Şimdi Ara

İngiltere: WhatsApp'taki şifreli mesaj sistemi kabul edilemez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere: WhatsApp'taki şifreli mesaj sistemi kabul edilemez 

     
    WhatsApp, Telegram ve pek çok mesajlaşma servisi kullanıcılarına uçtan uca şifreleme gibi iki kişi arasında geçen konuşmayı sadece kendilerinin görmesini sağlayan kişisel güvenlik amaçlı bir sisteme sahip. Her ne kadar geçtiğimiz haftalarda CIA’in; WhatsApp ve Telegram’daki bu güvenlik engelini aşıp mesajlara ulaştığının ortaya çıkmasının ardından şirketler, açıklarını düzelttikleri ve hala eldeki en güvenli sistemin bu olduğunu ileri sürseler de İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, gizliliğin korunması için var olan bu sistemin teröristlere kolaylık sağladığını düşünüyor.

     

    Dün yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz hafta Londra’da yaşanan terör saldırısından bahseden Amber Rudd, teknoloji şirketlerinin kolluk kuvvetleriyle daha fazla iş birliği yapması ve şifrelenmiş mesaj imkanı ile teröristlere saklanacak gizli bir yer bırakmamaları gerektiğini dile getirdi. Uçtan uca şifreli mesaj imkanı sunan şirketlerden, istihbarat birimlerinin bu mesajları görebilmesi için yardım etmesini isteyen Rudd ‘’Teröristlerin gizlenmesi için herhangi bir yerin bulunması kabul edilemez. WhatsApp ve benzeri hizmet sunan diğer şirketlerden bu konu hakkında emin olmamız gerekiyor.’’ dedi.

     

    Şifrelenmiş Mesajları Engellemek Çözüm Değil 

    Rudd’un bu açıklamasının ardından ‘’Gizlilik mi, güvenlik mi?’’ tartışmaları sürerken Liberal Demokratlar’dan Brian Paddick ise güvenlik servislerinin teröristler arasındaki şüpheli mesajları görebileceğini savundu ancak Paddick’e göre bunun da ötesinde eğer şifreli mesajlaşma sistemi olmasaydı yine de (delillere göre) Londra’daki saldırı gerçekleşecekti. Bu yüzden terör tehlikesini yok etmek için farklı şeylerle uğraşılması gerektiğini dile getirdi.

     

    Bakan Amber Rudd ise İngiltere’de, teknoloji şirketlerinin polisle iş birliği yaptığı ve teröristlere ait verileri, mesajları ve onların hareketlerini paylaştığı bir merkez kurmak istediklerini açıkladı. 








  • Sanki izlemiyorsunuz...

  • Terrörist gruplar bunun whatsapp gibi bilinen mesaj sistemlerinin arkasına saklanmıyorlardır eminim. Onlar gerekirse kendi aralarında uçtan uca şifreli bir yazılım üzerinden de haberleşirler kimsenin ruhu duymaz. Burada amaç belli ki bizlerin de şifreli uygulamalar kullanmamamızı sağlamak ve herkesi istedikleri gibi izleyebilmek.

  • kullanıcı bilgilerine girişlerde sorun yaşamışlar desenize açık kapılarda mı yok size ki nasıl olur (!)

  • Kusura bakmayın ama şöyle bir tabir vardır:"Minareyi çalan kılıfına uydurur" derler.

  • çeviri: "teröristler güvenli sanıp rahat rahat mesajlaşsın da görelim"

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Sanki izlemiyorsunuz...

    Kendi izleyemiyordur da ondan bu yaygara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basit algı yönetimi ülke/istihbarat birimi firmanın yazılımını/güvenliğini "kıramadığını" yayar hedefler yerse yazılıma/firmaya yönelir ülke/istihbarat birim ile anlaşmalı firma bu sayede daha geniş "hedef" kitlelere hitap ederek hem ticari kazancını arttırır hem de o ülke daha geniş bir kitleyi takip eder olay bu

  • Yakında özgürlük falan kalmayacak güvenlik adı altında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar dalga geçiyor resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafanıza göre izliyorsunuz bakıyorsunuz bırakın bu ayakları...

  • khaos kullanıcısına yanıt
    Haberi okuyunca benim de aklıma ilk bu geldi. Bu tip açıklamalarla güvenli imajı yaratılıp daha çok dinleme yapmak için kullanılabilir.
  • kendi elleriyle yazdıkları bu yazılımı neden kötülüyorlar ki !?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.