Şimdi Ara

Nintendo Swicth, şirket hisselerini yüzde 20 arttırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nintendo uzun bir süredir beklenen oyun konsolu Switch’i 3 Mart tarihinden itibaren oyun severlere sunmasıyla birlikte oyun dünyasında gözleri tekrar üzerine çevirmeyi başarmıştı. Tabi şirketin 2012 tarihinden bu yana piyasaya sürdüğü ilk konsol olan Switch’e yönelik yoğun ilgi sürerken, konsoldaki yazılımsal ve donanımsal hatalar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlamış durumda ancak tüm sorunlara rağmen Switch; şirketin önceki konsolları olan Wii ve Wii U’ya kıyasla şirkete ciddi bir hareketlilik getirmiş gibi görünüyor.

     

    Nintendo Swicth, şirket hisselerini yüzde 20 arttırdı 

    Switch’in piyasaya sürülmesiyle birlikte her geçen gün hisseleri değer kazanan şirket bir ay içinde hisse değerlerinde yüzde 20’lik artışa ulaştı. Tabi bu artış Nintendo’nun diğer konsollarıyla kıyaslandığında şirket için ne kadar önemli bir ivmelenme olduğu daha iyi anlaşılıyor. 2006 Yılında Nintendo, Wii’yi satışa sunduğunda hisselerinde yine pozitif yönlü bir değişim olmuş ve hisseler yüzde 9 civarında değer kazanmıştı. Nintedo’nun satış performansı en kötü olan konsolu Wii U ise 2012’de satışa sunulduğunda şirket hisseleri yüzde 30 değer kaybetmişti.

     

    Yetersiz Üretim Fiyatları Yükseltti

    Şimdilik Nintendo için işler yolunda görünüyor ancak analistler Nintendo’nun üretim ağından endişeli zira Nintendo, mart ayında 2 milyon adet Switch satılacağını tahmin ediyordu ancak finansal araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunan Jefferies şirketinin raporuna göre mart ayında 2.5 ile 3 milyon arasında Switch satılmış durumda. Nintendo’nun üretiminin talepleri karşılamada yetersiz kalıyor oluşu çıkış fiyatı 299$ olan Switch’in bazı açık arttırma sitelerinde fiyatların yukarıya çekilmesine neden oldu.

     

    Tabi sadece 1 ay içinde 2.5 milyon adet satışa ulaşan Switch’in, satışa sunulduğu tarihten bugüne kadar dünya genelinde 100 milyondan fazla satılan Wii’yi geçebileceği de konuşuluyor. Yatırım bankaları ve analiz şirketleri Switch için 1 yıl içinde en az 5 milyon en fazla ise 16 milyon adet satışa ulaşacağını tahmin ediyor. 








  • Wii dünya genelinde 100 milyondan fazla sattı. 20 milyon değil. Switch'in 100 milyondan fazla satması bekleniyor ki satacaktır da. Yeter ki bolca oyun çıkarsınlar.

  • Zelda silahını kullandı. Daha Mario ve Pokemon silahı var. Onları da kullandığında konsol daha yüksek satış rakamlarına ulaşacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkdiva

    Zelda silahını kullandı. Daha Mario ve Pokemon silahı var. Onları da kullandığında konsol daha yüksek satış rakamlarına ulaşacaktır.

    bana göre pokemonu 3ds exclusive bırakacaklar yoksa 3ds almak için sebep kalmaz.anca pokemon tournament stadium gibi rpg olmayan yan oyunlar çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkdiva

    Zelda silahını kullandı. Daha Mario ve Pokemon silahı var. Onları da kullandığında konsol daha yüksek satış rakamlarına ulaşacaktır.

    bana göre pokemonu 3ds exclusive bırakacaklar yoksa 3ds almak için sebep kalmaz.anca pokemon tournament stadium gibi rpg olmayan yan oyunlar çıkar.

    3DS sonuç olarak bir gün sona erdirilecek. Bence Sun & Moon'un devam oyununu 3DS'e çıkarıp son noktayı koyarlar. 8.nesil oyunu Switch'e çıkar. Bir kaç yıl sonra yani.
  • darkdiva D kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum,artık 3DS'e Sun/Moon'a Black2/White2 gibi bir sequel mi yaparlar yoksa Diamond/Pearl'ün remake sürümleri mi çıkar bilmiyorum da 8.nesil kesinlikle (eğer 3DS'in devamı gibi bir el konsolu çıkarmazlarsa) Switch'e gelecektir. Gelsinde. Zelda'nın grafiklerinde bir Pokémon oyunu görmek bence çok güzel olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Switch'in sıkıntısı hala çok... Bu anlık rakamlar insanları heyecanlandırmasın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bernhard

    Wii dünya genelinde 100 milyondan fazla sattı. 20 milyon değil. Switch'in 100 milyondan fazla satması bekleniyor ki satacaktır da. Yeter ki bolca oyun çıkarsınlar.

    çok sorunlu bir konsol ve tegra satıcağını hiç düşünmüyorum çok fazla şikayet var
  • Sırf Zelda için değer.

  • Yıllar önce Wii türkiye'ye ilk geldiğinde 2 ay geçti benimle birlikte bir çok kişi Wii aldık, sebebiyse fiyatıydı, 299 liraya aldım o konsolu ve o sıra uygun fiyattı, Switch geldi 2. aya girdik fiyat 3 bin lira, işte bu zaman için bu fiyat uygun değil.
    Fiyata oyna nintendo, herkes kazansın.

  • Monster hunter çıksın bakalım yok satıyor mu.

  • Nintendo Swicth, şirket hisselerini yüzde 20 arttırdı
    Nintendo Switch, şirket hisselerini yüzde 20 arttırdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı.basat

    Yıllar önce Wii türkiye'ye ilk geldiğinde 2 ay geçti benimle birlikte bir çok kişi Wii aldık, sebebiyse fiyatıydı, 299 liraya aldım o konsolu ve o sıra uygun fiyattı, Switch geldi 2. aya girdik fiyat 3 bin lira, işte bu zaman için bu fiyat uygun değil.
    Fiyata oyna nintendo, herkes kazansın.

    3 Bin i koyan nintendo değil ki , bizim vampirler .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.