Şimdi Ara

ABD, 50 milyon dolarlık füzeleri ateşledi, Suriye’de işler karıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD, 50 milyon dolarlık füzeleri ateşledi, Suriye’de işler karıştı

    Rejimin kimyasal silah kullandığı iddiasıyla yeniden hararetlenen Suriye’deki iç savaş, ABD’nin ateşlediği Tomahawk füzeleri ile biraz daha karmaşık bir hal aldı. Bölgedeki üç çekiç güçten Türkiye’nin işlenen bu insanlık suçuna karşılık ABD’nin hamlesini desteklemesi, Rusya’nın ise Birleşmiş Milletleri göreve davet etmesi karmaşık durumu özetlemeye yeterli gibi görünüyor.

     

    50 Milyon Dolarlık Saldırı 

    Doğu Akdeniz’de Kıbrıs adasının doğu ucundaki USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden fırlatılan Tomahawk Land füzeleri ile gerçekleştirilen saldırıda 59 füzenin atıldığı söyleniyor. Bu rakam kesin olmamakla birlikte atılan füzelerin ABD ordusuna maliyetinin 50 ile 90 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

     

    Sadece ABD ve İngiliz ordusunda bulunan Tomahawk füzeleri, 1000km’nin üzerinde menzile sahip seyir füzeleri. Hava şartlarından etkilenmeden hem gece hem de gündüz kullanılabilen füzeler, turbo motorları ile hem GPS hem de arazi eşleme ve karşılaştırma sistemi DSMAC ile yön tayini yapıyor. Özellikle hava savunma ve haberleşme tesislerinin imha edilmesinde kullanılması amacıyla geliştirilen füzeler, ses hızının altında seyir gerçekleştiriyor ancak tasarımı sayesinde radarlara yakalanmama noktasında son derece başarılı.

     

    Amerika’nın Irak’ta da kullandığı Tomahawk füzelerinin bugüne kadar 400 kez gemilerden ve denizaltılardan ateşlendiği söylenenler arasında. 1991’deki Körfez Savaşı’nda Çöl Fırtınası Operasyonu kapsamındaysa 290 füze ateşlenmiş ve 242’si hedeflerine tam isabet etmiş.

    ABD, 50 milyon dolarlık füzeleri ateşledi, Suriye’de işler karıştı 

    Suriye’nin Kayıpları

    Saldırı sonrasında tesis tamamen kullanılamaz hale gelirken 6 üst düzey komutanın da öldüğü ifade ediliyor. Ayrıca 7 kişi de yaralanmış durumda. Tesiste ise füzelerin sonrasında dev bir krateri andıran çukur oluşmuş durumda.

     

    Şaryat Hava Üssü’nde yer alan hangarlarda Suriye’nin Rusya menşeili savaş uçakları da yer alıyordu. Bazı kaynaklara göre 9 bazı kaynaklara göreyse hangarlarda yer alan 14 uçak da imha edilmiş oldu. İmha edilen uçaklar arasında SU-25 bombardıman uçağı da yer alıyor.

     

    Amerika’nın burayı vurmasındaki öncelikli gerekçe ise İdlib’deki kimyasal silah depolarının bulunduğu tesisi vuran uçağın buradan kalkış yapması. Suriye’deki en büyük ve en aktif hava üssü olan Şaryat, 5 jet filosuna da ev sahipliği yapıyormuş. Tesiste, Rusya’ya ait askeri helikopterlerin de bulunduğu iddiası yaşanan gerilimin önemli sebeplerinden. ABD, bu saldırı ile rejimin hava kuvvetine büyük darbe vurmuş oldu. Ayrıca yeni kimyasal saldırı tehditlerinin de büyük oranda engellenmiş olacağı tahmin ediliyor.

     

    Füzelerin Ateşlenme Anı Videoları: 

     







  • Gören de nükleer bomba attı sanacak.

    Ümmetçiler iyi sevindi bu işe ama erken sevindiler.

    Gelecek olan Afgan dalgasına yeni Suriyeliler de eklendi hayırlı uğurlu olsun.

    Eğer olur da başkanlık gelirse, Amerika demokrasisini bize getirecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 7 Nisan 2017; 15:44:10 >
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Tomahawk'ların w80 nükleer başlık taşıyan versiyonları vardı aslında ama emekli edildi.



    56 seyir füzesiyle 8.4mT'luk patlama gerçekleştiriliyor. Tabi böyle bi saldırıyı hiç bir ülke yapmaz anca dünya savaşında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ırak'ın birkaç sene önceki haline geldi suriye de.bakalım çapsız suriye kimin elinde kalacak.biz de bu hale gelmiş ezik bir 3üncü dünya ülkeisinin anayasasını referanduma sunuyoruz,örnek alıyoruz şaka gibi.hedef 2023!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 7 Nisan 2017; 15:41:58 >
  • O kadar füze orayı maden ocağına çevirmesi gerekmez mi internetteki görüntüler eksik galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş havalanını vurmuşlar, bunlarda hava kuvvetlerine buyuk darbe vurdu dıye gaz verıyorlar. Düne kadar amerikaya fetocu darbecı dıyorlardı sımdı övuyorlar hatta beraber savaşalım dıyorlar.

    Ayrıca esad kımyasal bomba atmadıgını soyluyori gelın ınceleyın dıyor. Amerıka ırakta yaptıgının aynısını yapıyor orayada kımyasal sılah var dıye gırdı 1 mılyondan fazla sivili öldürdüler, kadınlara tecavuz ettıler, organl kaçakcılığı yaptılar, Türk askerlerinin başına çuval geçirdiker vs vs ...

    Suriyeden sonra sıra irana daha sonra türkiye ye gelecek siz sevinmeye devam edin bop projesi işliyor.

    ABD, 50 milyon dolarlık füzeleri ateşledi, Suriye’de işler karıştı
    ABD, 50 milyon dolarlık füzeleri ateşledi, Suriye’de işler karıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 7 Nisan 2017; 15:58:5 >




  • Sözden 1 tık daha önemli bir adım ama pek bir önemi yok. Asıl dikkatimi çeken sosyal medyada aylarca Esad yalayanların, Esad'a bir kaç füze atıldı diye #savaşahayır demesi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer77

    O kadar füze orayı maden ocağına çevirmesi gerekmez mi internetteki görüntüler eksik galiba.

    Hava üssü vurdular sadece 1 hangar yıkıldı o kadar. Atılanlar tomahawk bile değil.

    Ümmetçilerin yaygarasına bakmayın siz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaBr2

    Sözden 1 tık daha önemli bir adım ama pek bir önemi yok. Asıl dikkatimi çeken sosyal medyada aylarca Esad yalayanların, Esad'a bir kaç füze atıldı diye #savaşahayır demesi.

    Esad'ın ülkesini parçalayan ABD. Tabi ki savaşa hayır diyecekler, evet mi deselerdi?
  • ulan arkadaş amerika suriyeye füze atıyor hala çıkıp neyi konuşuyorlar.laf söyleyince de gık bık.filler tepişiyor olan çimenlere oluyor her zaman olduğu gibi,siz hala ne derdindesiniz.bu kafa böyle geldi böyle gider ,ben ümidi kestim artık bunlardan.
  • Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.

    Her türlü bizim çıkarlarımıza uymayan bir hamledir. Türkiye için Suriye koltuğunda kimin oturduğu önemli değil, Suriye toprak bütünlüğü önemli. Şunu insanımıza bir anlatabilsek.

    Hedef Türkiye ve İran bunun engellenmesi gerekirken biz çökük ekonomimizle mülteci doyuruyoruz.
  • her zamanki gibi yezidler bebek katili esedi destekliyor
  • quote:

    tahtakuslar‏ @taylieli 3 sa.3 saat önce

    Filistin Direnişi Birleşik Güçleri, abd işgal güçlerinin Suriye saldırısını kınayarak, Suriye halkı ve devletinin yanında olduğunu duyurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Başkanlık gelirse amerika demokrasisini turkiyeye de getirecektir

    Amerika'nın (Daha doğrusu efendilerinin) eninde sonunda hedefindeyiz. Biz bu kafada oldukça, böl parçala yut stratejisi çok güzel işler, işliyor da!
  • aslında bu haberlere karşı değilim ancak yine de dh'de savaş haberi görmek uygun olmuyor. Zaten haber siteleri bnagır bangır bağırıyor, sam amca trump belli ki yeniden amerikayı aktif olarak kullanacak.

  • Amerika Irak'ta yaptığının aynısını yapıyor. Sadece bu sefer Rusya işleri yavaşlattı. Sözde orada da kimyasal silahlar vardı. Bizimkilerde Dünyada en çok tv izleyen millet olarak emir kulu basın ne verirse onu bozuk plak gibi tekrarlıyorlar. Daha önce denileni unutuyorlar. Şimdi de bebek katili esad diye ağızlarına doladılar.

    Cumhurbaşkanımız çıkmış siyasi hayatımda bugüne kadar hiç aldatılmadım diye demeç veriyor. Chp başkanına atıfta bulunuyor. Kimse de beynini kullanıp demiyor ki, yahu fetö için aldatıldık demediniz mi? Esadla kanka değil miydiniz?

    Bizde hafıza ya da düşünme 0. En son basın ne söylüyorsa anında papağan gibi millet onu tekrarlıyor. Bağlantı kuramıyor.

    Teyzeye soruyorlar;

    -Teyze evet mi hayır mı diyeceksin?
    -Evet tabi ki kızım, başka ne olsun.
    -Peki neden evet diyeceksiniz?
    -Yolları köprüleri görmüyor musun kızım?
    -Peki ülkemizdeki 3 Milyon Suriyeli hakkında ne düşünüyorsunuz?
    -Ay göndersinler onları, onlar yüzünden oğlum işsiz kaldı, aylardır iş bulamıyor.

    Yani beyin kullanıp, bağlantı kurabilme yok. Arada bir kopukluk var :D

    İşsiz oğlu artık o yolları köprüleri kullanır :D





  • Tabii ki EVET!

  • Bir yerlerde tomahawk füzelerinin sadece navigasyon sisteminin 1,5 milyon dolar olduğunu okumuştum. Maaliyet burada yazılandan daha fazladır tahminim.

  • Suriye goc dalgasına hazırlanın
  • Ussu vurmakla ne multecisi gelecek ? Cidden bazilari beynini kullanmiyor yorum yazarken, ayrica kimyasal silahi kullanmissa sonuna kadar hak etmis o saldiriyi cok temiz yapilmis sorunsuz saldiri Abd adina. Hemde Esad kekosu neyle ugrastigini anlamistir sonunda. Abdnin kukremesi lazimdi onuda yapti daha fazlasina da gerek yok zaten de yapilmayacaktir. Istese zaten Abd bir gunde Suriyeyi haritadan siler amac o olsaydi coktan yapilmisti sadece uyari atesiydi

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.