Şimdi Ara

Snapdragon 835'li Xiaomi Mi 6, 19 Nisan'da tanıtılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 835'li Xiaomi Mi 6, 19 Nisan'da tanıtılacak

    Son günlerdeki spekülasyonların ardından nihayet Xiaomi Mi 6'nın resmi tanıtım tarihi açıklandı. Şirket tarafından yayınlanan poster Mi 6'nın 19 Nisan'da duyurulacağını gösteriyor.

     

    Yaklaşan akıllı telefon hakkında söylenecek çok şey var. Öncelikle cihazın çok güçlü bileşenler içerdiğini belirtelim. Hem Mi 6 hem de Mi 6 Plus üzerinde Qualcomm'un en yeni yonga seti Snapdragon 835 yer alacak. RAM kapasitesi ve dahili depolama alanı ise duyurulacak çeşitli varyantlara göre farklılık gösterecek.

     

    Mi 6, Full HD çözünürlüğe sahip 5.1 inç ekranla gelecek ve oldukça rahat tutulabilecek. Mi 6 Plus'ın ise aynı çözünürlükte fakat 5.7 inç ekrana sahip daha büyük bir varyant olacağını belirtelim.

     

    Ayrıca Bkz.Prisma geliştiricileri uygulamaya filtre mağazası ekledi
    Sızdırılan teknik özelliklere bakılırsa Mi 6'da 19MP Sony IMX400 kamera sensörü olacak. Mi 6 Plus'ın arkasında ise 12MP Sony IMX362 sensörlü çift kamera göreceğiz. Her iki modelin ön kısmında selfie çekimi ve görüntülü aramalar için 8MP'lik ultrapixel kamera yer alacak. Ayrıca suya ve toza karşı dayanıklı olacağı belirtilen cihazın IP68 sertifikasıyla geleceği ve 3.5 mm kulaklık girişine sahip olmayacağı da söyleniyor.

     

    Mi 6 ve Mi 6 Plus'ın fiyat etiketleri belli oldu


     

    Standart model 3.200mAh kapasiteli bir bataryaya sahipken Mi 6 Plus 4.500mAh çıkarılamayan bir pilden güç alacak. Her iki cihazda da MIUI 8'li Android 7.0 Nougat çalışacağını ekleyelim.

     

    Yeni akıllı telefonların fiyat bilgileri de sızdırılmış durumda. Beklediğimiz gibi Mi 6 ve Mi 6 Plus içerdiği özelliklere bakıldığında oldukça uygun fiyat etiketlerine sahip olacaklar. Mi 6 iki seçenekle sunulacak: 4GB RAM ve 64GB depolama alanına sahip varyant 318 dolar, aynı RAM kapasitesine sahip ancak 128GB bellekli model 376 dolara satılacak.

     

    Mi 6 Plus varyantları standart modelden çok daha yüksek. Tüketicilerin 6GB RAM ve 64GB dahili depolama seçeneği için 390 dolar, aynı RAM kapasitesi ve 128GB depolama alanı için ise 448 dolar ödemeleri gerekecek. 256GB bellekli üst model de alıcılara 535 dolara mal olacak.
     
    Snapdragon 835'li Xiaomi Mi 6, 19 Nisan'da tanıtılacak 







  • İşte telefon piyasasında görmek istediğimiz hamleler bunlar. Bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzioAuditore_ -- 11 Nisan 2017; 17:34:35 >
  • 318 dolar abd'de yaşayan biri için bedava resmen

  • mi4 telefonum var. iyi güzel hoş ama değişmeyen batarya büyük sorun. telefon ölmüyor ama batarya yüzünden ömrü bitiyor. değişmeyen bataryalı telefon almayın.

  • "Akıllı telefonlar hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama Xiaomi'nin mutlulukla bir ilgisi olmalı." diye boşuna dememiş Cemal Süreya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVCI_31

    mi4 telefonum var. iyi güzel hoş ama değişmeyen batarya büyük sorun. telefon ölmüyor ama batarya yüzünden ömrü bitiyor. değişmeyen bataryalı telefon almayın.

    Değişmeyen batarya olayına ben de kesinlikle karşıyım. Ama bakıyorum, artık kimse yapmıyor sökülebilen bataryalı güzel telefon. Bizi mecbur bırakıyorlar. Çıkmayan bataryaya da kısmen çözüm var. Nisbeten sökülmesi kolay telefonlar tercih edilip kasayı açıp batarya değiştirilebilir. Önceki telefonumda kendim bunu yapabilmiştim. Şu anki telefonumda da yapabileceğimi düşünüyorum. Keşke uğraştırmasalar ama 2 sene sonra yeni telefon satmaları lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Demek ki neymiş, gayet ucuza mal edilip güzelce kar edilerek satılabiliyormuş. Kaldı ki şu an kazık fiyata satılan çoğu telefona nal toplatır donanımıyla. Başka bir yorumda daha yazmıştım sonraki telefonum bu kazık fiyatları devam ettikçe asla sony, htc, samsung, lg den biri olmayacak diye.

    Not: Eğer sanal gerçeklik gözlüğü kullanmayacaksanız 2K ekranın hiç bir gereği yok telefonda.

  • muhteşem valla bu xiaomi

  • İos olsa düşünmeden alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşk..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktivist-X

    "Akıllı telefonlar hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama Xiaomi'nin mutlulukla bir ilgisi olmalı." diye boşuna dememiş Cemal Süreya.

  • Kusura bakmayın da haber baştan aşağı saçmalık. Resmen editör kafasından yazmış gibi bir izlenim edindim.

    http://www.phonearena.com/news/The-Xiaomi-Mi-6-will-most-likely-be-unveiled-tomorrow_id92942

    Şu linktekiyle alakası olmayan bir donanım listesi yazılmış ve üstelik orada gayet geçerli kaynaklar verilmişken sizin haberinizde kaynak bile yok (normalde olurdu)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomiden başka markadan android phone almam kesinlikle Samsung örnek alsın biraz 5000 tl'ye telefon yapmayla olmuyor bu işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam çok güzel fiyat bu senenin şampiyonu snapdragon 835 hadi oda kabul ama daha ARM geçen Big.LITTLE SoC yönetim ve modelleme iş yönetimi sistemi olarak nitelendirilen yaklaşımın yeni nesil olan v daha çok 10 7 ve 5 nm ler için optimize edilmiş olan yeni mimari iş sistemi ARM DynamIQ duyrulduktan ve ilk örneklerinin 2018 içinde göreceğini bildikten sonra artık küçük ve büyük çekirdek kümelerinin olmadığı iş yükünü SoC deki yüksek performans ve düşük güç tüketimi cekirdeklere yapay zeka derin öğrenme ile harmanlayıp çok yüksek güç gerektiren bir islemi 1 büyük çekirdek 1 küçük cekirdk yada 3 küçük cekirdek ile sınırsız kombinasyon ile yapabilen bir iş modeli 2018 ve sonrasında piyasada olacağından 1.5 seneye kalmaz 835 ve türevlerinin bölgesi issizlasir daha 5G olayına girmedim bile ...

    yarın bir gün Qualcomm in x16 x20 5G ye hazır modemlerinden sonra 2.4 Gbit indirme hızına sahip bir modemi duyurmayacagi ne malum ... 2012 2014 arası geçiş idi şuanda hem üretim geometrisi hemde 5G iletişim altyapısı hemde derin öğrenme yapay zeka ile SoC lerin çılgınca gelisimine tanık olacağımız yıllara giriyoruz 2020 ve sonrasında geçiş anca oturacaktır ve şuan efsane dediğimiz 835 ten eser kalmayacak 2 sene önce snapdragon 805 vardı kim hatırlıyor durum bundan farksız olacak ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 11 Nisan 2017; 21:24:47 >




  • Sar degerini gorelim ondan sonra belli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVCI_31

    mi4 telefonum var. iyi güzel hoş ama değişmeyen batarya büyük sorun. telefon ölmüyor ama batarya yüzünden ömrü bitiyor. değişmeyen bataryalı telefon almayın.

    Nasıl yani biz bu telefonu alsak 2 senede batarya biter zaten peki degistirilmiyormu elimizdemi patlicak yani ben belki 5 sene kullanmak isticem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi türkiyede resmileşmiş olsaydi servisi olmuş olsaydi alinicak bi cihaz gercekten donanim olarak tasarim ve fiyat olarak diğer cihazlari soliyacak cihaz biraz daha zamani var hatta yetkililerin el atmasi lazim kendine cekmesi lazimm diğer firmalar cift kamera lensine geçiş yapti samsung cerceveyi kaldiriyor s7 ayni özelik sirf bu yüzden 5000 tl verilmez htc batti batiyor sony desen ayni tasarim ekran değiştiriyp duruyor kasa bi halt etmez huawie girdi piyasaya güzel gayet apple başli başlica marka zaten daha ne kaldi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Ceo su bugun tanitilacak diyordu ne oldu arkadas daha mi beklicez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj.caner kullanıcısına yanıt
    gene değiştirebilirsin ama öyle tak çıkar değil. neredeyse tüm telefonu söküp birdaha takman gerekiyor. herkesin girişebileceği bir iş değil. bataryayı bulmak imkansız değil ama diğer markalar gibi kolayda değil. ayrıca telefonda hata oldumu bataryayı çıkar kapansın olayıda olmuyor. kısacası hazır çıkarılabilir bataryalı tel almak varken çıkarılmayanlar önemli bir eksidir gözümde. ne yazıkki çok sevdiğim marka xiaomi dede çıkarılabilir model yok gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    Tamam çok güzel fiyat bu senenin şampiyonu snapdragon 835 hadi oda kabul ama daha ARM geçen Big.LITTLE SoC yönetim ve modelleme iş yönetimi sistemi olarak nitelendirilen yaklaşımın yeni nesil olan v daha çok 10 7 ve 5 nm ler için optimize edilmiş olan yeni mimari iş sistemi ARM DynamIQ duyrulduktan ve ilk örneklerinin 2018 içinde göreceğini bildikten sonra artık küçük ve büyük çekirdek kümelerinin olmadığı iş yükünü SoC deki yüksek performans ve düşük güç tüketimi cekirdeklere yapay zeka derin öğrenme ile harmanlayıp çok yüksek güç gerektiren bir islemi 1 büyük çekirdek 1 küçük cekirdk yada 3 küçük cekirdek ile sınırsız kombinasyon ile yapabilen bir iş modeli 2018 ve sonrasında piyasada olacağından 1.5 seneye kalmaz 835 ve türevlerinin bölgesi issizlasir daha 5G olayına girmedim bile yarın bir gün Qualcomm in x16 x20 5G ye hazır modemlerinden sonra 2.4 Gbit indirme hızına sahip bir modemi duyurmayacagi ne malum ... 2012 2014 arası geçiş idi şuanda hem üretim geometrisi hemde 5G iletişim altyapısı hemde derin öğrenme yapay zeka ile SoC lerin çılgınca gelisimine tanık olacağımız yıllara giriyoruz 2020 ve sonrasında geçiş anca oturacaktır ve şuan efsane dediğimiz 835 ten eser kalmayacak 2 sene önce snapdragon 805 vardı kim hatırlıyor durum bundan farksız olacak ...

    S800,S801,S805, ayni mimari krait'in oc edilmis halleriydi ki zaten kernelle S800'u S805 ayarina cekebiliyorduk zamaninda.Krait mimarisinin civkini cikarmisti bana gore qualcomm teknoloji gelisiminde ozellikle SOC'da bir engel.2-3 yilda simdi Kyro yu oc edip edip S836-840 derler.Bir taraftan Exynosa,A Series'e bakiyorum Qualcomm'un neden bu kadar sevildigini anlamiyorum.

    Android cephesinde cpu'larin artik su tek cekirdekte A seriesi yakalamasi lazim en cok exynos yaklasti zamaninda 7420 ile daha sonra fark inanilmaz acildi tek cekirdek performansinda bu yilda zaten 2017 islemcileri bana kalirsa bekleneni vermedi 10 Nm cok guzel ama Exynos 8890 ile 8895 arasinda tek cekirdek farki %10 bile degil.Dynamic IQ ile bakalim dengeler nasil olacak :)



    Simdilik siralama su sekilde bana kalirsa;

    A Series(Ulasilmaz durumda)>Exynos>Qualcoom>HiSilicon Kirin(960 keske en azindan 14 NM uretilseydi 2017 yilinda 16 NM kabul edilebilir degil bence)>MediaTek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.