarını dile getiren Facebook sözcüsü, videonun uygunsuz olmasından ötürü sosyal paylaşım sitesinden kaldırıldığını ancak şüpheli ile ilgili tüm bilgileri emniyet ekipleriyle paylaştıklarını dile getirdi.

     

    İlk değil

    Her ne kadar üzücü olsalar da bu çeşit olayların canlı yayın uygulamalarında (özellikle Facebook Live’da) yer bulabildiği biliniyor. Facebook Live, daha önceki dönemlerde bir kez daha cinayeti yayımlamak amacıyla kullanılmıştı. Ayrıca, uygulamayı kullandığı sırada vurulan, kaza geçiren ve intihar eden kişilerin de olduğu biliniyor. Maalesef Facebook’un bu gibi olayların yayımlanmasını engellemek amacıyla yapabileceği hiçbir şey yok.

     







  • Nerden alinti yaptiniz yazmiyor ama bu tarz videolari engellme yollari olabilir. O kadar kesin konusmamak lazim. En basitinden belli keyword'ler uzerinden kendi sistemlerine warning olarak dusurup inceleme yapabilirler. Goruntu analizi ile silah bicak veya benzeri cisimleri algilayabilirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: suslu76

    Nerden alinti yaptiniz yazmiyor ama bu tarz videolari engellme yollari olabilir. O kadar kesin konusmamak lazim. En basitinden belli keyword'ler uzerinden kendi sistemlerine warning olarak dusurup inceleme yapabilirler. Goruntu analizi ile silah bicak veya benzeri cisimleri algilayabilirler.

    Budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 kişiyi öldürmüş. Clevland polisi uyuyormuş.

  • doga ana`nin bu dunyayi resetleme zamani sanirim yaklasiyor.

  • quote:

    Maalesef Facebook’un bu gibi olayların yayımlanmasını engellemek amacıyla yapabileceği hiçbir şey yok.



    Ne belli?

  • keywordlere "cinayet adam öldürdüm" falan mi yazacak ayrica her gun facebookta yayinlanan videolarin ve canli yayinlarin hepsini incelemek mumkun degil otomatik incelemek cok yuksek masraflara sebep olur, her gun yayinlanan milyonlarca dakikalik videolari incelemek suan icin pek mumkun degil en iyi ihtimalle yayinlandiktan sonra yapilabilir

  • Facebook: Canlı yayında cinayetleri önlemek için daha fazla bilgi toplayacağız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zaym1n

    keywordlere "cinayet adam öldürdüm" falan mi yazacak ayrica her gun facebookta yayinlanan videolarin ve canli yayinlarin hepsini incelemek mumkun degil otomatik incelemek cok yuksek masraflara sebep olur, her gun yayinlanan milyonlarca dakikalik videolari incelemek suan icin pek mumkun degil en iyi ihtimalle yayinlandiktan sonra yapilabilir

    yani her gun milyonlarca dakika canli yayin yaptiracak bandwidth ve sunucular var ama speach recognition ile canli yayinlardaki kelimeleri anlamaya mi bilgisayarlari yok? Aksine zaten istedikleri de bu. Facebook neden insanlarin sistemlerini kullanmalarini istiyor? Video yuklesinler, resim yuklesinler, arkadas olsunlar diye ugrasiyor? Insanlari analiz etmek icin. Belki henuz ona ayiracaklari is gucleri yoktur ama 'yapamazlar' sozu cok havada kaliyor. Google Home, Alexa, Siri... bunlar var sonucta




  • Video cok kotu ,

    Boyle insanlari idam edeceksin ama zehir felan hikaye , aci cekmeden olmemeli bu mahluklar.!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linksiz başlık açmayın ya

    izledim de yazık adama ya hiçbir şeyden haberi olmayan yaşlı başlı adam. söyledikleri gibi inşallah idam vardır oralarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 17 Nisan 2017; 20:51:2 >
  • Durduk yere öldürdü yazık
  • faceshit'i kapatsınlar. ya da şu özelliklerini kapatsınlar komple.

  • Adam hakıkaten psikopatmış 13 kişiyi öldürmüş olabilir gerçekten . ama daha önce nasıl yakalanmamıs ilginç
    Yaslı adamı durduk yere vuruyor bide
  • Bu nası iş ya Canlı yayında birini öldürmek bu kadar mı basitleşti insan ömrü

  • quote:

    Orijinalden alıntı: merveyanar

    Bu nası iş ya Canlı yayında birini öldürmek bu kadar mı basitleşti insan ömrü

    Eskiden de bu kadar basitti ki!

    Değişen hiçbir şey yok. Psikopat eskiden de psikopattı. Şimdi gelişen teknoloji ile yediği bku canlı yayınlama olanağı var sadece.

    Yani değişen bir şey yok.
  • Yaşlı adama üzüldüm

    Teknoloji burada hem iyi hem de kötü tarafını göstermiş. Nasıl mı?

    Kötü olan, canlı canlı adamı öldürmesini göstermesi(bu tür bir davranış cani ruhlu olanları isteklendirebilir); iyi olansa, yaptığı bu davranış karşısında bilerek ya da bilmeyerek kendini ihbar ettirmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quard -- 19 Nisan 2017; 14:1:51 >
  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Haklısınız şimdi insanlar yapacakları şeyleri yaptıkları şeyleri sadece gerçek hayatta yapmakla kalmıyo sanal aleme de taşıyo raina olayından sonra zanlının selfi videoları bunlara da bi örnek ne yazıkk kii iyice raydan çıktı insanlar
  • Dünyanın kendisini resetlemesi şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.