Şimdi Ara

Kara mayınlarını bulmak için ışıldayan bakteriler kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Kara mayınlarını bulmak için ışıldayan bakteriler kullanılacak
    Terör örgütleri tarafından kullanılan veya eski savaşlardan kalan kara mayınları, hala dünyanın birçok yerinde can almaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında insan hayatını tehdit eden kara mayınlarına karşı çözüm arayan bilim insanları, bu mayınları bulmayı ve etkisiz hale getirmeyi çok daha güvenli hale getirecek yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor.
     
    Kudüs İbrani Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, kara mayınlarını güvenli bir şekilde bulup etkisiz hale getirmek için özel bakteriler yetiştirdi. Mayınların bulunması için özel olarak tasarlanan bu bakteriler, patlayıcı tespit ettiklerinde ışıldıyorlar. Eski kara mayınlarından salınan öldürücü dumana reaksiyon gösteren bakteriler, floresan sinyali göndererek bu mayınların tespit edilmesini sağlıyor.
     
    Özel tasarlanmış floresan bakteriler tarafından gönderilen bu sinyal lazer tarama sistemi tarafından algılanıyor ve bu sistem kullanılarak kara mayınlarının yeri tespit ediliyor. Bu lazer tarama sistemi uzaktan kontrol edilebildiği için araştırmacılar tarafından geliştirilen bu yeni metod mayınların insansız bir şekilde bulunmasını mümkün hale getiriyor.
     
    Kudüs İbrani Üniversitesi'nde geliştirilen bu yeni metodun güvenilir olduğu kanıtlanırsa, eski kara mayınlarını bulma ve etkisiz hale getirme işlemleri çok daha güvenli hale gelebilir.







  • "Kudüs İbrani Üniversitesi"

  • Suriye ile aramızdaki verimli topraklarda bulunan mayınların temizlenmesi işi bu toprakların işletilmesi karşılığında İsrail'e verilmişti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: underlater

    Suriye ile aramızdaki verimli topraklarda bulunan mayınların temizlenmesi işi bu toprakların işletilmesi karşılığında İsrail'e verilmişti.

    verilmedi, lafı geçti.
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Eski haberleri araştırırken şöyle bir makale buldum. Baya ilginç.

    http://www.haberturk.com/ekonomi/makro-ekonomi/haber/631909-mayin-bilmecesi
  • amerika ve rusya şimdi bakteriden etkilenmeyen mayın yapıyordur !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.