Şimdi Ara

ABD koramirali: Uzay savaşlarına hazır olmalıyız!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD koramirali: Uzay savaşlarına hazır olmalıyız! 

     
    Uzay savaşları denince akla ilk olarak bilim kurgu filmleri gelse de artan uzay çalışmaları ile birlikte ilerleyen yıllarda dünyamızdaki savaşların uzaya da sıçraması herkesin aklından geçen ve endişe ettiği bir konu. ABD donanmasının üst düzey yetkililerinden Koramiral Charles Richard, ise son yaptığı açıklamalarla bu ihtimale karşılıklı hazırlıklı olmak gerektiğini belirterek bu konudan o kadar da endişe duymadığını gösterdi. Koramiral, ABD’nin uzay da dahil olmak üzere bütün alanlarda savaşa hazır olması gerektiğini düşünüyor.

     

    ‘’Savaşı önlemenin en iyi yolu savaşa hazırlanmaktır.’’ diyen Charles Richard nükleer silahların potansiyel düşmanları caydırdığı gibi ABD’nin uzaydaki kuvvetli konumu sürdürmek zorunda olduğunu ve bunun bir saldırı amacı taşımadan sadece hazırlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Uzaydaki uyduların ve diğer araçların ABD’nin yeryüzündeki gücünü pekiştirdiğinin de altını çizen Richard artık uzayda yalnız olmadıklarından yakındı.

     

    ‘’Eskisi Kadar Güvenli Değil’’

    Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Komutanlığı’nda da önemli bir göreve sahip olan Richard, artık uzayın kendileri için eskisi kadar güvenli olmadığını Çin ve Rusya’nın da hem uzaya yönelik çalışmalar yaparak hem de gelişmiş uydusavar silah silahlar üreterek tehlikeli işler peşinde koştuğunu söyledi. Richard’ın hem ordudaki konumu hem de  ‘’Uzaydaki savaşın içinde olmadığımız sürece asla tam anlamıyla huzur içinde olamayız.’’ ifadesi ise diğer ülkelerin uzay faaliyetlerinin ABD’yi rahatsız ettiği şeklinde yorumlanmasına neden oldu.  








  • birbirimizle savaşmayı bıraksak bence daha kolay huzur buluruz

  • Uzay'a da demokrasi getirecekler heralde

    Uzaylılardaki teknoloji bizi çok rahat alt etmeye yetecektir, ışık hızında seyehat eden canlılardan sözediyoruz,kimbilir ne çeşit silahlara sahiptirler.
  • Call of duty virali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişey değil uzaylıların ahlakını bozakcaklar

  • Dünya'ya dokunmayın da, uzayda istediğiniz kadar savaşın durun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Çok fazla bilim kurgu filmi izlemenin olası

    yan etkilerinden olsa gerek saçmalamış

    Komik, bence sen uyuyorsun. Adam bu işin aktif içinde her şeyi senden daha iyi biliyor. Uzay savaşından kastı herhalde uzay gemileriyle yapılan savaş değil. Başta uydular. Bugün ordunun temeli onlar için, eskiden dokunulmazdı şimdi onları yok edecek silahlar var. Uyduların bir anda yok olduğunu düşünün felç olur resmen orduları. Bunun yanında diğer silah ve teknolojilerden bahsediyor.
  • artık uzayda tek güç değiller ya rakipler geldi. uzayda üstün duruma geçiricek saldırı teknolojisi lazım diyor. uzay son teknoloji çok kritik, haberleşme ve askeri anlamda alternatifsiz. bugün abd nin uydularını patlatın mahfolur. savunması gereken 1. numara alan.

  • Eğer bir gün uzaydan ve uzaylılardan saldırı yersek ülkemizde göreceğimiz tipik yorum:
    "Amerika'nın oyunları bunlar, uzaylı diye onlar bir şeyler çıkardı da kendilerine saldırttı. Sonra da yenilmelerini sağladılar ki ne kadar güçlü olduklarını dünya görsün"
    Bayağı olası bir yorum.

  • Bakalım ölmeden bir deathstar görebilecek miyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotalan -- 31 Mart 2017; 14:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prowl12

    Bakalım ölmeden bir deathstar görebilecek miyiz

    Bir deathstar görürseniz ölmeden önce göreceğiniz son şey o olur zaten
  • daha bugün aklımdan şöyle bir silah düşüncesi geçti; malumunuz cilt kanserini tetikleyen ışınlar belli. yapacaksın bu ışınları yayan makine yollayacaksın uzaya, sonra çaktırmadan "burn it". tabi türevi silahlarda geliştirilebilir..

  • Savaşmamız lazım!!!
  • ABD uzay'a ilk koloni kuracak ülke olacaksa da uslu durmaz kendi içerisinde savaş başlatır.
  • Ah şu bilimkurgu ah, biz kendi dünyamızdaki sorunları çözdük de bir de dış dünya... dıvış dıvış konuşuyorlar...

  • quote:

    Koramiral, ABD’nin uzay da dahil olmak üzere bütün alanlarda savaşa hazır olması gerektiğini düşünüyor.
    muş.

    Düşünmeleri son derece doğal, bu dünyada Amerika kadar düşman kazanan, istilacı ve kan emici başka bir ülke daha yoktur sanırım, ee ne ekersen onu biçersin, daha sonra böyle çıkar konuşursun bunların işleri güçleri savaş, silah üretip ülkeleri birbirine düşürmek ve ürettikleri silahları satmak, kan üzerinden para kazanmak.

  • Cok fazla star wars izleyince ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Uzay'a da demokrasi getirecekler heralde

    Uzaylılardaki teknoloji bizi çok rahat alt etmeye yetecektir, ışık hızında seyehat eden canlılardan sözediyoruz,kimbilir ne çeşit silahlara sahiptirler.

    Ya konusu açılmışken, ben de hep şunu saçma bulmuşumdur.

    Yok oraya uzay gemisi düştü, 51. bölgede inceleniyor, yok şuraya uzay gemisi düştü, üstünü örttüler.

    Yahu biz uzaya bakıyoruz, akıllı canlının olduğu bir yeri henüz dandikte olsa uydularımızla, teleskoplarımızla göremedik. Tamam bizden daha akıllı, daha gelişmiş canlılar elbette olabilir uzayda. Ama bu canlılar taaa bilmemkaç ışık yılı uzaktan buraya düşmeye mi geliyor. Yani buraya kadar gelecek teknolojisi var, ne hikmetse atmosfer çarpıyor. Pıtır pıtır düşüyorlar. Bu bana pek mantıklı gelmiyor. Hani bizim gibi komşu uyduya gitmeyi denerken düşersin anlarım da, galaksileri aşıpta geliyorsan bir şeyleri aşmışsındır herhalde. Hadi diyelim hesaplayamadıkları çok acayip bir şey oldu. E bir düşersin iki düşersin :D Uzaylıları da angut yerine koyuyorlar.




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bunu Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan'a sorsana delikanlı

    Öyle bi abartmışsınki sende sanki hergün gökten ufo yağıyor gibi olmuş,adamlarda görünmezlik vs bi sürü şey var,bizim gözlemlediklerimiz çok çok daha azıdır,istenmedikçe görünmüyorlar en azından çoğu öyle.

    Hem sadece tek bir uzaylı türü olacağınıda sanmam aralarında daha düşük teknolojiye sahip olanlarda vardır,büyük olasılıkla onlardan bir ikisi düşmüş olabilir.

    Tabi onca seyehatten elbette 1-2 taneside sorunlu olsun,uzay zamanda pek çok bilinmeyen handikap var karadelikler,sönen yıldızlar vs gibi onlardan biride sebep olmuş olabilir düşmelerine,belkide düştü dedikleri gerçek olmayabilirde rusların önündeyiz mesajı da olabilir.




  • Atomu bölmekte 1940 larda Bilimkurguydu ama sonuç ortada.Yorumları okuyunca hayalgücü olmayan gençliğin mensubu olduğu milletin Bilimde geri kalması çok normal geliyor artık

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.