Şimdi Ara

Qualcomm’dan Apple’a karşı dava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm’dan Apple’a karşı dava

     


    Geçen yılın ilk aylarında Apple’a karşı haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Qualcomm aleyhine açılan 1 milyar dolarlık dava gündeme bomba gibi düşmüştü. Aralarında büyük bir ticaret ilişkisi olan ikilinin kavgası daha da büyüyecek gibi görünüyor.


     


    Kavga Büyüyor 


    Apple, ABD Ticaret Bakanlığı’nın açtığı tazminat davasının ardından bu yıl da patent ihlali iddiasıyla kendisi İngiltere’de yeni bir dava daha açmıştı. Qualcomm ise yanıt vermekte gecikmedi ve Apple’ın yanlış yönlendirme yaparak sözleşmeleri ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.


     


    Bakanlık tarafından açılan davada birtakım sebepler yer alıyordu. Bu sebepler Qualcomm’un kendisinden ürün satın almak isteyen şirketlere aynı alanda faaliyet gösteren başka bir şirketten ürün almamak, işlemciyi satın almak için yanında hiç gereği olmayan başka ürünleri de satın almak zorunda bırakmak ve rakip şirketlerden ürün aldıysa çok daha yüksek bir ücret talep etmek gibi alıcı şirketleri zor durumda bırakan, ticaret etiğine aykırı isteklerden oluşuyordu.


     

    Qualcomm ise açtığı davada bunun tam tersinin yaşandığını belirtiyor. Qualcomm’un suç duyurusunda;



    • Apple'ın, Qualcomm ile anlaşmaları ihlal ettiği, görüşmeler ve anlaşmaları yanlış nitelendirdiğini;

    • Apple'ın, Qualcomm'un Apple için iPhone ve iPad üreten Qualcomm lisans sahipleriyle yaptığı uzun süreli anlaşmalara müdahale ettiğini;

    • Apple'ın, gerçekleri saptırarak ve yanlış açıklamalar yaparak, düzenleyici kuruluşları Qualcomm'un dünya genelindeki ticari faaliyetlerine karşı saldırı yapmaya teşvik ettiğini,

    • Apple'ın, iPhone 7'de kullandığı Qualcomm'un modem çiplerinin tam performansını kullanmadığı, Qualcomm modem bulunan iPhone'lar ile rakip tedarikçinin modemlerini kullanan iPhone'lar arasında performans farklılıklarını çarpıttığını;

    • Apple'ın, Qualcomm'un güç verdiği iPhone'ların üstün performansı hakkında herkese açık karşılaştırmalar yapmaması için şirketi tehdit ettiğini belirtiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Thor: Ragnarok ilk tanıtım fragmanı karşınızda

    Diğer taraftan Apple’ın iPhone 7 serisindeki Qualcomm modem yongalarının tam performanslı olarak çalışmasını engellediği, Intel modemler karşısında zayıf kalmasına neden olduğu ve Qualcomm’u da herhangi bir açık karşılaştırma testi yapmaması konusunda tehdit ettiği iddialar arasında.


     


    Görünen o ki iki firma arasındaki kavga bunlarla sınırlı kalmayacak. Her iki taraf da kendisini haklı görüyor ve haksızlığa uğradığını savunuyor. Şimdilik etkilenmese de ilerleyen aylarda ikili arasındaki ortaklığın akibeti de merak edilmeye başlandı. 


     







  • Yesinler birbirlerini :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rekabet iyidir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Diğer taraftan Apple’ın iPhone 7 serisindeki Qualcomm modem yongalarının tam performanslı olarak çalışmasını engellediği, Intel modemler karşısında zayıf kalmasına neden olduğu ve Qualcomm’u da herhangi bir açık karşılaştırma testi yapmaması konusunda tehdit ettiği iddialar arasında."

    Bu çok ciddi. Rekabet falan değil, resmen zorbalık.

  • Apple hem qualcomm kullanıyor hem de neden performasını düşük gösteriyor ki onu anlamadım?
  • Aazam kullanıcısına yanıt
    Kime Intel kime Qualcomm modem geleceği belli değil ve aralarında belli farklar mevcut. İki modemi eşitlemiş durumdalar ama Qualcomm normalde daha önde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm'dan bir şey aldığınızda faaliyet gösterdiği başka bir alanla ilgili ürün de alacaksanız ürünü satarken sözleşmede başka bir üreticiden tedarik şerhi koydurması gibi çirkeflikler yapabiliyor. Qualcomm'un daha önce haksız rekabetten Çin'de ve Güney Kore'de ceza aldığını, aynı sebepten dolayı şu anda kendi ülkesinde ticaret bakanlığının dava açtığı gerçeğini hesaba katarsak Apple'ın konuyu çarpıttığını söylemesi hiç inandırıcı değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay vay vay ortalık karışacak.

  • Yaşasın Qualcomm.

  • Sen koskoca Apple mahkeme kapılarında.. Yazık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oğlan bizim kız bizim mahkeme bizim size ne oluyor teknoloji haber okurlar. Onlar aralarında hallederler meseleyi. Ticaret hukuku azınlık hukuku gibidir. Sizinle toplumla hiçbir ilgisi yok. Siz yiyici tüketici insanlarsınız. Ticaretle üretimle sanayiyle hiçbir işiniz yok. Sülaleniz yedi kuşak böyle yaşadı ve devam edecek böyle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Qualcomm'dan bir şey aldığınızda faaliyet gösterdiği başka bir alanla ilgili ürün de alacaksanız ürünü satarken sözleşmede başka bir üreticiden tedarik şerhi koydurması gibi çirkeflikler yapabiliyor. Qualcomm'un daha önce haksız rekabetten Çin'de ve Güney Kore'de ceza aldığını, aynı sebepten dolayı şu anda kendi ülkesinde ticaret bakanlığının dava açtığı gerçeğini hesaba katarsak Apple'ın konuyu çarpıttığını söylemesi hiç inandırıcı değil.

    oualcom çirkef bir firma tamam niye onların ürünlerini kullanıyorlar illa qualcom olmak zorunda değil bir sürü üretici var onların kapısını çalsınlar kimse zorla ürün satmıyor
    orda bir gariplik var ucuza işi kapamaya çalışıyorlar
    sen adamın geliştirdiği teknolojiyi alıp astronomik fiyatlar ile ürünler satacan adam da ordan iyi bir para ister
    apple daha teneke kasa bilgisayarlar üretirken adamlar mobil için teknoloji geliştiriyorlardı




  • Bu firmalar arasında davalar,Soruşturmalar bitmiyor.

  • Qualcomm'u satin alsin olay kapansin. Yasal degilse mahmeyi satin alsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.