Şimdi Ara

Modern araçlar ileride pist etkinliklerinden engellenebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modern araçlar ileride pist etkinliklerinden engellenebilir
    Günümüzdeki araçlar insan hatalarından kaynaklı kazaların önüne geçmek adına pek çok farklı güvenlik sistemi ile donatılıyor. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle artan bu tarz kazalara karşı otomobil üreticileri modern araçlarında acil frenleme ve şeritte tutma asistanı gibi farklı çözümler sunuyor.
     
    Günlük yol koşullarında oldukça yararlı olan bu çözümler pist koşullarında ise kazalara yol açabilen ciddi sıkıntılar oluşturabiliyor. Bu duruma önlem olarak önemli bir adım adan BMW Car Club of America'nın Genesee Vadisi Bölümü düzenledikleri pist günü etkinliklerinden acil frenleme ve şeritte tutma asistanına sahip araçların yasaklanması kararını almış. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada, bu sistemlerin "yarış pistinde öngörülemeyen ve istenmeyen şekilde" davranabileceği iddia ediliyor. Sistemlerin pistte yapılan çoğu manevraların olmasını engelleme amaçlı var olduğunu düşünürsek, bu iddianın haklı olduğunu söyleyebiliriz.
     
    Şu an için yalnızca bir klüp tarafından uygulanan kuralın ilerde daha geniş kapsamlı olarak uygulanabileceği düşünülüyor. Pek çok otomobil üreticisinin bu sistemleri önümüzdeki birkaç yıl içinde standart hale getirmeyi hedeflediğini düşünürsek, ortada büyük bir karmaşa olacağı söylenebilir.
     
    Güncelleme: BMW Car Club of America tarafından yapılan bir açıklamaya göre kamuoyuna erken dağıtılan bildirinin henüz taslak aşamasında olduğu belirtilirken. Bu tarz güvenlik özelliklerine sahip olan araçların yasaklanmasının şu an için söz konusu olmadığı bildiriliyor.
     







  • Sığ kafalı insanlar bunların elektronik sistemler olduğunu, dolayısıyla devredışı bırakılabilineceğini düşünemiyor. Çözümsüz kaldığını düşünen bu sığ kafalıların ilk başvuru noktası YASAKlayalım oluyor.

  • Orjinal haberin altında 11.04.17'deki güncelleme ile bunun olmayacağı ve bu yardımcıların zaten kapatılabildiği yazıyor. Çevirdiniz madem haberin tamamını okusaydınız.

  • ceset modu yok mu bu arabalarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektronik olarak kaldırsan bile sürüş sırasında pilotun bu sistemi yeniden aktif edip etmeyeceğinden emin olmak mümkün değil. bu sebeple yasaklanmış olabilir.

  • Benim gördüğüm arabalarda kapatılan yardımcı güvenlik sistemleri (mesela ESP/VSA/VSC/TCS) kontak kapatınca tekrar devreye giriyor. Her çalıştırmada bunların tekrar devreden çıkarılması gerekiyor.
    .
    İstenince kapatılması güzel ama unutkanlık da, ciddiyetsizlik de insana dair bir gerçek. Cep telefonlarında en başından beri sessize alma fonksiyonu en kolay yerde olsa da sinemada, konserde, camide, okulda bütün telefonlar bir türlü sessize alınamıyor.

  • Pist etkinliği diyor zaten normal hayat şartları değil ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.