Şimdi Ara

Google’ın başı reklamverenler ile dertte: Verizon ve AT&T reklamları kaldırma kararı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google’ın başı reklamverenler ile dertte: Verizon ve AT&T reklamları kaldırma kararı aldı 

     
    Geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen reklam ajansı Havas; O2, Royal Mail, BBC, Dominos, Hyundai ve Kia gibi önemli şirketlerin de bulunduğu İngiltere’deki müşterileri adına Google’daki bütün reklamlarını kaldıracağını açıklamıştı. Her ne kadar bu karar sadece İngiltere’deki Google platformları( YouTube, arama motoru, Google+ gibi) için geçerli olsa da Havas’ın yaptığı açıklamasında kendi reklamlarının nefret ve terör içerikli internet sayfalarında ve videolar öncesinde çıktığı için kaldırdığını dile getirmesi, farklı şirketlerin de benzer kararlar alabileceği düşüncesini akıllara getirmişti.

     

    Bugün ABD’nin iki dev telekomünikasyon şirketi olan AT&T ve Verizon da benzer bir açıklamayla Google’ın aramam motoru haricinde diğer bütün platformlarında yer alan reklamlarını kaldırma kararı aldıklarını duyurdu. Verizon yaptığı açıklamada "Şirketimize dair verilen reklamların, nefret söylemi ve uygunsuz görüntüler barındıran bir video üzerinde görüntülenmesi üzerine derhal durumu araştırdık ve bir soruşturma başlattık." derken AT&T açıklamasında daha kesin bir şekilde "Reklamlarımızın terör ve nefrete teşvik eden YouTube içeriğiyle birlikte yayınlanabileceğinden derin endişe duyuyoruz, Google ile bu durumun bir daha yaşanmayacağına emin oluncaya kadar reklamlarımızı Google'ın arama motoru dışındaki bütün uygulamalarından kaldırıyoruz." dedi.

     

    YouTube Videoları Şirketleri Rahatsız Ediyor 

    İki şirketin de bu kararı almasında YouTube üzerindeki terör
    içerikli videoların öncesinde şirketlere ait reklam filmlerinin yayınlanmasının
    etkili olduğu düşünülüyor. Olayın ardından Google geçtiğimiz günlerde de dile
    getirdiği gibi reklamcılık politikasını
    tekrar gözden geçirdiklerini ve kapsamlı bir inceleme başlattıklarını
    ifade
    etti. Google ayrıca reklamların nerede göründüklerinin farkında olduklarını ve şirketlere, reklamlarını koyabilecekleri
    yerleri seçme imkanı
    sağlayacağının sözünü verdi ancak iki şirket de bir
    süre bu kararından vazgeçmeyecek gibi görünüyor.


    Tabi Google otonom araçlar, yapay zeka, Android platformu gibi çeşitli çalışma alanlarından büyük kazançlar elde ediyor olsa da şirket, en büyük kazancını platformlarında bulunan reklamlardan kazanıyor. Geçtiğimiz yılın 4.çeyreğinde şirketin reklamlardan 22 milyar dolar gelir elde ederken diğer bütün platformlardan toplam 26 milyar dolar gelir elde etmiş olması da bu durumun en büyük göstergesi. Google’ın, kendisi için çok önemli olan bu iki reklamvereni ve Havas’ı geri kazanmak için alacağı kararlar ise merak konusu.








  • Bu reklamları bitirmek için güzel taktik aslında .d

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesele sizin otaliniz var ve youtube reklam verdiniz. bu reklamınızın battlefield 1 gibi savaş oyununda kan gövdeyi götürdüğü video içeriğinde yayınlanmasını ister isiniz?
    ben şahsen istemem çünkü bilinç altına kötü bir imaj ile kazınıyor.
    oyun yerine aksiyon kamerasıyla çekilmiş tatil videoları,etkinlik videolarında otelinizin reklamının çıkmasını istersiniz.

  • Adamlar sansürde sinir tanimiyor gercekten. Elbette hepimiz nefret söylemlerine karsiyiz, ama kim belirliyor neyin nefret söylemi oldugunu? Begenmedikleri bütün fikirleri, istemedikleri bütün sesleri, kendi görüslerine uygun olmayan bütün icerikleri sürekli, kapatiyor, yasakliyor, engelliyorlar. Bunu Cin yapsa insan haklari ihlali, Rusya yapsa despotluk, Google yapinca ise özgürlük ve insan haklari, sevgi ve kardeslik oluyor...

  • reklamın iyisi kötüsü olmaz be :d

  • reshthesucker R kullanıcısına yanıt
    yanlış alıntı sanırım hocam
  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    kısmen. tüm diyaloğu almak istedim ama böyle bildirim size gitti tabi. pardon.
  • Batının da Doğunun da, Kuzeyin de Güneyinde iyi yanları var, kötü yanları var. Elbette Kuzeye de Güneye de Batıyı da Doğuya da hayranlık duyacağız, çünkü hepsinin iyi yanları var. Önemli olan kötü yanlarını iyi inceleyip, kendimize yansıtmamaktır.
    İnsanoğlunun doğasında var olan şeyler bunlar, önemli olan kötü yanlardan mümkün olduğunca uzak kalabilmektir. Batıya inanıp, demokrasiyi bu Güzel Ülkeye getirip, kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan ilk ülkelerden olmak çok kötü bir şey mi yani? Aaaa, ne kadar dakik ve hızlı toplu taşıma sistemleri var diye imrenerek bakarken, kendimize getirmeyecek miyiz yani? Elbette imreneceğiz...
    Ya da Batının yaptığı gibi, Osmanlı zamanında kölelere kötü mü davransaydık? Onlara hayvan gibi mi davransaydık?

  • bundan 10 yıl önce düşünürken fark etmiştim !

    ileride filmler ve diziler kanallardan bağımsız ve ücretsiz olacak !

    filmleri ve dizileri seyrederken pat diye çocuk bezi reklamı girmeyecek !

    zaten izleyicisi ve hedef kitlesi belli olan bir dizi veya film içinde verilen

    reklamda bebek bezinin ne işi var ki !? özetle bütünleşik konsept konulu ve film veya dizi oyuncularının hangi ürünü ne şekilde kullandıklarının gösterildiği bir yeni internet TV modeli geliyor

    eski alışıldık reytingi tam analiz edilemeyen eski TV anlayışı ileride bitecek !

    şimdiden youtube üzerinde kendi akran ve yaş grubunu önderi olmuş ve her videosu
    1 gün içinde milyonu bulan yeni ve bağımsız internet kanalları var olduğu ortada !

    zaten google'da bunun farkında ! öyle ki ! google web site reklamı için bile artık yeni üye almıyor ! bu şekilde yeni reklam aracıları youtube üzerine para kazanmaya yönelmeleri artırıyor !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Mart 2017; 9:21:21 >




  • bu haber özetle şunu söylüyor !

    bundan sonra google reklamları sadece arama sonuçları sayfasında görünecek - tir ! :)

    özetle içerik paylaşımından para kazanan yani üyelerine gizli bir şekilde kendi yazılarıyla ilgili sayfalardaki reklamlara tıklatma eğilimi oluşturan siteler başta olmak üzere ! bu tarz tüm sitelerin artık PİLİ bitti :)

  • Biraz kalitenin yükselmesi gerek YouTube'da bizim kanalın abonesi 50 bin ergen gencin yada havalı kızın ne anlam ifade ettiği bilinmeyen kanalın 1 milyon.

    YouTube yeterince popüler kaliteye yönlendirmesi gerek artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 yaşındaki oğlum renkli vs videolar seyrederken Akbank reklamı çıkıyor şimdi bu reklam faydalı oldu mu sizce?

  • gun kullanıcısına yanıt
    O ergen dediğiniz gençlerde 1 ayda yapmadı o aboneleri. Siz ne zamandan beri kanala düzenli video atmaya başladınız ki 50 binden şikayetçisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün çerezleri sil(flash çerez falan ne varsa), ip yi değiştir, "oha diyorum" denen çocuklara yönelik içerik üreten kanalın "kanepe kaldırıyorum" videosuna tıkla ve araba reklamı çıksın 8-15 yaş çocuklar anca bakkaldan çikolata alır arayı nasıl alsın? örneği kafamdan attım çok alakasız reklamlar çıkıyor reklam verenler kendini enayi gibi hissediyor olmalı
    onun yerine reklam veren istediği kanala reklam verebilse(belki de vardır bilmiyorum) mesala ben asus um al sana google iki katı reklam parası donanım haber youtube gibi kanallarda reklamımı göster desem daha faydalı olur benim için hatta istediğim videoyu da seçebileyim reklam veren olarak, reklam fiyatı katlanarak artabilir
  • Bu reklam işinde google tekel mi? Öğrenmek için soruyorum, internet google dan sorulur gibi bir izlenim var. Reklamverenlerin başka bir şirketle (de) anlaşma şansı var mı?

  • trafo diktim yollarına patlayarak gel kollarıma :D

  • Yazarak kazanmak ve internetten kazanç sağlamak isteyen herkes yazkazan ile kazanıyor.Tıkla,kaydol ve sende kazan.
    http://yazkazan.net/?aff=9043

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.