Şimdi Ara

Türkiye, Avrupa’nın mobil ödemeleri en çok kullanan ülkesi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, Avrupa’nın mobil ödemeleri en çok kullanan ülkesi oldu

    Visa’nın Eylül ayında 19 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği 2016 Dijital Ödemler Araştırması, ilgi çekici sonuçlar ortaya koydu. Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İsrail, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve İngiltere için yapılan araştırma ülke başına yaklaşık 2000 katılımcı ile gerçekleştirilmiş.

     

    Rapora göre Avrupa’da ödemelerini düzenli olarak mobil cihazlarla yapan tüketicilerin sayısı, geçen yıla kıyasla 3 kat artarak %18’den %54’e çıkmış. Mobil cihazdan bu güne kadar hiç ödeme yapmadığını belirten kullanıcıların sayısı ise %38’den %12’ye gerilemiş.

     

    Araştırmada Türkiye, en azından bir kez mobil ödeme kullanım oranında %91 ile Avrupa’da ilk sırada yer almış. Katılımcılar, parasını yönetmek veya ödeme yapmak için mobil cihaz kullandığını belirtmiş. İkinci sırada %89 ile Danimarka, %87 ile Norveç sıralanıyor. Düzenli mobil ödeme kullanımında ise Türkiye’de oran %74 olarak gerçekleşmiş. Bu rakam için Avrupa ortalamasının %54 olması da ilgi çekici bir başka detay.

     

    En Çok Fatura Ödeme ve Yemek Siparişi

    Türkiye’de mobil ödemelerin hangi harcamalarda tercih edildiğine bakıldığında ise, araştırmaya katılanların %79’u elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura ödemeleri, % 68’i seyahat, mobilya gibi yüksek tutarlı harcamaları; %71’i yemek siparişi, %47’si de film, müzik veya televizyon programı satın almak için mobil ödemeleri tercih ettiğini ifade etti. Araştırma, mobil ödeme kullanıcılarının %77’sinin ise arkadaşlarına veya ailelerine mobil cihazlar üzerinden para gönderdiğini gösteriyor.

     

    Akıllı telefon ve tabletlerin ödemelerde tercih edilmesinde de Türkiye öne çıkıyor. Türkiye’de akıllı telefonu olan mobil ödeme kullanıcılarının %51’i, akıllı telefonunu haftada birden fazla kez mobil ödemelerde kullandığını belirtiyor. Bu oran Hollanda’da %45 iken Slovenya’da %19. Tablet kullanımında da Türkiye birçok Avrupa ülkesini geride bırakıyor. Türkiye’de mobil ödemelerin %43’ü tablet üzerinden gerçekleşirken, Hollanda %35, Avusturya %22 ve Slovenya ise %18 ile Türkiye’yi takip ediyor.

     







  • Nihayet bizimde birinci olduğumuz bir konu bulundu. İyi bişey mi karar veremedim ama olsun birinciyiz ya sen ona bak :)

  • onlar geliştirsin biz kullanalım.

  • reklam kapatmaya çalışırken haftalık burç yorumuna abone yapan ŞEREFSİZLERİN sayesinde mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERIKCI -- 22 Mart 2017; 14:26:28 >
  • Avrupayı bilmem ama almanya ve avusturyada elektrik, su ve doğalgaz otamatik ödenir bankadan. Elektrik ve doğalgaz yıl bir kere ödenir ayrıca.
    Bu sonuç Türkiyede bankadan otomatik ödeme sisteminin gelişmediğini yada kusurlu olduğunu ortaya koyar.

  • Yemek Sepeti ve mobil bankacılık uygulamaları bizi üst sıraya taşımış :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahner

    Avrupayı bilmem ama almanya ve avusturyada elektrik, su ve doğalgaz otamatik ödenir bankadan. Elektrik ve doğalgaz yıl bir kere ödenir ayrıca.
    Bu sonuç Türkiyede bankadan otomatik ödeme sisteminin gelişmediğini yada kusurlu olduğunu ortaya koyar.

    Otomatik ödeme her bankada var tıkırında çalışıyor. Ancak insanlar tereddüt edebiliyor. Belli bir süre sonra da fatura başına 1-1.5tl ücret kesiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    quote:

    Orijinalden alıntı: bahner

    Avrupayı bilmem ama almanya ve avusturyada elektrik, su ve doğalgaz otamatik ödenir bankadan. Elektrik ve doğalgaz yıl bir kere ödenir ayrıca.
    Bu sonuç Türkiyede bankadan otomatik ödeme sisteminin gelişmediğini yada kusurlu olduğunu ortaya koyar.

    Otomatik ödeme her bankada var tıkırında çalışıyor. Ancak insanlar tereddüt edebiliyor. Belli bir süre sonra da fatura başına 1-1.5tl ücret kesiyorlar.

    hayır çalışmıyor. faturanın iki kere ödendiği ya da ödenmediği durumlarla yığınla karşılaştım karşılaşan da biçok insan biliyorum.




  • reshthesucker R kullanıcısına yanıt
    Kişiye göre değişiyor demek ki
  • Bence bu rakam yaşla alakalı.

    Teknolojiyi genelde gençler kullanıyor. Bizim de genç nüfus yoğunluğu avrupaya göre fazla olduğu için böyle bir sonuç çıkmış diye düşünüyorum.

  • Aslında dolandırıcılık vakalarından korktukları için insanlar internet ödemelerinden çekiniyor. Ama yinede kullanım oranı yüksek çıkmış.

    Teknoloji kullanım oranında çoğu avrupa ülkesinden ilerideyiz. En basiti örneği; bir Alman vatandaşı Türk vatandaşından 1/5 oranında cep telefonu konuşması yapıyor.
  • Vay be avrupada birin ciyiz !!! ama para harcamada..

  • Doğru bir araştırma olmuş. Nerdeyse nakit alışveriş yapmıyorum artık. Herşeyi telefola internet üzerinden alıp ödüyorum. Haftada çok rahat 5-6 yı geçiyordur

  • Konu para harcama olunca bizi kimse geçemez... :D


    Üretmeden çılgınlar gibi harcarız biz...

  • Gayet normal bir sonuç. Mobil ödemeyi kimler daha çok kullanıyor? Gençler. En genç nüfus kimde? Bizde.
  • Farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum.


    Nakit para olmayınca mecburen kredi kartlarıyla alışveriş yapılıyor ve bunu kullanırken illa ki mağazalara gitmek gerekmediği için herkes ayağına kargoyla getirtiyor. Sonucunda ne oluyor ''bankalara kredi kartı altında en çok borcu olan (miktar ve kişi olarak) insan Türk insanıdır maalesef.

  • Ovropa bizi gıskanii.

  • Sıcak fırsatlar saolsun. 100 TL lik benzini 4 ay 75 TL'ye aldım :D

  • Yine lüzumsuzlukta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil ödemeyle 80 TL üzeri alışveriş yapmışım, tüketici hakem heyeti dahi beni haksız buldu ama hala ne satın aldığımı bilmiyorum. Bu şekilde kaç kişi dolandırıldıysa 1. olmamız ondandır.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.