Şimdi Ara

Nokia’nın telefonları çok yakında satışa sunuluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia’nın telefonları çok yakında satışa sunuluyor

    2017 yılının mobil dünya adına en heyecan verici gelişmelerinden bir tanesi de HMD Global’in Nokia markasıyla ilk Android’li akıllı telefonlarını tanıtması ve işaret fişeğini yakması olmuştu. Nokia 3310 ile birlikte Mobil World Cogress kapsamında Barcelona’da tanıtılan akıllı telefonlar artık tüketicilerle buluşmak için gün sayıyor.

     

    Buna göre tüm telefonlar eş zamanlı olarak dünya genelinde 120 ülkede satışa sunulacak. Ülkemize de kısa bir süre içinde gelecek olan ürünler, Nisan – Haziran dönemi içerisinde satış noktalarında yer almaya başlayacak. Genel tüketici algısı içinde satın alınabilir bir fiyat bandında konumlanacağı hemen her fırsatta söylenen telefonların yüksek malzeme kalitesine vurgu yapılsa da donanımsal olarak konumlanacak fiyat seviyesinde ülkemizde ne kadar vurucu etki yapacağı da büyük merak konusu.

     

    Nokia 6 için Snapdragon 430 işlemci, 5.5inç Full HD ekran, 4GB RAM, 64GB dahili depolama, alüminyum kasa, Andoid 7.1.1 Nougat işletim sistemi, Nokia 5 içinse 5.2inç 720p ekran, 2GB RAM, 16GB depolama alanı gibi özellikler sıralanıyor. Nokia 3 ve 5 hakkında detaylara buradan, Nokia 6’ya ise buradan ulaşabilirsiniz.

     

    Nokia 3310 İncelemesi:

     
     



  • Bakalım ülkemizde ne kadar fiyatla giriş yapacak

  • Bakalım ne olacak, çinliler baş edecek hele onları satış sayısıyla yense bile iki büyük devin yanına çıkması çok zor, kendi yağında kavrulacak işte öyle eski monopol nokia yedirtmezler kaymağı adama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 24 Mart 2017; 14:39:4 >
  • yazılım olarak ürünlerinin arkasında olursa her türlü tutulur piyasada. ucuz pahalı telefon ayrımı yapmadan güncelleme vermeli. mesela bu telefonlar android 9'u görmeli kesinlikle. zor bir şey değil. zaten saf androidmiş.
  • Heyecanla 3310'u bekliyorum. Nokia'nın şu global ağına hayranım. Kademe kademe değil de global anlamda tüm dünyayla aynı anda satışa sunuluyor. Şu S835'li telefon nasıl olacak tanıtılsa da rahatlasak artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Nokia'nın global ağı yok. Mesela Nokia Türkiye, Microsoft Türkiyeye katılmıştı satın alındığı dönemde. Muhtemelen bir distribütör aracılığı ile gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Nokia efsanesine geri dönüşüm sadece kendi işletim sistemi yaparlarsa var. Android ailesi zaten fazla fazla geniş Nokia'nın ayrıcalık yapabileceğini sanmıyorum.

  • Bu arada üst seviye (klişe deyimle Amiral Gemisi) modelinde Carl-Zeiss geliyor olabilir gençler.

    Hem de dual camera ile...

    http://www.phonearena.com/news/Alleged-fllagship-Nokia-sketching-flaunts-Zeiss-branded-dual-camera_id92373

    O zaman durumlar çok fena değişebilir...
  • "Satın alınabilir bir fiyat bandı"

    Bu nasıl bir tanımlama Allah aşkına...
  • "Yeni 3310 modeli çoğu ülkede satışa çıkmayacak. Sadece 2G şebeke destekleyen bu telefon, altyapının çok eski olduğu ülkelerde piyasaya verilecek."

    Bir teknoloji sitesinde böyle yazıyordu.
    Şimdi Türkiye'de satışa sunulmayacak mı?
  • nokia lumia tasarımlı android telefonlar üretmeli. nokiayı nokia yapan o tasarımlar ve sağlam telefondu. Şimdiki çıkardıkları telefonları piyasadaki her marka yapıyor zaten. bu haliyle nokia eski nokia olamaz.

  • Uygun fiyatlı olursa tutabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satılıyo zaten hemde 100 tl
    Nokia’nın telefonları çok yakında satışa sunuluyor
  • Bu nokia bizim bildiğimiz finlerin nokiası değil değil değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Nokia'lar taş gibidi inşaAllah bu da öyledir.
  • androidle ios iki siyonist iiletim sistemi piyasayı ele geçirmiş. o kadar bunaltıcı baskıcı sıkıcı ki .. renk yok çeşit yok .. bir android daha geliyor.. heyecanlanmak niye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyada 299$ bizde 2000₺ olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonborn95

    Bu nokia bizim bildiğimiz finlerin nokiası değil değil değil mi?

    Nokia'nın yeni sahibi HMD Global özbeöz Finlandiya şirketi. Finlandiyalı milliyetçi iş adamları Finlandiya'nın en büyük markası olan Nokia markasını Microsoft tekelinden kurtarmak için bir konsorsiyum kurup Finlandiya'da bu HMD Global şirketini kurdular ve Microsoft'dan önce Nokia markasını sonra da bazı hakları geri satın aldılar. Şu an Microsoft'un elinde bulunan hakları kademe kademe geri almaya devam ediyorlar.

    https://www.hmdglobal.com/about

    Şu an piyasaya sürülecek Nokia telefonlar yine özbeöz Nokia malı olacak. Ancak üretim yerleri Finlandiya olmayacak. HMD Global firması Apple iPhone, Sony Playstation, Nintendo Wii, Microsoft Xbox gibi birçok cihazı üreten dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden olan Foxconn ile anlaştı. Nokia artık üretimlerini birçok diğer popüler üretici gibi Foxconn fabrikalarında üretecek. Foxconn dünyada kaliteli üretim yapabilecek en geniş ağa sahip ve başta Apple olmak üzere birçok üretici Foxconn'un fabrikalarını kullanıyor.

    Nokia çok doğru bir hamle yaparak ilk etap da kalitesiz üretici firmaları tercih etmek yerine Apple, Sony, Microsoft gibi üreticilerinde tercih ettiği Foxconn ile anlaştı ve "Nokia ise sağlamdır" algısını bozmadan piyasaya Android ile geri dönmeye çalışacak.

    **** **** ****

    Konu içerisinde de Nokia nasıl ülkemize geri dönecek bir firma ile mi anlaşacak diye soranlar olmuş. Nokia, 27 ülkede Microsoft'dan satış ağını geri aldı ve almaya devam ediyor. Bu 27 ülke arasında Nokia Türkiye'de var ve Nokia Türkiye'de artık HMD Global kontrolünde. Bu telefonlar Türkiye'ye geldiğinde yine Nokia Türkiye garantili olarak satışa sunulacak. Eskiden olduğu gibide muhtemelen Nokia Türkiye garantisi altında KVK, Genpa, Başarı gibi servislerin garantörlüğünde satılacak.

    Yeni Nokia'nın alıştığımız bir özelliği ise yeni Nokia cihazlarda olmayacak. Microsoft, elinde tuttuğu efsane "Nokia, Connecting People" lisansını Connecting People markası olarak başka bir firmaya sattığı için yeni Nokia telefonlar bu sloganla açılamazlar. Aynı şekilde efsane Nokia melodisi de yeni Nokia cihazlarda olmayacaktır. HMD Global belki Connecting People'ı şu an elinde tutan ABD'li şirketten geri alabilir. Tabi ilk etap da buna bütçe ayırabileceklerini düşünmüyorum.

    Türkiye'ye 94 senesinde Nokia modelleri geldiğinde Nokia ile tanışan ve Nokia kalitesini diğer üreticilerin cihazlarında bulamayan bir Nokia kullanıcısı olarak Nokia ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyorum. Umarım Nokia eski günlerine döner ve eski sağlamlığında cihaz üretmeye devam eder.
  • umarım kısa sürede raflarda görürüz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.