Şimdi Ara

Boeing, 3D yazıcı ile uçakların üretim masraflarını düşürecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boeing, 3D yazıcı ile uçakların üretim masraflarını düşürecek 

    Sektörün en büyük uçak ve uçak parçaları üreticilerinden birisi olan Boeing, 3D teknolojisinden yararlanmak adına önemli bir anlaşmaya imza atmıştı. Norveçli Norsk Titanium ile anlaşma masasına oturan şirket, 787 Dreamliner'da kullanılmak üzere dünyanın ilk titanyum uçak parçasını ürettiğini duyurdu. Reuters tarafından paylaşılan haberde de belirtildiği gibi aslında ürettiği uçak motoru parçalarıyla ilk olarak General Electric bu başarıya ulaşmıştı. Ancak Boeing tarafından üretilen parçalar, uçak gövdesinde yer almalarından dolayı farklı bir şekilde değerlendiriliyorlar. 
     

    Boeing’in 3D yazıcı ile üretilen parçalar için 787’yi seçmiş olmasının ana nedeni bu modelin oldukça masraflı olması ve yüksek miktarda metal parçaya ihtiyaç duyması. Şirketin senede 144 adet ürettiği uçak, sektördeki diğer şirketlere de bu teknolojinin kullanılabilir olduğunu gösterecek.

     

    FDA tarafından onaylandı

    2016’nın ilk dönemlerinden başlayarak 2017’nin Şubat ayına kadar ürettiği parçalar için Federal Aviation Administration’dan onay almaya çalışan Boeing, istediği onayı almayı başardı ve şimdi de FAA ile görüşmelere başlayarak maddenin özelliklerine ve üretim şekline ilişkin onay almayı deneyecek. FAA’den de onay alınmasıyla Norveçli şirketin daha fazla parça üretebileceği ve üretim masrafını uçak başına 2-3 milyon dolardan daha da fazla azaltabileceği düşünülüyor.








  • 3D yazıcı insanlara üretim olan her yerde işine yarayacak.

  • Norks Titanium



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 11 Nisan 2017; 23:49:27 >
  • Sene 144 adet.


    Biz de günde 500 araba üretiyoruz emenike.

  • Bence ileride herkezin evinde bu tür gelişmiş bir 3d yazıcı olucak ve internet üzerinden projeler satılıp para kazanılacak bir sektör olacak.

    Şuan ki yazıcılar hem kullandıkları malzeme dolayısı ile ve tekniği ile çok ama çok yavaş yazıyorlar zamanla hızlanacak bence. Düşünsenize aracınızda bir parça eksik , direk bununla üretip yedek parca ihtiyacını karşılayacak. Tabi şimdiki teknoloji ile zor gibi dahada gelişmesi lazım ve araçların ve diğer ürünlerin buna desteği olması lazım

    Sektör çok iyi ben bile almayı düşündüm ama 3000 lira civarı fiyatıyla alamamıştım. Çok hevesim var. İhtiyacım olsa hemen alırdım ama şuan için hobiden öteye gitmiyor.

  • Ara başlık hatalı, bu ilaç mı ki FDA onaylasın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.