Şimdi Ara

Tesla artık Ford’dan daha değerli bir şirket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla artık Ford’dan daha değerli bir şirket

    Tüm dünyada bir süredir elektrikli otomobiller rüzgarı esmeye devam ediyor. Tesla’nın ilk Roadster modelini dünyaya tanıttığında otomobil üreticileri de bu hamlenin geçici bir heves olmaktan öteye gidebileceğini düşünmemiş olmalı ki Tesla arkasına aldığı rüzgarla birlikte hızla yol almaya devam ediyor.

     

    General Motors’tan satın aldığı arazide (1961 yılında General Motors’un üretim tesisi olan Fremont Fabrikası bugün Tesla’nın üretim üssü konumunda) dev bir üretim tesisi kuran ve şimdilerde dördüncü modeli olan Model 3 için geri sayıma geçen Tesla’nın değeri, dünyanın en köklü otomobil şirketlerini geride bırakmak üzere.

     

    Elon Musk’ın şirketinin %5’lik hissesi geçtiğimiz günlerde bünyesinde WeChat, Supercell, Riot Games gibi önemli isimler bulunan Çinli Tencent tarafından 1.8 mlyar dolara satın alınmıştı. Model 3 üretimi için finansman arayışında olan Tesla adına bu satın alınma önemliydi ve satış, şirket değerinin altında bir rakamda gerçekleşmişti. Model 3’ün elde edeceği başarı ve Fremont fabrikasındaki artan üretim kapasitesi ile çok daha fazlasını Tesla’ya kazandıracağı için aradaki fark çok da önemli olmayacaktır elbette. Zaten Tesla’nın artan bir ivme ile elde ettiği değerlenme de bu duruma ışık tutmaya yetiyor.

    Tesla artık Ford’dan daha değerli bir şirket 

    Tesla, 50 Milyar Dolar Sınırına Çok Yakın 

    Güncel rakamlara göre Tesla’nın şirket değeri, 100 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Ford’u geride bırakmış durumda. ABD’de yaşanan geri çağırma olayları ve yatırım hamleleri ile birlikte çok ciddi bir kayıp yaşayan Ford, 45.31 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi. Tesla’nın aynı dönemdeki hızlı yükselişi şirketi 48.69 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştırdı. General Motors ise 51 milyar dolar seviyesinde.

     

    Sadece 13 yıllık bir geçmişi bulunan Tesla, geçen yıl 76 bin seviyesinde elektrikli araç satışı gerçekleştirmiş durumda. Model 3 ile birlikte bu rakamın çok daha yüksek seviyelere gelmesi bekleniyor.

    Güncelleme: Tesla, 4 Nisan 2017 saat 18.00 itibariyle 52.7 milyar dolar değerlemeye ulaşarak General Motors'u da geride bırakmış oldu.
     
    BTK Başkanı Fatih Sayan da konuya paralel bir tweet attı: 
     

     







  • Büyük ihtimal Abd'deki general motors grubunun desteğini alıyor.

    Abd, son yıllarda otomotiv sektöründe Avrupa şirketlerinden ciddi düzeyde geri kaldı. Tek başına yapabileceği bir yatırım değil. Ya devletten ya general motors vb. Abd sermaye grupları tarafından desteklendiği belli.

    Apple'da yaptıklarını yapabilecek ivmelenmeyi yakalayacaklar. Avrupalı bir çok otomobil üreticisi çok sıkıntı çekecek hatta belki Nokia gibi yıkılacak bir çoğu.
  • Elon Muskun arkasına aldığı birileri mi var bilmiyorum. Bu kadar fazla tam elektrikli araç üretip her yerde hızlı şarj istasyonları açmak kolay iş değil. Bildiğin petrolü öldürmek demek. Helal olsun valla. Umarız ülkemize de bir şekilde giriş yaparlar.

  • zaomss kullanıcısına yanıt


    Tesla artık Ford’dan daha değerli bir şirket
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Elon Muskun arkasına aldığı birileri mi var bilmiyorum. Bu kadar fazla tam elektrikli araç üretip her yerde hızlı şarj istasyonları açmak kolay iş değil. Bildiğin petrolü öldürmek demek. Helal olsun valla. Umarız ülkemize de bir şekilde giriş yaparlar.

    Büyük ihtimal Abd'deki general motors grubunun desteğini alıyor.

    Abd, son yıllarda otomotiv sektöründe Avrupa şirketlerinden ciddi düzeyde geri kaldı. Tek başına yapabileceği bir yatırım değil. Ya devletten ya general motors vb. Abd sermaye grupları tarafından desteklendiği belli.

    Apple'da yaptıklarını yapabilecek ivmelenmeyi yakalayacaklar. Avrupalı bir çok otomobil üreticisi çok sıkıntı çekecek hatta belki Nokia gibi yıkılacak bir çoğu.
  • Petrol nıye ölüyor ? O şarjın elektriği zaten fosil yakıtlardan geliyor. Fosil yakıtlar en çok enerjide kullanılıyor şehirlerin enerjisinde filan. Birde petrol bir hammaddedir her alanda kullanılıyor pet şişeden tut artık aklına gelebilecek her alanda kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Nisan 2017; 13:44:49 >
  • 15-20000 dolarlık mantıklı elektrikli araç üretmedikçe çok da önemli bir marka olamayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kararlı bir girişimci Elon Musk. Amerika'da eğer kararlı ve başarılı bir girişimci isen illa ki birileri senin arkandan gelir.Yatırımcılar,yeni bir girişimden pay almak isteyenler tabi ki siyasetçilerde.Seni engellemek isteyen de çok olur işte burada kararlı girişimcilik devreye girer.

    Ülkemizde önce arkana birisini alıp sonra ilerlemen lazım,ABD'de ise önce kendini gösterip sonra ayakta kalabilmek için arkana birilerini alman gereklidir.Lobicilik dedikleri şey bu oluyor.Fakat senden daha kararlı bir girişimci çıkarsa sistem yine başa sarar bu sefer o yükselir.

    Amerika tam bitti denir ama bir marka ile bir girişimci çıkar.Sistemin kendini yenileme gücü var.Örneğin elektronik özellikle cep telefonu sektöründe ABD bitti ( Motorola vs ) dendi Apple çıktı, otomobil sektöründe artık ABD bitti dendi Tesla çıktı, daha eskiye gidelim parakendecilik sektöründe bitti dendi ebay,amazon çıktı kısacası adamların sistemi girişimci çıkarmaya çok uygun.

    Bir ara okudum illa nette dek gelirsiniz araştırırsanız ABD'de şirket kurmak çok kolay aynı şekilde kapatmakta.Diyelim ki ülkemizde basit bir şirket kuracaksınız daha açmadan kazanmadan bir sürü vergi masrafı var,araç gereç alacaksınız diyelim en basitinden bir araba,telefon,bilgisayar hepsinin KDV,ÖTV oranları çok yüksek daha alırken vergi ödüyorsunuz.Tabi birçok alet,edavata da ihtiyacınız var bugün ülkemizde dışarı ile online alışveriş yapmak çok zor,belli kotalar var,gümrük derdi var ABD'de ticari basit bir diyota mı ihtiyacınız var anında dünyanın istediğiniz ülkesinden sipariş edin kapınıza kadar geliyor,daha birçok başka alt madde mevcut.Kısacası bizim ülkemizden böyle girişimciler çıkmaz,çıkamaz.Bu işler imkanlar ile oluyor,durup dururken değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 4 Nisan 2017; 14:7:55 >




  • hızla tüketim sonucu petrol rezerv lerinin azaldığını hesapladılar herhalde.

    afrikayı ortadoğuyu ve dünyayı yıllardır sömürüyorlar tüketiyorlar.haliyle enerji kaynaklarıda sonsuz değiller.

    100 yıl sonra ulaşım araçlarının tekrardan AT lar olacağını düşünüyorum.AT ve GEMİ

    bu mesajım umarım yüz yıl sonra okunur ve + lanır :)
  • Bu şirket değerlerini kim belirliyor? Belki adam şirketi (veya hissesini) yarı fiyatına satacak, veya iki kat para da versen satmayacak. Bu değerlerin belirleyici unsurlarını anlık olarak takip etmek mümkün değilken ve herşey birbirine bağlıyken nasıl oluyor da bir değer biçilebiliyor? Altın almaya gidiyorum kuyumcuya. Şu an fiyat bu, altın yükseldi veya düştü diyor. Aslında referans olan şey altın değil mi? Yani paranın değeri düşüp yükselmiyor mu? Tüm ülkedeki paranın miktarı ve altının miktarı anlık olarak belli mi ki bu fiyatlar anlık olarak oynuyor? Birileri fiyat bu diyor, diğerleri de kabul ediyor sanki. Kafamda deli sorular

  • Daha satılan 3-5 tane araba var ve şirket nasıl bu kadar değerli oldu anlamıyorum. Sanırım insanların şirketten umutlu olmasından kaynaklanıyor. Umutları boşa çıkarırsa görürüm o zaman forddan değerli miymiş tofaştan değersiz miymiş

  • petrolü öldürmekte nerden çıktı. petrol yer altından çıktığı sürece dev petrol şirketleri ölmez.petrol sömürü düzeni için bir araç.plastik sanayi petrolle dönüyor.sağlıksız pet şişeler falan filan.

    dünyanın sömürülmediğini düşün bir an. amerika 1 haftada biter aga.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    15-20000 dolarlık mantıklı elektrikli araç üretmedikçe çok da önemli bir marka olamayacak.



    yabancıların alım gücü var sen kendine yan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küreselleşme globalizm dedikleri nane bunları diyenlerin işine yaradı hep.fakir olanlar daha fakir oldular.zengin olanlar ise daha zengin.milli ekonomiler olsa durum çok farklı olurdu aga.
  • Hâlâ daha petrolcüler ve petrol sektörü bu elektrikli araba işini niye engelleyemiyor diye düşünenler var. En değerli ve en zengin şirketler listesine baktığınızda petrol şirketlerin yanında teknoloji devleri var.



    Kapitalistler artık parayı teknoloji ve yazılım sektöründe götürüyor. Elektrikli araç demek YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN demek.



    Bir de dünya nüfusu artıyor. Fosil yakıtlar ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelecekler. Temiz enerji bu yüzden gerekli.

  • ahmet. kullanıcısına yanıt
    Tabii ki trumpun danışmanı olmasının etkisi büyük. Ama götürüsü de büyük. Pek çok insan sırf bu yüzden model 3 siparişini iptal etti bu göçmen engeli konusunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Tabii ki trumpun danışmanı olmasının etkisi büyük. Ama götürüsü de büyük. Pek çok insan sırf bu yüzden model 3 siparişini iptal etti bu göçmen engeli konusunda

    Ya sen? Model 3?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nefendim kullanıcısına yanıt
    ben fiat fiorino 2017 premio hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    ben fiat fiorino 2017 premio hocam

    Puro dahil mi? Ayrı mı alınıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

    Daha satılan 3-5 tane araba var ve şirket nasıl bu kadar değerli oldu anlamıyorum. Sanırım insanların şirketten umutlu olmasından kaynaklanıyor. Umutları boşa çıkarırsa görürüm o zaman forddan değerli miymiş tofaştan değersiz miymiş

    Aslında olay tam olarak burada zira firma beklentileri boşa çıkarmama yolunda ilerliyor. Diğer parçaları da denkleme koyunca zaten daha şenlikli oluyor. Yani SpaceX ve birleşen Solar City kısmını düşününce. Yapay zeka açısından çalışmaları da genel olarak iyi gitmekte. Ondan dolayı da bu derece yüzleri güldürüyor.
  • nefendim kullanıcısına yanıt
    Dumansız hava sahası uygulaması yüzünden yeni araçlarda çakmak ve küllük bile yok hocam. Puroyu nasıl versinler kendim aldım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.