Şimdi Ara

Android'in tarihi başarısı: Windows işletim sistemini geride bıraktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android'in tarihi başarısı: Windows işletim sistemini geride bıraktı! 
    Kullanım oranı açısından aylardır Windows’u yakın takibe alan Android, sonunda hedefine ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. StatCounter’ın -2.5 milyon web sitesinden aldığı veriler ışığında- yayınladığı son rapora göre yüzde 37.93 orana ulaşan Android, adeta burun farkıyla internete erişim için dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemi oldu. Windows ise yüzde 37.91'e gerileyerek rakibinin hemen arkasında yarışa devam ediyor.

    Geriye dönüp baktığımızda 2012 yılında yüzde 80 gibi hayli yüksek bir dilime sahip olan Windows, aradan geçen zaman içerisinde ciddi kan kayıpları yaşadı. Öyle ki 2014 senesinde yüzde 63 dolaylarına gerileyen platform, 2016'da yüzde 50'nin altına düştü. Aynı dönemde yüzde 2.8 seviyelerinde bulunan Android’in özellikle 2014 yılından sonraki sıçramaları dikkatlerden kaçmıyor. Listenin üçüncü sırasında iOS gelirken, onu OS X işletim sistemi takip ediyor.
     
    Ayrıca Bkz.İsveçli şirket tüm çalışanlarına çip takmaya başladı
    Akıllı cihazların gelişen donanım özellikleriyle daha fonksiyonel bir yapıya ulaşmaları ve çok daha pratik olmaları nedeniyle satışlar pozitif yönde etkileniyor. Diğer taraftan -Samsung başta olmak üzere- Android'i tercih eden marka sayısı da her geçen gün artıyor. Kullanıcılar ise günümüzde artık işlemlerinin büyük bölümünü bilgisayarlardan değil, akıllı telefonlardan halletmeyi tercih ediyor. Bakalım Android’in bu yükselişi önümüzdeki zaman dilimlerinde artarak devam edecek mi…
     







  • vay be 31 yıllık işletim sistemini 8 yıllık mobil işletim sistemi mezara gömmüş.. microsoft kadar aptal bir firma daha yoktur herhalde elinde windows gibi bir koz varken bunu değerlendiremedi.

  • Microsoft un tarihi başarısızlığı da denebilir. Çıkarttığı işletim sistemleri pc pazarında hiç etki yaratmadı. Ancak bir diğer önemli husus da bir pc alıyorsun 4 kişi 5 sene kullanıyor ama telefon öyle değil 1 kişi aynı anda 2 telefon bile kullanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 5 Nisan 2017; 1:51:58 >
  • O kadar çok telefon var ki doğrudur...

  • Normal birşey, 100 tl'lik çakma telefondan 3500 tl'lik telefonda bile android var,keza tv ler,uydu sistemleri vs. Microsoft zor yıkılır. (Şahsi Fikrim)

  • dünya telefon çöplüğüne döndü.ama bu düzen böyle gitmez.her yıl milyarlarca adet üretilen telefonlar.giden doğal kaynaklar.saçma sapan bir tüketim kültürü.
  • bence haberde yanlışlık var bu tablo internet kullanımı üzerinden yapılmış android multimedia aracı internetsiz pek işe yaramıyor ama benim windowsta geçirdiğim vaktin yüzde 90 ı internet dışı ödev oyun döküman hazırlama falan.

  • Sonuclar normal her cihaz nerdeyse android sistemiyle cikiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iondon I kullanıcısına yanıt
    Var, mesela nokia. Zamanında pazarın belkide %80 ine hakim olan firma inovasyon eksikliğinden dolayı pazar payını kaybetmekle kalmadı marka değerini de sıfırladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android da halen sayili browser active multi tab ozelligine sahip, multi tasking bakimindan bu kadar kotu durumda android

  • Iondon I kullanıcısına yanıt
    Microsof kadar aptal bir sürü firma var. Örneğin Nokia. Burnundan kıl aldırmayıp mobil dünyanın trendlerini forum çocukları bilirken bunlar göremediler. Örneğin İntel mobil işlemci dünyasında bu günlerde Qualcom/Arm sesi yükseliyorsa İntel'in vizyonsuzluğu sayesindedir. Halbuki işlemci dünyasının bir numaralı ismiydi. Mobil işlemci pazarını öncelerde adı sanı duyulmamış firmalara kendi elleriyle hediye etti. Örneğin Blackberry. Amerika da her iş adamının elinde onlardan vardı. Resmen ellerindeki pazarı rakiplerine sundular. Bu firmaların hepsi milyar dolarlık pazarların hakimiydiler inatları ve vizyonsuzlukları sebebiyle eriyip gittiler.
  • Hemen herkes yapıştırmış ama bir noktayı görmemek için inat ediyorsunuz birisi telefonlarda kullanılan mobil işletim sistemi diğeri ise bilgisayarlarda kullanılan yazılım. başlığı atan admin bile bilinçsizce yaygara kopart mış. mobil platform yazılımı ANDROİD pc yazılımı olan microsoftu internet kullanımında geçmiş durumda dese neyse. dünyadaki telefonların % 89' u android bilgisayarlarda ise % 90 ama herkes androidten ya da Windows tan internete girecek anlamına gelmiyor.

  • Tarihi başarı diye nitelendirmek birazcık abartı olmuş. Tamam androidi seviyoruz da bu kadar abartmaya gerek yok. Daha doğrusu bu verileri kullanıp abartmak uygun değil. Geçmiş zamana kıyasla dendiği zaman haber toparlıyor yani önceki yıllara göre kullanım iyi durumda. Ama şu da var internet hızları ve paketlerin gelişmesi de mobili tercih etmeye etken. Evde wifi bile kullanmıyorum telefon için ve rahatça sosyal medya kontrolü ve bir kaç olayı cihazdan gerçekleştiriyorum. Aklıma takılan bir şeyi telefondan aramak rahat oluyor ama asıl video izleme ve oyun işlerim ise bilgisayar ve tabii windows tarafında. Vazgeçilmiş değil windows.

    Bu değerlendirme mobil platformlar arası olsa daha anlamlı olurdu. İleride Samsung'un dex i gibi aparatlar yaygınlaşırsa belki o zaman da karşılaştırmak iyi olabilir, cihazı direkt bilgisayarın yaptığı işler yerine kullanmak?!

  • hepsi Amerikalı,

    alternatif gerek

  • şaşılacak bi konu yok ortada. Windows %90 oranında hatta daha yüksek, Bilgisayar işletim sistemi olarak kullanılıyor.
    Android Mobil işletim sistemi.

    herkesin bir bilgisayarı yok ama herkesin bir Cep telefonu var.

    ANDROID GÖMDÜÜÜÜĞĞĞĞĞĞ

    gibi saçma bi moda girmek pek akıllıca değil. zira android bedavaya dağıtılan bi sistem, o %40 pazar payından ne kazanıor, Windows kendi pazar payından ne kazanıyor bakmak lazım (uygulama mağazasından bahsetmiyorum, işletim sisteminden)

    Elma ile Elma yı karşılaştırmıyor bu tablo veya haber.

    Windows un mobil e geçemedeğini, beceremediğini herkes biliyor zaten
  • Geçmesi normal her evde bılgısayar yok, olan evlerde de 1 tane oluyor bunların hepsı orjınal de değil. Ama cep telefonu herkeste var ve çoğuda android kullanıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence haberde yanlışlık var bu tablo internet kullanımı üzerinden yapılmış android multimedia aracı internetsiz pek işe yaramıyor ama benim windowsta geçirdiğim vaktin yüzde 90 ı internet dışı ödev oyun döküman hazırlama falan.

    Bence gayet mantıklı çünkü windows bilgisayarda internet olmadan iş yapan insanlar olduğu kadar hiç internetle işi olmayan, telefonu hala sadece arama aracı olarak kullanan amcalar teyzeler falan var. Dünyanın bazı yerlerinde internet erişimi bayağı sıkıntılı ve muhtemelen onlar da android kullanıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 5 Nisan 2017; 10:20:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence haberde yanlışlık var bu tablo internet kullanımı üzerinden yapılmış android multimedia aracı internetsiz pek işe yaramıyor ama benim windowsta geçirdiğim vaktin yüzde 90 ı internet dışı ödev oyun döküman hazırlama falan.

    haberi okumadın galiba, bu zaten internet erişim istatistiği
  • Herkes telefondan nete giriyor, pcler sadece iş ve oyun için kullanılır oldu. Kaldı hane başına düşen telefon oranı PC lerden çok daha fazla. Kaldı ki daha tabletler, TV ler, Tvye takılan hdmi stickler var, var oğlu var. Windowsu geçmesi normal.

    Herkesin elinde akıllı telefon, ilkokula giden bebeler bile akıllı telefon kullanıyo bu çağdayız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android internet kullanımın da önde olabilir ama hiç bir zaman windows' un daha fonksiyonel kullanımına erişemedi. Windows u sadece internet değil, internet dışı diğer faaliyetlerle de kullanabiliyoruz. Basit bir soru PC ler de Android kullanan var mı ?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.