Şimdi Ara

FBI’dan kontrol dışı gözetleme: 117 Milyon Amerikalının yüzü FBI’da kayıtlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FBI’dan kontrol dışı gözetleme: 117 Milyon Amerikalının yüzü FBI’da kayıtlı 

     
    FBI’ın 2010 yılında başlattığı NGI projesi kapsamında pek çok kişinin parmak izi ve biyometrik fotoğraflarının bulunduğu bir veri tabanı oluşturduğu ve herhangi bir kişinin kimliğine ulaşmak istediğinde yüz tanıma teknolojisiyle bu veri tabanından faydalandığı uzun zamandır dile getiriliyordu. ABD Gözlem ve Yönetim Reformları Komitesi ise bu veri tabanı ile ilgili ilginç istatistikler paylaşarak bu sistemin kullanılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

     

    Komitenin paylaştığı verilere göre 18 yaşının üstündeki Amerikalıların yarısının yani yaklaşık 117 milyon kişinin fotoğrafları bu veri tabanına kayıtlı. Üstelik veri tabanındaki bu fotoğrafların %80’i kişiler ceza aldıkları zaman değil de pasaport, ehliyet ya da benzeri dokümanlar alırken çekilen fotoğraflardan oluşuyor. Yani bireylerin fotoğraflar veri tabanına eklenirken onlara hiçbir şekilde bilgi verilmiyor, rızaları alınmıyor. Komite’nin dikkat çektiği bir diğer nokta ise FBI’ın kullandığı yüz tanıma sisteminin %15 gibi yüksek bir hata oranına sahip olması. Sistem ayrıca siyahi kişilerde beyazlara göre daha fazla yanılıyor.

     

    Verileri paylaştıktan sonra konuşan Komite Başkanı Jason Chaffetz; yüz tanıma sisteminin, kolluk kuvvetlerinin: insanları, mülkleri, sınırları ve ulusu korumak için oldukça önemli olduğunu ancak sistemin aynı zamanda kötü niyetli kişiler tarafından özgürlükleri kısıtlayıcı bir şekilde kullanılmasının da oldukça kolay olduğunu söyledi. Özellikle FBI’ın kullandığı vücuda yerleştirilen kamera ile sokaklardaki insanların fotoğraflarının veri tabanına eklenmesinin kabul edilemez olduğuna değinen Chaffetz, bu yeni teknolojinin ciddi bir şekilde denetlenmesi gerektiğini dile getirdi.

     

    Kontrol Altında Değil

    Georgetown Üniversitesi’nden Profesör Alvaro Bedoya da "Hiçbir federal kanun bu teknolojiyi kontrol altında tutmuyor, hiçbir mahkeme kararı onu sınırlamıyor. Bu teknoloji kontrol altında değil.’’ diyerek Komite’ye destek çıktı. Hükümet Hesap Verebilirlik Bürosu’ndan Diana Maurer yüz tanıma sistemindeki yanılmalara dikkat çekerek masum insanların hiçbir ilgisi olmadığı olaylarla ilgili evlerine polis gelebileceğini ve göz altına alınabileceklerini söyledi. Maurer de geçtiğimiz yıl GAO’nun yaptığı incelemelerde yüz tanıma sisteminin siyahi kişilerde daha fazla yanıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

     

    Konuyla ilgili açıklama yapan FBI yetkilisi Kimberly Del Greco, iddiaların oldukça sert olduğunu söyledi. Yüz tanıma sisteminin suçların çözülmesinde büyük bir kolaylık sağladığını söyleyen Greco, sistemin sadece ipuçlarına ulaşmak için kullanıldığının altını çizdi. Aslında NGI projesi kapsamında FBI’ın yıllardır parmak izi topladığı biliniyordu ancak bu toplama süreci suçluların yakalanmasıyla gerçekleşiyordu. İnsanların şu an şiddetle karşı olduğu şey ise herhangi bir suça karışmamalarına rağmen kendilerinden habersizce fotoğraflarının çekilmesi ve veri tabanında kullanılması.

     

    Şimdi ise ABD Gözlem ve Yönetim Reformları Komitesi’nin bu konuyu ABD’nin yasama organlarından olan Temsilciler Meclisi’ne taşıması ve veri tabanının kullanım dışı bırakılmasını ya da sıkı denetim kuralları getirilmesini isteyeceği düşünülüyor. 








  • Üşüyoruz Snowden reis,senin gibilere ihtiyaç var.
  • şimdi tüm amerikalılar kendi röntgenci hükümetlerine laf edip notepad ile kaydetse fbi merkezinde çanlar çalar

  • facebook 1,5 milyardan fazla kullancısı varken herhangi bir fotorafta bu sen misin? etiketlimmi diye surabiliyorken, fbi elinde 117milyonu kim takar.

  • Her cihaz ve uygulama zaten her şeyimizi biliyor ve topluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Ülkemizde bazı yasak kısıtlamalara laf söylemeye

    Sazan gibi atlamaya hazır bir kitle varki onlar bakıyorum

    bu habere çok sessizler adeta üç maymunu oynuyorlar

    sizi gibi batı seviciler sizi

    Ülke dışından gelen olumsuz tüm haberlere aynı yorumu yaptığınızı görüyorum: ".... batı seviciler".

    İnsanların kendi ülkelerindeki haksızlıkları daha fazla eleştirmesinin nesi garip? Başkalarının yanlışlarını eleştirirsin ama eleştirmekle kalırsın çünkü orada yaşamıyorsun doğrudan etkilenmiyorsun. Neden sürekli batı seviciler diyerek belirli bir kitleyi kışkırtma yolunu seçiyorsunuz amacınız nedir, neyin kiniyle bu haberlerin altına yorum yazmayı heyecanla bekliyorsunuz?

    Siz istediğinizi söyleyin aynı durum Türkiye'de yaşansa her bireyin sertçe eleştirmeye hakkı vardır. Türk Telekom gibi vatandaşları izleyen bir firmanın yoğun eleştirilmesi gibi. Bu olunca "batı sevici" ya da "istemezükçü" olunmaz. Dahası, eleştiren insanları batı sevici, vatan haini, fetöcü, istemezükçü gibi sıfatlarla niteleyeceğinize siz biraz düşünün ve yanlışları eleştirin.

    Özetle; haberin yazdığınız yorumla alakası bile yok. İçinizdeki kini bir an önce atın bir tek siz yoksunuz bu ülkede. Ait olduğunu hissettiğiniz uğruna öldüğünüz siyasi parti/kesim vatanperver geri kalan herkes vatan haini değil yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmk20

    facebook 1,5 milyardan fazla kullancısı varken herhangi bir fotorafta bu sen misin? etiketlimmi diye surabiliyorken, fbi elinde 117milyonu kim takar.

    İnsanların rızası ile alakalı bir durum aslında buradaki önemli kısım ve suç unsurları. Facebook'ta paylaştığımız fotoğraflar rızamız dahiliyetinde oluyor. O nedenle de FBI'ın yakınında bile değil olay. Bir de FBI bunu suç olayına dair araştırma için kullanırken hata unsuru önem kazanıyor. %15 gerçekten yüksek bir oran yani her 7 taramadan 1 tanesi hatalı gibi diyebiliriz. Bu durumda da yanlışlıkla insanların kapısına dayanılmasından bahsediliyor.
  • Sistem baya sıkıntılıymış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem bile ırkçı kskdkdf

    (Bkz:Beyazlara oranla Siyahilerde yanılma payı çok.)

  • İşte bunlar hep demokrasi(!)

  • Buna canı gönülden inanan arkadaşlar beyene bilir mi ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.