Şimdi Ara

Trafik sigortasında yeni uygulama ile taksit imkanı kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trafik sigortasında yeni uygulama ile taksit imkanı kalkıyor 
     
    Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelge, bugün itibariyle yürürlüğe girerken sigorta şirketlerine bazı yükümlülükler getiriyor. Sigorta şirketleri, sürücülerin hasar durumlarına göre yer aldığı 7 basamaklı sistemde artık her basamak için belirlenmiş olan tavan fiyatlardan daha fazla ücret talep edemeyecek. Bugün ise sürücülerin mevcut sigorta ödemelerine göre daha ucuz olan bu sisteme yönelik bazı iddialar ortaya atıldı.
     

    Tek Fiyat Politikası Taksit İmkanını Kaldırdı 

    İddialara göre genelgenin yürürlüğe girmesiyle birlikte fiyatlarında değişiklik yapan sigorta şirketleri, sürücülerin ödemeleri taksitle yapmasına imkan tanımıyor. Tavan uygulamasıyla birlikte sigorta şirketlerinin birbirlerinden farklı, rekabetçi fiyat teklifinde bulunması söz konusu olmadığı için şirketler taksit uygulamasına son verildiği söyleniyor. 
     
     
    Bununla birlikte yeni genelgede 12 Nisan'dan önce sigorta yaptırmış sürücüler için olumsuz durumlar da mevcut. İlk olarak genelgenin yürürlük tarihinden önce zorunlu trafik sigortası yapmış sürücüler bu poliçelerini iptal ederek yeniden düzenleyemeyecek. Yani halihazırda sigortası bulunan kişiler indirimli fiyatlardan yararlanamayacak. Ayrıca bu sürücülerin sigorta şirketlerinden yeni fiyatlara göre ödeme iadesi alması da söz konusu değil.
     
     
    Mayıs ayından itibaren  tavan fiyatların her ay yüzde 1 artacağı uygulama 31 Aralık tarihinde son bulacak. 7 Basamaklı sistemde ilk kez sigorta yaptıran araçların içinde bulunduğu 4.basamak baz alınarak diğer basamakların tavan fiyatları belirlenmiş durumda. Türkiye geneli için 4.basamak tavan fiyatları ise otomobiller için 807, motorsiklet için 329, kamyonetler için 1055 ve kamyonlar için 2258TL olarak belirlenmiş durumda.
     

    Farklı Şehirlerde Farklı Tavan Fiyatlar

    Yeni tavan uygulaması sisteminde Türkiye 8 farklı ödeme bölgesine ayrılırken bazı şehirlerdeki sürücüler; İzmir, Kayseri, Yalova ve Erzurum üzerinden belirlenen Türkiye geneli fiyatlarından yüzde 5'e kadar daha düşük tavan fiyatlarıyla karşılaşacak. İstanbul'daki sürücüler için belirlenen tavan fiyatları Türkiye geneline göre yüzde 6; Ankara, Kocaeli ve Bursa'daki sürücüler için ise yüzde 3 daha yüksek. 







  • denize düşen yılana sarılır hesabı bankaların yaptığı taksite kaldık
  • Bu yasalar zaten ne zaman tüketici taraflı oldu ki şimdi olsun! Kaşıkla ver kepçeyle al!

  • Hala yapabildiğimiz bir kaç firma var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Aman diyim biz deme ben bunlardan değilim onlar da benden değil. Sonuçta alan razı veren razı ırkım, dilim, dinim, ten rengim, ayakkabı numaram falan her bişeyim ayrı olsun bunlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iondon -- 12 Nisan 2017; 21:16:28 >
  • İyi de bugün 4 taksitle poliçe kestirdim ! Hatta firma ismini de vereyim "Doğa Sigorta". Ayrıca poliçemi tavan fiyattan aldım.
  • Araba yok, sorun yok mu desem ?
  • Yalan dolan düzmece asparagas kolpa uydurma haber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abizittin ödemesinde yeni sistem... diye bir haber paylaşılsa millete küfür etmeye hazır bekleyen bi güruh var forumda. Nasıl bir tatmin şekli, nasıl bi zihniyet çözemedim doğrusu.

    Bildiğim net bi şey varsa bizim insani değerlerimiz bunlar değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben konusunu açtım konu kilit üye ban
  • Bankalar kendi taksit yapar o zaman. Devlet tarafından telefonda yasak olduğu gibi bir kanun çıkmadıkça taksit bu sıkışık ekonomide olmazsa olmazdır.
  • Zorunlu olacak birde taksit kalkarsa nasıl olacak bu iş ? Araba almak hiç mantıklı gelmemeye başlıyor.

  • Yaptırmadan biniyorum no problem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu memlekette bişeyde vatandaşın hayrına olsun anasını satayım.Vekiller gibi kendi maaşımıza zam yapalım demiyorum ama bizde biraz insanca yaşayalım.Ulan zaten 60 70 yıl yaşayıp gidecez hiç değilse insan gibi yaşayalım.Dünyaya milyarlarca insan gelmiş gitmiş bizim denk geldiğimiz döneme bak,tekerleğin icadına denk gelenler ne şanslıymış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah sabah insani gunaha sokuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "şirketler taksit uygulamasına son verildiği söyleniyor."

    Kim söylüyor arkadaşım kuşlar mı haber veriyor?
    Nerede bu haberin kaynağı?

    var mı resmi ağızdan bir açıklama?
    Hangi şirket veya şirketler taksiti kaldırmış?

    Habercilik ciddi bir iştir.
    Lütfen görevimizi adam gibi yapalım
  • Dün 2-3 şirket taksit yapıyordu bugün itibariyle onlarda kaldırmış taksit uygulamasını özelikle Doğa Sigorta dan taksitli yaptıranlar bankalarını arayıp teyit etsinler zira firma 4 taksit ile çekiyormuş gibi yapıp tek çekim yapıyormuş..
  • Türkiye bu gün için herkesin arabasının evinin olduğu bir üülke oldu ancak gösden kaçan nokta bunlar olurkan halkın milyarlarca lira borçlanması. herkesin arabası var ama sigorta yaptıracak yakıt alacak bırakın apartman aidatı ödeyecek parası yok.. Böyle halka böyle parmak...

  • beatles33 B kullanıcısına yanıt
    spacewolf kullanıcısına yanıt
    damneed D kullanıcısına yanıt
    Şu zamana kadar resmi açıklama yapan firmalar oldu. Benim çalıştığım ve resmi olarak bizi bildirilenler aşağıda. Diğer sigortacı arkadaşlarımız da konuya katkıda bulunabilirler.

    12 Nisandan önce olan poliçelerde 3 taksit yapan firma Allianz

    12 Nisan öncesi ve sonrası tek taksite dönen firmalar Axa,Ak,Sompo,Ergo
  • 1150 TL'ye sikorta yaptırmıştım ocakta. Demek ki şimdi yapsaydım 800 TL'ye yapacaktım.


    Bu benim yararıma olmuş ve ben de TC vatandaşıyım. Dolayısıyla vatandaşın yararına olmuş.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.