Şimdi Ara

Dünyanın en popüler programları listesine Google Chrome damgası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en popüler programları listesine Google Chrome damgası

    Güvenlik şirketi Avast tarafından sağlanan verilere göre Google Chrome yalnızca dünyanın bir numaralı tarayıcısı değil, dünyanın en popüler masaüstü uygulaması olmayı başarmış durumda. Yılın ilk çeyreğinde Avast çalıştıran makinelerde yüklü bir rapor analiz yazılımı, şu anda Google Chrome'un en çok kurulu olan PC programı olduğunu ve bunu Adobe Reader ve Flash Player'ın (ActiveX sürümü) takip ettiğini gösteriyor.

     

    Google Chrome'un en büyük rakibi olan Mozilla Firefox listenin dördüncü sırasında yer alırken bunu Flash Player eklentisi, Skype ve VLC yazılımları takip ediyor. WinRAR, Java ve Adobe Air ise ilk 10'a girmeyi başaran diğer programlar olarak sıralanmış durumda.

     

    Ayrıca Bkz.İşte Google'a göre piyasadaki en güvenli akıllı telefonlar
    Avast'a göre, ortalama bir PC kullanıcısı 49 yüklü programa sahip ve bunların yarısından çoğunda Google Chrome varsayılan tarayıcı olarak kullanılıyor. Üçüncü taraf bir araştırma şirketi olan Net Applications, Chrome'un masaüstü pazarın yüzde 60'ını ele geçirmeye yakın olduğunu belirtiyor.

     

    Güncel olmayan uygulamalar


     

    Bu uygulamaların birçoğu düzenli olarak güncelleme almasına karşın, kullanıcıların önemli bir kısmı en yeni sürümleri yüklemiyor. Bu da onları savunmasız bırakırken, bilgisayarlarının saldırılara maruz kalmasına neden oluyor.

     

    Avast konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Firefox, Flash veya Java gibi en popüler, kritik ve güvenlikle ilgili uygulamaların %52'sinden fazlası tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından güncellenmiyor. Bunun nedeni kullanıcıların güncellemeleri görmezden gelmeleri. Bu sadece saldırganların güncelliğini yitirmiş yazılım açıklarından yararlanmanın kapılarını açmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcılar en son çıkan yazılımlar aracılığıyla sunulan en yeni özelliklerden ve hata düzeltmelerinden mahrum kalırlar" dedi.

     

    Dünyanın en popüler programları listesine Google Chrome damgası

    Java, en az güncellenen 10 program listesinin başında yer alırken hemen ardından Flash Player'ın ActiveX sürümü, FoxIt Reader, GOM Media Player ve Nitro Pro yazılımları geliyor. Google Chrome'da olduğu gibi yerleşik bir güncelleme motoruyla gelen programların bu listede yer almadığını görüyoruz.

     

    Popüler tarayıcı Chrome'un güncel uygulamalarla ilgili grafiğin tepesinde yer aldığını belirtelim. Avast yüklü olan sistemlerin en az yüzde 88'inin tarayıcının en yeni sürümünü çalıştırdığı bildiriliyor. Opera, yüzde 84 ile ikinci, Microsoft'un Skype yazılımı ise yüzde 76 ile üçüncü sırada yer almayı başarmış durumda.

     







  • ram düşmanı chrome

  • Her program güncelledikten sonra potansiyel sorun çıkarma ihtimali oluyor ya da özellikleri kullanım şekli vs değişiyor ki çoğu kullanıcı bununla uğraşmak istemiyor. Bu yüzden de basit bir şekilde eski sürümde kalıyor.

  • chrome şu an için en iyi tarayıcı, bu arada gom player bu kadar kullanılıyor mu? vlc beklerdim listede. Ayrıca avast'ı kullananlardan alınan veriler ise pek doğruyu yansıtmıyor olabilir.

  • Şarj düşmanı chrome.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java güncellemek işkence gibi ondandır.
  • zeki arkadaşlar chromun aşırı ram kullanmasının sebebi size gerekli olan hızlı tarayıcı sağlamasından kaynaklı

  • Bu liste 90'lar sonu 2000 başları yapılsaydı winamp 1 numara olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 25 Mart 2017; 22:41:58 >
  • CHROME İÇİN RAM ALDIM

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok insanın ilk yaptığı şey explorer (artık edge) açıp chrome indirmek oluyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome artık eskisi kadar hızlı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDV -- 26 Mart 2017; 5:26:48 >
  • Liste panayır alanı gibi :P

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

    CHROME İÇİN RAM ALDIM

    Bende alacağım, çok ram kullanıyor ama tarayıcıyı seviyorum şuan 4 gb ram var ve resmen saç, baş yolduruyor.
  • Ram ve Şarj düşmanı olsa da ben hala kullanıyorum. :)

  • winrar 8. sırada, yazık lan, herkesin kullanıp da kimsenin satın almadığı tek program herhalde.

  • 5 para etmez chrome,ilk başta int expoler ile başladıkta yavaştı dah sonra firefoxa geçtim bir süre sonrahata raporları yüzündenn bırakmıştım sonra chroma geçtim.Şimdi alternatif arıyorum.Çünkü kasıyor donuyor ve pratik değil.Şu lanet kısayollar barını geliştiremediler yıllardır.

  • chrome ram yiyor firefox canı sıkılınca çöküyor. Operadayım şuanlık sorun yok :D

  • Adobe ve java zaten ne oldukları belli



    Mikropsoftun skypesi batsın msn gibi güzelim uygulamayı yok ettiler



    Googlede chrome ile tüm cihazlara girmiş..

  • Google'ın güzide net sayfası yani herkesin ana sayfası olan arama motoru olmasaydı, Chrome denen yaratık 1000 yıl geçse Firefox'un önüne geçemezdi. Peh tarayıcıymış. Chrome kullanıcılarının %70'inin ilk işi edge açıp Chrome indirmek. Bu 70 aynı zamanda sorsan Firefox'un ne programı olduğunu dahi bilmeyen 70.

  • Tarayıcıda firefox, insan alışkanlıklarını kolay kolay bırakamıyor. Yıllardır firefox kullanıyorum eklentileriyle birlikte. Winrar adobe reader flas java bunlar pc nin temel taşları zaten. Ücretsiz kolayca herkesin bulabilecegi programlar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.