tamam kusura bakma eozen81 kardeş..şimdi herşey netleşti..ben resimleri göremiyorum şu an işyerindeki güvenlik ayarlarından sanırım..184 e almışsın...ama 221 de fena değil şu an bence..adanada olduğum için dinleme fırsatım yok bu tip sistemleri..sizlere güveniyoruz nihayetinde..son kullanıcı yorumu en doğrusudur...film için kullanacam ben...şimdi bi maliyet hesabı yaparsak 221+200+ampli= 420+ampli en iyi ihtimalle ne olur?..buna girmek yerine 580 ytl ye z 5500 mantıklı mıdır?
tamam kusura bakma eozen81 kardeş..şimdi herşey netleşti..ben resimleri göremiyorum şu an işyerindeki güvenlik ayarlarından sanırım..184 e almışsın...ama 221 de fena değil şu an bence..adanada olduğum için dinleme fırsatım yok bu tip sistemleri..sizlere güveniyoruz nihayetinde..son kullanıcı yorumu en doğrusudur...film için kullanacam ben...şimdi bi maliyet hesabı yaparsak 221+200+ampli= 420+ampli en iyi ihtimalle ne olur?..buna girmek yerine 580 ytl ye z 5500 mantıklı mıdır?
Dostum, Z-5500 bir multimedya settir yani bilgisayar temelli bir set, ancak home theatre ya da amplili bir sistem çok yönlüdür
Örneğin bendeki amfiye şu an Uydu Alıcım, DVD Player'im, Kolonlarım, Bilgisayarımdan gelen digital ses çıkışı bağlı
Sen bir ampli değilde Z-5500 alsan bu kadar çok şeyi ona bağlayıp ondan ses alabilecek misin? Hayır.
O nedenle olaya eğer geniş bakıyorsan ve ev sinema sistemi kurmak istiyorsan asla sana gidip Z-5500 al diye öneri yapmam.
sabrın ve tavsiyelerin için sagol eozen81 dostum en iyisi uygun bi ampli aramaya koyulayım...ampli olayına da girince o da dipsiz kuyu..hdmi olsun isticez falan filan :) o arada başka şeyler ögrenmezsek..hadi bana kolay gelsin...sagolasın tekrar:))
Rica ederim, ampli tabi dipsiz bir kuyu, o yüzden bu kuyuda bogulmamak için ilk yapman gereken max bütçeni belirlemen, birde fırsatları gözden kaçırmaman.
HDMI olsun vs. diyorsun ama ne yapacaksın HDMI'ı, asıl mevzu işine yaramayacak şeyleri barındırıyor diye birşeye saplanıp kalmamak, mesela saydığım bağlantıların hiçbirinde HDMI yoki, HDMI desteği gerektirecek bir donanımım yok çünkü, sende de benzer durumlar varsa kanaatkar ol ve aza kanaat getir.
evet en dogru tespitlerden birisi de bu aza kanaat meselesi...bir de minimum bütceyle max. verim.. 1 ay sonra mesleki bir gezi olayımız var...suriyeye gidecem...ampli için bi ön araştırma yapayım..gerekirse pure acousticsleri alır ampli için 1 ay beklerim...tesekkurler tekrar...
eozen hayılrlı olsun kardeş... birazdan aldığın hoparlörlerin teknik değerlerini falan kurcalayacağım ama hemen yazayım edim sana... Yazdığın yazılar içerisinde Stereo sistemin güzelliğini okurken tebessüm edemeden duramadım. Sistemde ne dinliyorsun bilmiyorum ama şiddetle loseless kayıt bulup bu kaydı stereo dinleyince eminim ki çok daha büyük haz alacaksın... Bulamazsan da sorun değil bu hafta sonu İstanbul'a geliyorum. yanımda bir kaç tane örnek getireyim... Görüşmek üzere...
@eozen, bu sefer ki geliş biraz kesin gibi geliyor... iş görüşmesi için geliyor olursa da orada kalacağım... loseless kaydı rapid de ve başka sitelerde arattırarark bulabilirsin... Ayrıca anfinin tadına varmak içinde DTS kayıtları arata bilirsin... PM den sana bir kaç link göndereyim :)
eozen, memnun musun puer acousticslerden :) hala htp 103 den iyi olduğunu düşünüyor musun? ben dun onkyo nun 590 setini görüp dinleme fırsatına nail oldum ometoh un misafirperverliği sayesinde...tesekkur ediyorum kenisine ayrıca.. sen htp 103 leri stereo olarak pure acousticslerden daha zayıf olarak yorumlamıştın...ama dün ben david gilmore konser kaydını stereo dinlerken kendimi kaybettim diyebilirim...inanılmaz temiz berrak bir ses vardı...bikaç tane de loseless kayıt dinleyebildik kısa zamanda...bundan sonra mp3 dinlemek içimden gelir mi bilmiyorum :)) zaten sistemin dolby performansına bişey demeye gerek yok hemen ikna oluyorsunuz... şimdi tüm bunlarla beraber 590 set bana çok yeterli görünmesine rağmen ikinci bir alternatif olarak 5.1 set+subwoofer ı pure acoustics den tercih edip yurtdışından 590 setteki amfiden daha yüksek model bir amfi getirtmek...bunun muhakemesini yapıyorum...fikir verirsen sevinirim e ozen dostum.tesekkurler...
Şahsen ben HTP103-E yi kaldırdım, ancak bir farkımız var onu kaçırma, sen Onkyo ampli ile dinlemişsin, benim amplim Onkyo değil, Kenwood, haliyle aynı hoparörleri dinlesek de ampli faktörü var, şahsen ben Kenwood'da Pure'ları tercih ettim, Ama elimde Onkyo ampli olsa ne olurdu bilemeyeceğim, gene de sub olduktan sonra daha net ses verdiği için Pure ları tutardım gibime geliyor.
Cem dostum la bu hafta kısmetse görüşeceğiz, misafir edebilirsem evime benim sistemi de dinlemiş olur böylece daha net yorum yapabilirim
evet eozen dostum dediğin gibi ampli fark yaratıyor olabilir...ometoh seni ziyaret ettiğinde hersey daha da netlesecek sanırım...onun da yorumlarına göre belki senin 103 lere bile talip olabilirim eger hala birileri cıkmadıysa..
evet eozen dostum dediğin gibi ampli fark yaratıyor olabilir...ometoh seni ziyaret ettiğinde hersey daha da netlesecek sanırım...onun da yorumlarına göre belki senin 103 lere bile talip olabilirim eger hala birileri cıkmadıysa..
Dostum cemo bize gelemeycek, bir arkadaşı için elektronik eşya seçmekle meşgulmüş, bu arada gelse de benim 103ü dinleyemez keza ben onları güzelce kutulara koldurup ardiyaya götürdüm, alıcı çıkarsa direk öylece vericem ortalıkta durup kirlensim yıpransın istemedim