Şimdi Ara

Samsung’dan Grand Circle monitörler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung’dan Grand Circle monitörler geliyor


    Monitör pazarı kavisli ekranlara giderek daha çok ısınmaya başladı. Bu alanda başı çeken firmalardan Samsung, devasa boyutlara sahip kavisli monitörlerden oluşan Grand Circle serisini hazırlıyor.


     


    İlginç bir seri


     


    Sızan bilgilere göre Grand Circle serisinde iki monitör modeli yer alacak. Amiral gemisi seviyesindeki monitör 49 inç ve 32:9 görüntü oranına sahip. 44 inçlik kavisli monitörde ise 29:9 görüntü oranı yer alıyor. Monitörlerin dikkat çekici tarafı aynı boyutta iki monitörün yan yana getirilmiş hali gibi olması.


     


    49 inçlik monitörde 3840x1080 piksel çözünürlük yer alıyor. Double Full HD tanımlaması yapılan model iki adet 27 inçlik Full HD kavisli monitörün yaptığı etkiyi yapıyor. 1800R kavis çapına sahip olan monitörün üst, sağ ve sol kenarı çok ince çerçeveler barındırıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Özelleştirilmiş AMD Radeon RX 500 ekran kartları ufukta göründü

    AMD FreeSync veya Nvidia G-Sync uyumlu versiyonlar barındıracak modelde 5000:1 kontrast oranı, 144Hz tazeleme oranı, VA panel gibi diğer özellikler bulunuyor. Üretim ise Eylül ayında başlayacak.


     


    Diğer model 44 inçlik ve 3840x1200 piksel çözünürlüğe sahip. Bu model de iki adet 24.7 inçlik 1980x1200 piksel çözünürlükte kavisli monitörün yaptığı etkiyi yapıyor. 5000:1 kontrast oranı,  VA panel, 8-bit renk derinliği, ince ekran çerçevesi gibi özellikler olan monitör 144Hz veya 60Hz tazeleme seçenekleri ile gelecek. Üretim ise yine Eylül ayında başlayacak.


     


    Son olarak 40 inçlik Full HD ekranlı bir monitör daha mevcut. 1800R çapa sahip monitörde 3000:1 kontrast oranı, 8-bit renk derinliği gibi özellikler yer alıyor. Bu model ise Ağustos ayı itibariyle üretime başlayacak. 


     







  • biraz yorucu ve odaklanması zor bir şey olmaz mı ? Sonuçta hemen önünde olacak kullanıcı

  • mehmetgirgin M kullanıcısına yanıt
    Hocam millet çift monitör üç monitör kurulum yapıyor (biz değil bizim paramız yetmiyor yurtdışındakileri kastediyorum ) onlar için tasarlanmış daha çok. İki monitör arasındaki çerçeve rahatsız edici olabiliyor ama çok pahalı olursa değmez bence arada çerçeve olmasın diye uçuk paralar vermeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bu monitörün iki tanesini üst üste koyup 3840x2160 çözünürlüklü tek monitör gibi kullanılırsa çok daha kullanışlı ve keyifli olur.

  • başlamışken duvardan duvara yapsınlar

  • Şu an 21:9 monitör kullunıyorum. Daha geniş monitöre hayır demem açıkçası.

  • Panoramik yapsınlar komple.

  • Düşünsene cs oynuyorsun, canını görmek için kafanı 60 derece çevireceksin, tam o sırada HS :D

  • Ben de gerçek anlamda bir yenilik diye düşündüm öncül kısmı okuyunca. Geniş ekranı daha da genişletmiş. 5000:1 kontrast kesinlikle en güzel yanı, zorlasalar biraz daha 10000:1 oranını tutturacaklar ve tam olacak da işte zorlamaları lazım.
    Diğer taraftan quantum dot değil ise esprisi biraz düşer. Albenisi azalır kesinlikle. 1800R sıkıntılı bir kavis değil ama normal bir 16:9 ekrana göre. Böyle ekstrem geniş ekranda zorlayıcı durumlar olabilir gündelik kullanım için. Ekranın tam orta kısmını aydınlatma ve diğer tarafları kapatma gibi bir seçenek olsa yani normal fhd monitör gibi kullanma yine bir artı olabilirdi ama karanlık bir ortam da şart bunu güzelce deneyimlemek için.


    Ekstradan, Star Citizen ve simülasyon oyunları çok zevkli olurdu tabii.

  • Araba yarışlarında harika olur ama online oyunlarda odaklanma problemi yaşanacağını düşünüyorum.

  • İki monitör alıp yan yana koyanlar için ilaç resmen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Şu an 21:9 monitör kullunıyorum. Daha geniş monitöre hayır demem açıkçası.

    Bende Lg'nin 21:9 unu kullanıyorum. Bence harika. Ama Samsung biraz abartmış gibi geldi. Birde boyutları çok büyük, gözü yoracaktır. Ben 29'' lik modeli bile gözü yorar diye almadım 25'' aldım. Ama 29'' idealmiş aslında. Daha önce 32'' FHD kullandım, çok fena göz yoruyordu.

    29'' Curved Ultrawide 2K monitör benim için müthiş.
  • bu ara benimde ilgimi çekiyor bu monitörler. odaklanma sorununa gelince o sıkıntıyı yaşayacağımız oyunlarda normal 1920 x 1080 e dönülse kenarlar siyah kalsa olmuyor mu?

  • bu ara benimde ilgimi çekiyor bu monitörler. odaklanma sorununa gelince o sıkıntıyı yaşayacağımız oyunlarda normal 1920 x 1080 e dönülse kenarlar siyah kalsa olmuyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalWave

    bu ara benimde ilgimi çekiyor bu monitörler. odaklanma sorununa gelince o sıkıntıyı yaşayacağımız oyunlarda normal 1920 x 1080 e dönülse kenarlar siyah kalsa olmuyor mu?

    Görüntü formatı muhtemelen değiştirilebiliyordur üzerinden ya da pc den. Formatı değiştirip çözünürlüğü pc den full hd yaparsanız istediğiniz yapıya sokabilirsiniz monitörü.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Oluyor. Ekran kartında menülerinde her şekilde ölçekleme ayarları var. Hatta ortada küçücük bir ekran bırakıp 4 taraftan siyah kalacak şekilde bile yapabilirsin.
  • Ağır ve yavaş giden oyunlarda ( örneğin journey , abzu , bir miktar aksiyon içersede sniper elite gibi oyunlar ) efsane olur . Aksiyonlu , hızlı oyunlarda ( doom , cod iw , gta 5 gibi ) oyunlarında tam tersi işkence olur . Yinede herşey alışabilmeye bağlı birazda .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen "oyun" mevzusu çıkmış...
    Ulan çernobil faciası her monitör oyun için mi yapılmak zorunda?
    Çoğu yazılım firması çift monitör verir developerlara ve bu bir ihtiyaç.
    Çünkü bize ekran alanı yetmiyor...

    Ama firmalar sizi düdüklemek için o kadar meşgul ki adam gibi monitör üretmediler bizim gibiler için...
    Yıllardır 32" 2K uygun fiyatlı kavisli monitör bekliyorum ben.

  • Oldu olacak kucaklaşanınıda yapında, sarılıp yatalım artık.
  • daha 34" 21:9'umun tadına varamadan hem de... :'(

    şaka bir yana çift monitör ihtiyacı olan profesyonellerin yanı sıra simülasyon oyuncuları için de biçilmiş kaftan bu formatta piyasaya sürülen ürünler. ancak fiyatlar konusunda (hele ki g-sync varyantında) hiç umutlu değilim, ateş pahası tabirini dahi solda sıfır bırakacak rakamlar telafuz edilecektir. :/

    kısfmet. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 11 Nisan 2017; 23:51:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.