Şimdi Ara

Tesla'dan yeni ve pratik güneş çatıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'dan yeni ve pratik güneş çatıları

     
    Tesla, SolarCity'i bünyesine kattıktan sonra güneş enerjisine yönelik çalışmalara ağırlık vermiş ve geçtiğimiz ekim ayında Solar Roof adını verdiği şık ve güneşten elektrik üreten çatı sistemini tanıtmıştı. Şık görünümü ve normal çatılardan daha ucuz olmasıyla birlikte elektrik de üreten Solar Roof'un oldukça kullanışlı olacağı ve ABD'de iyi satış rakamlarına ulaşılacağı tahmin ediliyordu ancak şirket çatısını yenilemeden de benzer bir teknolojiyi evinde kullanmak isteyenler için yeni bir ürün geliştirdi.

     

     

    Kurulumu Daha Pratik 

    Solar Roof'un kurulumu için çatıda bulunan kiremitlerin sökülerek Tesla tarafından özel olarak tasarlanmış kiremitlerin çatıya yerleştirilmesi gerekiyor ancak Solar Roof insanlara pek çok önemli değişiklik vadediyor olsa da çatısını değiştirmek istemeyen kişiler de var. Tesla'nın geçtiğimiz günlerde web sitesini güncelleyerek eklediği yeni ürün tam da bu kişilere hitap ediyor zira ürün hakkında henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere bu yeni güneş çatılarının kurulumu için mevcut kiremitlerin sökülmesine gerek yok.



    Electrek'in aktardığı bilgilere göre Tesla'nın Panasonic'le olan ortaklığı kapsamında, şirketin Buffalo şehrinde bulunan Gigafactory 2 tesislerinde üretilen bu yeni güneş çatılarının yaz aylarında seri üretimine başlanacak ve Tesla, ileride yapılacak olan bütün konut projelerinde bu sistemi kullanacak. Ayrıca şirket Solar Roof için yaptığının aksine bu ürünü üçüncü taraf montajcılara vermeyerek sadece Tesla tarafından tüketicilere ulaştırılmasını sağlayacak.


     

    Elon Musk geçen ay Twitter'dan yaptığı açıklama ile nisan ayından itibaren müşterilerin Solar Roof siparişi verebileceğini açıklamıştı. Şimdilik Tesla'nın sitesinde sipariş veya ürün fiyatı ile ilgili bir açıklama bulunmuyor ancak Musk'ın açıklamasına önümüzdeki günlerde sipariş vermenin mümkün hale geleceği Solae Roof'ların bu yıl sonuna kadar tüketicilere teslim edileceği düşünülüyor. 



  • Tesla yaa :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 10 Nisan 2017; 18:47:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bildiğin güneş paneli, inanılmaz bir buluş gibi göstermeye ne gerek var

  • Adamlar Soğuk füzyonu keşfettik demiyor zaten! Var olan güneş panellerini daha verimli ve pratik hale getirerek daha çok insana ulaştırıyorlar.

  • "Devrimsel" yazmayı unutmuşsunuz. Gün Bey sizi kovmasın sonra.

  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    Ne verimlilikle alakası var ne de kolay kurulumla. Hızlı bir şekilde çıkarıp satışa başlayalım diye monte etmek için üzerinde düşünülmüş bir sistem yapamamışlar şimdi sadece hatalarını düzeltiyorlar.



    Bu Bosch'un 2-3 yıllık panelleri ve Tesla'nın eski çıkardıklarından çok daha basit bir kurulum mantığı var. Ayrıca son çıkan (son dediğim de 1 yıl olmuştur) Bosch paneller Tesla'nın çöp panellerinden çok daha verimli. Şu pazarlama harikası balon markayı ne zamana kadar savunacaksınız acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 11 Nisan 2017; 1:28:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Ne verimlilikle alakası var ne de kolay kurulumla. Hızlı bir şekilde çıkarıp satışa başlayalım diye monte etmek için üzerinde düşünülmüş bir sistem yapamamışlar şimdi sadece hatalarını düzeltiyorlar.



    Bu Bosch'un 2-3 yıllık panelleri ve kurulum için kiremit falan sökmeye gerek yok. Ayrıca son çıkan (son dediğim de 1 yıl olmuştur) Tesla'nın çöp panellerinden çok daha verimli. Şu pazarlama harikası balon markayı ne zamana kadar savunacaksınız acaba?


    Teslayı savunduğumu kim söyledi ki sana? Sadace tesla'nın bu teknolojiyi inanılmaz bir şeymiş gibi göstermeye çalışmadığını belirttim.
    Verimlilikle alakası yok diyorsun ancak başka bir siteden aldığım bilgileri yazayım sana (http://www.log.com.tr/tesladan-her-eve-gorunmez-gunes-enerjisi-paneli-video/)
    Powerwall’un yeni nesli olan ikinci jenerasyonla birlikte birlikte enerji kapasitesi saatte 6,4 kWh’tan 14 kWh gibi bir değere yükseliyor. Yani verimlilik artmış.(Bosh bu değerlerin üzerine çıkmış olabilir. Sonuçta teknoloji yerinde saymıyor)

    Hızlı bir şekilde çıkarıp satışa başlayalım diye monte etmek için üzerinde düşünülmüş bir sistem yapamamışlar diyorsun da adamların ilk yaptığı (geçen sonbaharda tanıtılmıştı) paneller kiremit formunda idi. Yani görünüme hitap ediyordu. Bu çıkardıkları ürün ise çatısını değiştirmek istemeyen kişiler için yapılmış. Yani çatısını sökmeden bunu direk kurması için. Senin iddia ettiğin bir hata durumu yok ortada. Bosh daha verimli paneller yapabilir başka bir firmada ondan daha verimlisini yapabilir. Dediğim gibi teknoloji yerinde saymıyor. Biz anca eleştirmeyi biliyoruz icraat yok. Ben Teslayı körü körüne savunmuyorum. Keşke Türkiye'de de böyle bir markamız olsa da Türkiye olarak bizim de bu alanda adımız duyulsa. Ben sadece eleştirilecekse mantıklı eleştirilsin diyorum.
  • Gunese hasret hollandada devlet yardim veriyor kuracak kisilere,ayrica fazla uretilen elektigi sayaca baglayip para bile kazaniyorsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.