Şimdi Ara

WhatsApp’a sahte değerlendirme suçlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp’a sahte değerlendirme suçlaması


    Google Play veya App Store mağazalarında yorum, yıldız ve indirme satın alma gibi olaylara sıkça rastlıyoruz. Zaman zaman bilindik isimlerin de bu yola başvurduğu gündeme geliyor. Bu kez konu WhatsApp ile ilgili.


     


    Bilindiği üzere WhatsApp mesajlaşma uygulaması bir süredir Snapchat benzeri durum mesajlarını kullanıma sundu. Pek çok kullanıcı yeni özelliği kısa sürede benimsemiş olsa da büyük bir kesim metin tabanlı durum mesajlarından hoşnut değil. Bunun üzerine bir de güvenlik ile ilgili son dönemdeki konular eklenince Google Play yorumları da olumsuz olmaya başladı.


     


    Olumsuz yorumlar artışta


     


    WhatsApp hali hazırda 54 milyon değerlendirme aldı ve ortalama 4.4 puanda seyrediyor. Yapılan araştırmalara göre 22 Ocak-21 Mart tarihleri arasında toplam 800 bin civarında değerlendirme yapılmış ve ortalama 3.4 puana düşmüş. Yani genel ortalamanın bir puan aşağısına.


     


    WhatsApp’ın bu olumsuz değerlendirmeleri tolere edebilmek için sahte yıldız satın aldığı iddia ediliyor. İddiaların kaynağı ise 1 Şubat-23 Mart tarihleri arasında içerisinde “oyun” kelimesi geçen yaklaşık 2000 civarında 5 yıldızlı yorum yapılması. Bu yorumların hiç birisi uygulamanın tasarım ve fonksiyonuna değinmiyor. Örneğin Aralık 2016 içerisindeki yorumlarda oyun kelimesine sadece 100 kullanıcıda rastlanmış.


     


    Diğer taraftan 5 yıldızlı yorumlara bakıldığında içerisinde oyun kelimesi geçenlerin oranı yüzde 2.7. Yani yıllardır firma uygulaması için 5 yıldızlı alakasız yorumlar satın alıyor olabilir. Mağazada Uber, Spotify, Pandora gibi uygulamaların yorumlarında “oyun” kelimesine hiç rastlanmamış. Bununla birlikte Telegram uygulamasında da “oyun” kelimesi geçen 5 yıdlızlı yorumlara rastlanıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Super Mario Run oyunu Android koşusuna başladı

    WhatsApp kesinlikle sahte yıldız veya yorumlara başvurmadığını belirtiyor ancak bir uygulamanın yorumları içerisinde “oyun” kelimesinin ağırlıklı olması ve üstelik 5 yıldızla birlikte verilmesi oldukça ilginç görünüyor. Firma konunun çözümü için Google’a başvurmuş durumda. 


     







  • Çakallık yapmışlar , önemli olan google bu olayın üstüne gidip sahte yorumlari ve oylamalari silecek mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumsuz yorumlar artsana WhatsApp kolay kolay ölecek bir yapı değil,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmıştır beklenir bunlardan her şey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son güncelleme ile çoğu kişi şikayetçiydi zaten.

  • Sade hızlı sorunsuz bir mesajlaşma uygulaması yeterken adamlar işin suyunu çıkardılar iyice.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.