Şimdi Ara

SK Hynix sektörün ilk 72 katmanlı 3D NAND flash belleğini üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SK Hynix sektörün ilk 72 katmanlı 3D NAND flash belleğini üretti


    Depolama belleği segmentinde her ne kadar Samsung lider durumda olsa da rakip üreticilerin de yoğun bir Ar-Ge mücadelesi verdikleri görülüyor. Aynı ülkenin üreticisi SK Hynix sektörde bir ilke imza attı.


     


    Dar alanda yoğun depolama


     


    Firma yaptığı açıklamada sektörün ilk 72 katmanlı 256Gb 3D NAND flash bellek modülünü ürettiğini duyurdu. Hücre başına 3 bitlik veri saklayabilen TLC standardını temel alan modüller bu bakımdan düşük maliyetli ve gündelik işlere hitap eden bir yapıda.


     


    Modüllerde katmanların arttırılması elbette depolama yoğunluğunun artması anlamına geliyor. Firma 48 katmanlı modüllere göre 1.5 kat daha fazla hücre istifliyor. Ayrıca iç çalışma hızları 2 kat artıyor ve veri transfer hızları da yüzde 20 gelişiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Bükülebilir depolama bellekleri geliyor

    Son dönemde kompakt gövde veya incelik gibi tasarım ayrıntıları nedeniyle küçük bileşenler zorunlu hale geldi. Depolama ve bellek modülleri de buna dahil. Üreticilerin Ar-Ge çalışmaları daha küçük alanlara daha fazla kapasite sığdırma üzerinde ilerliyor.


     


    72 katmanlı 256Gb 3D NAND flash bellek modülü 32GB kapasite barındırıyor. İlerleyen dönemlerde kapasite yoğunluğu geliştirilmiş modüller de piyasada olacak. SK Hynix yeni bellek modüllerini SSD ürünlerinde ve mobil depolama belleklerinde kullanmayı planlıyor. Üretime yılın ikinci yarısında başlanacak. 


     







  • pek ağzımı açık bırakacak bir gelişme olduğunu söyleyemicem doğrusu.. illaki iyidir gelişme ama tırnağım kadar alana samsung 256GB micro sd kart satarken 72 katmanlı bir modülde 32GB'a pek bir "wouuuuw" diyesim gelmiyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    pek ağzımı açık bırakacak bir gelişme olduğunu söyleyemicem doğrusu.. illaki iyidir gelişme ama tırnağım kadar alana samsung 256GB micro sd kart satarken 72 katmanlı bir modülde 32GB'a pek bir "wouuuuw" diyesim gelmiyor..

    Yuh be iki örneğin arasında zerre kadar alaka yok Samsung şu an 48 katmanda tek çipe 256 Gb (Gigabit byte değil) sığdırıyordu yanılmıyorsam. Madem sd kartlarla aynı mantık samsung neden hafıza kartının 3 katı hacme sahip çiplere terabaytlık hafıza koymuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    bundan bahsediliyor sanırım : http://www.hepsiburada.com/samsung-256gb-microsd-evo-plus-class10-u3-95-90mb-sn-hafiza-karti-sd-adaptor-mb-mc256da-eu-p-HBV000001YJNU


    Samsung 256GB Evo Plus MicroSDXC MB-MC256DA/EU Bellek Kartı


    farklı konular olabilir tabi; flaş bellekte kullanılan çipler ile ssd lerde kullanılan 3d nand çipler teknoloji olarak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 11 Nisan 2017; 15:33:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    bundan bahsediliyor sanırım : http://www.hepsiburada.com/samsung-256gb-microsd-evo-plus-class10-u3-95-90mb-sn-hafiza-karti-sd-adaptor-mb-mc256da-eu-p-HBV000001YJNU


    Samsung 256GB Evo Plus MicroSDXC MB-MC256DA/EU Bellek Kartı

    İşte ben de bundan bahsediyorum şununla haberde bahsedilen belleğin uzaktan yakından alakası yokken ona 256 gb sığıyor buna neden 32 gb koymuşlar demek tam bir sığlıktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 72 = 48 x 1.5


    :)

  • Ulan kapitalist köpekler isteseniz Nand bellekten TOKİ yaparsınız da işinize gelmiyor.

  • Batuist B kullanıcısına yanıt
    Çok güzel küfürlü bir not ile blokladım iki üç güne cezanı da alırsın cahil insan. Teknoloji hakkında gram bilgisi olmadan boş boş mesajlar atan laf yiyince hakaret etmeden duramayan tam şu anki Türkiye'nin özetisin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Nur

    Ulan kapitalist köpekler isteseniz Nand bellekten TOKİ yaparsınız da işinize gelmiyor.

    @mehmedaltair

    siz gevelemeye devam edin süper zekalılar... mesajın hasını buldum ben ...tam benlik.. kapitalist köpekler.. bu kelimeyi çok seviyorum.. ama "köpekler" ifadesi benim için parayla tuttkları yöneticilerine işsaret ediyor.. hani tasmayı takarsında istediğini yaptırırsınya.. sermayesi olan tasmayı takıyor adama ceo müdür vs. isimler altında deh oraya deh oraya koştururlar çalışanlarada havlarlarya.. neyse kapitalist köpek kelimesi favorimdir... mehmedaltair siz de devam edin gevelemeye.... bak tınnnnn... ses geldi.. muhahaha

    Dayı sen ne diyon?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Nur

    Ulan kapitalist köpekler isteseniz Nand bellekten TOKİ yaparsınız da işinize gelmiyor.

    http://www.pcworld.com/article/3105875/storage/samsungs-massive-32tb-ssd-includes-cutting-edge-3d-chip-technology.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.