Şimdi Ara

Google ve Android cihaz üreticileri güçlerini birleştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google ve Android cihaz üreticileri güçlerini birleştiriyor 

    Google ve aralarında Samsung, HTC ve LG gibi şirketlerin olduğu birçok Android cihaz üreticisi yeni bir anlaşma imzaladı. “Android Networked Cross-License” isimli bu anlaşma ile güçlerini birleştiren şirketler, Android’in patent haklarının ihlal edilmesi durumunda toplu şekilde haklarını savunacaklar.
     

    Kısaca, Latincede “barış” anlamına gelen PAX kelimesiyle de anılan anlaşma, şirketler arasındaki patent kullanımını da düzene sokacak. Anlaşmayla birlikte yalnızca Android’in patent hakları korunmayacak, aynı zamanda anlaşmaya dahil olan şirketlerin birbirlerinin patentlerini ihlal etmesi de önlenecek.

     

    Yapılan açıklamaya göre isteyen her şirketin dahil olabileceği anlaşma, şartları kabul eden şirketlere de Android’in bazı patent haklarının kullanımını ücretsiz olarak sunacak. Şimdilik, üreticilere ücretsiz olarak sunulacak olan bu patentlerin hangileri olduğundan bahsedilmedi.

     

    PAX ile Android platformuna dahil olmak isteyen, ancak patent ihlali yapma endişesinden ötürü geri duran küçük çaplı şirketlere de fırsat tanınmış olacak. Anlaşmanın Android platformu üzerindeki etkisinin iyi yönde olacağı düşünülüyor.

     
    Yalnızca yazılım teknolojilerinin patentine yönelik olan PAX, Google tarafından oluşturulan ilk patent anlaşması değil. Google, şirketlerin "pasif olarak" patentlerini savunmasını içeren ve yalnızca dava etmek adına patent almasını engelleyen anlaşmalar da hazırlamıştı.







  • Geç bile kalınan karar. Birbirlerini yiyeceklerine böyle yapmaları daha iyi olur.

  • Keske google hazir bu kadar sirketi biraraya toplamisken bir de su android surumleriyle alakali bir anlasma falan da yapsaydi. Android 8 cikti, hala 6.0.1 almayan cihazlar var, 7.0.1'i daha yeni alan "Amiral Gemileri" var. Bakin 7.1 bile degil, 7.0.1 diyorum. Ve bunu yapan da en buyuk android telefon ureticisi dedigimiz Samsung. Gerisini siz dusunun iste.

  • güçlerini birleştirip müşteriyi daha fazla soyup soğana çevirecekler herhalde.

    normal şartlarda bu yüksek donanımlarla telefonların uzun süreler kullanılması lazım.ben hala win7 kullanıyorum misal.akıllı telefonların kısa sürece çöp haline getirilmesi bu güçten kaynaklanıyor olmasın.
  • Bir kaç yıl öncede android google dan bağımsız hale getiriliyordu sözde. Bir birlikte oluyorlar bir ayrılıyorlar nasıl iştir bu :)

    Cyanogen gibi daha çok firmaya ihtiyaç var. Google' ın tekelinden çıktıkça güzelleşiyor bu işletim sistemi.

    Keşke IOS gibi yapılabilse. Bir arayüz ile linux tabanından çalışmasa, o zama kendini bulacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 4 Nisan 2017; 23:54:21 >
  • Şu güncelleme ve temel şeylere bi standart gelsin firmalara göre tema değiştirir gibi değişsin arayüzler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş tekelleşmeye doğru gidiyor dikkatli olmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cannurkars

    Keske google hazir bu kadar sirketi biraraya toplamisken bir de su android surumleriyle alakali bir anlasma falan da yapsaydi. Android 8 cikti, hala 6.0.1 almayan cihazlar var, 7.0.1'i daha yeni alan "Amiral Gemileri" var. Bakin 7.1 bile degil, 7.0.1 diyorum. Ve bunu yapan da en buyuk android telefon ureticisi dedigimiz Samsung. Gerisini siz dusunun iste.

    Harbi ya bence bu daha önemli...
  • Cihazi yeni android surumu almadikta degisenler var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.