Şimdi Ara

TÜRSAB şimdi de 'Trivago' ve 'TripAdvisor' sitelerine dava açmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TÜRSAB şimdi de 'Trivago' ve 'TripAdvisor' sitelerine dava açmaya hazırlanıyor 
    Bildiğiniz gibi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından ülkemizdeki işletmelere karşı haksız rekabet yürüttüğü gerekçesiyle Booking.com’a açılan dava sonucu, sitenin Türkiye’deki faaliyetlerinin tedbiren durdurulmasına karar verildi. Booking.com BV şirketi ise vakit kaybetmeden ülkemizdeki hizmetlerini tamamen sonlandırdı.

    Karara uymayan diğer siteler için de yasal yollara başvurulacak


    Dünya gazetesinde yer alan habere göre TÜRSAB’ın hedefinde şimdi de sektörün iki büyük ismi, TripAdvisor ve Trivago yer alıyor. Zira mahkeme sonucunun emsal niteliği taşıdığını düşünen yetkililer, aynı durumun diğer siteler için de geçerli olduğunu savunuyor. Öyle ki mahkeme kararını Alman Trivago ile Amerikalı TripAdvisor başta olmak üzere diğer tüm online rezervasyon sitelerine göndereceklerini söyleyen TÜRSAB, karara uymayanlar hakkında yasal yollara başvurulacağını ifade etti.
     
    Ayrıca Bkz.Samsung'un online alışveriş sitesi Türkiye’de kullanıma sunuldu
    Booking.com’un vergi vermediğini, haksız rekabete neden olduğunu ve yasalara uymadığını dile getiren TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, bu tür firmaların Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi için öncelikle ruhsat aldıktan sonra TÜRSAB’a üye olmaları gerektiğini belirtiyor. Booking.com’un Türkiye’de işletmelerle sözleşme imzalamak için yüzde 50 komisyon ve oda kontenjanı gibi garantiler istediği, böylelikle elindeki odalar üzerinden çok daha ucuz fiyat belirlediği açıklamalarda yer alıyor.
     
    TÜRSAB şimdi de 'Trivago' ve 'TripAdvisor' sitelerine dava açmaya hazırlanıyor 

    "BTK yakında siteyi erişime kapatacak"


    Benzer sitelere karşı savaş başlatıklarını net şekilde dile getiren Çetin Gürcün, algı oluşturmak için dünyaca ünlü Booking.com’a dava açtıklarını, bundan sonra diğer platformların da üzerlerine düşeni yapmak zorunda olduklarını söyledi. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın "Bizim açımızdan engelleme söz konusu değil." açıklamasına da değinen genel sekreter, mahkeme kararının BTK’ya gönderilmesinin ardından sitenin kapatılacağını dile getirdi.
     
    Diğer taraftan konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, Booking.com’un Türkiye’de faaliyet gösterdiğini fakat komisyon faturasının Hollanda’ya kesildiğini söyledi. Küçükyılmaz ülkemizde hizmet veren firmaların Türkiye’ye hizmet vergisi ödemesi gerektiğini, mahkemenin nasıl bir tutum sergileyeceğinin henüz belli olmadığını belirtiyor.

    Booking.com gibi siteler özellikle küçük işletmelerin müşterilere ulaşmasında önemli bir platform niteliği taşıyor. Online rezervasyon ve kampanyalar sayesinde daha fazla kişiye hitap eden otel ve pansiyonlar önemli bir doluluk oranına ulaşıyor. Kullanıcılar ise daha uygun fiyatlarla, işletmeye gelen yorumları değerlendirerek konaklama imkanına kavuşuyordu. Bakalım TÜRSAB’ın açtığı savaş ilerleyen günlerde nasıl şekillenecek…
     



  • Adam biriktirdiği 3 kuruş ile ailesi ile tatil yapacak ona da göz dikin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu türsab turizmcilerin yüz karası galiba siz acenteten satamıyorsunuz kazık fiyatlarada bu siteleri kapattırcınca gelip acenteden alacağımızı mı sanıyorsunuz hahahahahah

  • Booking davası 2015 yılında açılmıştı. Bu da 2 sene sürer herhalde. Ayrıca kim bu TURSAB, kapattığı sitelerden yurt dışından Türkiye'ye gelmekte sorun çıkarmıyor. Ama biz ne yapacağız? Yerli bir alternatifimiz var mı?

  • Bütün siteleri kapatsınlar yine acenteden tatil satın almam. En kötü pansiyonda kalırım günlük daire bulurum yine bu çakallara gitmem.
  • Turizimin içine etmeye karar verdiler sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne ağladılar ya... yurtdışından gelen turistlerin 10 liraya yaptığı tatili yerli turiste 1000 liraya yaptırıp sonra da zaten ekonomisi, parası olmayan halkın cebindeki son 3 kuruşa da göz dikiyorlar...
  • istediğiniz kadar kapatın yine de kullanacağız bu siteleri.

    vestel'den ders almadınız galiba , tüketici sizin acentalarınızı boykot etsin de görün !

  • Icine ettikleri turizm sektorunu boyle hareketlendirecekler.



    Turist kalmadi, bari gelen 3-5 taneyi kaziklayil batmayin eeey oteller.. :)



    Istikrar harika dostum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke ne hale geldi ulan!

    Gücü yeten istediği siteyi kapattırıyor. Yarın donanımhaber bu adamların işini bozsun, eminim burayı da kapattırmaya çalışır bu pislikler.

    İşte bunlar hep "ileri demokrasi". Gurur duyun icraatlarınızla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden bir mağduriyet varsa firmalar cezalandırılsın fakat Turizm'de dip yapacağımız bir senede birde üstüne tur şirketlerine baskı yapılması Turizm'i bitirir.

  • İç güçler Türkiye yi bitirmek mi istiyor. Tam turizme en çok ihtiyacımız olduğu anda...

  • booking'in listeleme engeli opera vpn kullanılarak aşılabiliyor.

  • Pasta büyük kavga büyük...

  • Pahali tatil iteleyemedikleri için hep bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes TURSAP a bindirmiş. kardeşim Türkiyedeki firmalar vergi veriyor. booking de vergisini versin. hizmete devam etsin

  • Hadi turizm duasina xd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trivago her yerde karşıma çıkan reklamları nedeniyle kapatılmasını isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • site kapatmak çözüm değil ama vergi vermiyorlarsa buda doğru değil..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.