Şimdi Ara

Kuzey Kore bankaları SWIFT ağından atıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuzey Kore bankaları SWIFT ağından atıldı 

     
    Finans dünyasını birbirine bağlayan ağ olan SWIFT(Uluslararası Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Kurumu) dün ilginç bir karar açıkladı. Finans kurumlarının birbirleri arasında standartlaştırılmış ve güvenilir bir ortamda bilgi gönderip almasını sağlayan SWIFT artık Kuzey Kore bankalarının ağda barınamayacağını ve diğer finans kurumlarıyla ağ üzerinden iletişime geçemeyeceğini açıkladı. Belçika merkezli kurumun kararının arkasında siyasi nedenler olduğu iddia edilse de kurum bu iddialara kesin bir dille reddetti.

     

    SWIFT yaptığı açıklamayla Kuzey Kore bankalarının sistemin gerekli gördüğü kriterlerini barındıramadığını ve artık bu bankaların sistemden çıkarıldığını açıkladı. İlk olarak 7 bankayı sistemden çıkaran SWIFT, bu bankalardan dördünün geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler tarafından uyarılan bankalar olması nedeniyle kararın siyasi bir boyutunun olabileceği düşüncesini akıllara getirdi ancak kurum yaptığı açıklamayla daha önce Suriye ve Rusya bankalarının sistemde atılması yönünde yoğun bir siyasi baskı geldiğini ancak bunu yapmadıklarını hatırlatarak kararın sadece Kuzey Kore bankalarından kaynaklı olduğunu ifade etti.

     

    Birleşmiş Milletler de birkaç yıldır Kuzey Kore bankalarını mercek altına almış ve bazı bankaları ‘’kara para aklama merkezi’’ haline geldiği gerekçesiyle kara listeye almıştı. Her gün milyarlarca dolar değerindeki işlemlerin ağ üzerinden yapılmasına izin veren kurumun, bu kararı almasında geçtiğimiz ay Kuzey Koreli hacker topluluğu Lazarus’un Avrupa ve Amerika’daki bazı finans kurumlarını hedef almasının da etkili olduğu düşünülüyor.








  • ey SWIFT sen kim yaaa?

  • Ula İsrail(Abd) senin kadar büyük mafya var mı acaba?

  • Amerika SWIFT Sistemini sürekli tehdit olarak kullanmakla kendi bindiği dalı kesiyor, Rus ve Çin bankalarını da tehdit edip duruyor, adamlara zorla kendi sistemlerini kurduracak, o zaman dolar rezerv para olmaktan çıkacak ki dolar ABD'nin en büyük ihraç ürünüdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 18 Mart 2017; 11:13:24 >
  • Gayet normal kuzey kore orası, sanırım bazıları güney kore ile karıştırmış.

  • Public_Enemy P kullanıcısına yanıt
    Doların rezerv para olmasında en önemli etkenlerden biri de petrolün sadece dolarla alınıp satılmasına izin verilmesi. Amerika bunu askeri ve istihbarat güçleriyle sağlıyor. Ben özellikle petrole ihtiyaç azaldığında ne olacak merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Kuzey Kore'ye para gönderip alan mı vardı?

    Adamlar kısıtlı da olsa ticaret yapıyor. Neden kullanmasınlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PsychicPower

    Doların rezerv para olmasında en önemli etkenlerden biri de petrolün sadece dolarla alınıp satılmasına izin verilmesi. Amerika bunu askeri ve istihbarat güçleriyle sağlıyor. Ben özellikle petrole ihtiyaç azaldığında ne olacak merak ediyorum

    Irak'a girmesinin nedenlerinden bir tanesi de bu konuydu zaten. Saddam, petrolü avro ile satmaya başlamıştı.
  • Kara para yüzündense İsviçre'yi de çıkarsınlar başta.
  • Güya temiz çocuk rolü oynuyorlar.Rusya ve Çin konusundaki duruşlarını örnek gösteriyorlar fakat ''kara para'' aklamaya gelince kuzey Kore şamar oğlanı muamelesi görüyor.Çok sevilen Bitcoin (geleceğin global para birimi olmaya aday)uyuşturucu,kadın ticareti,insan kaçırma,silah tüccarlığı,cinayet aklınıza gelebilecek her türlü pislikden elde edilen (büyük miktarı budur)zamanı gelince A.B.D. dolarına alternatif olarak piyasalara resmi olarak kabul ettirecekler.

  • He siyasi hee. Bunlar hep amariganin oyunlari

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar yakında mıçıp kendi şeyini yiycek .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük güce dönüşen Kuzey Kore'nin yaptığı son havalimanının önüne geçemedikleri için SWIFT sisteminden atıldı. Kimse bize masal anlatmasın.

  • Aslında kuzey kore çok gelişmiş ve son derece refah düzeyi yüksek ve de demokratik özgür bir ülkedir. Bunun çekemeyen düşmnanları tarafından önü kesilmeye çalışılmaktadır ama bunu başaramazlar!

  • Çok önceden yapılması gereken yaptırımlar yeni yapılıyor. Bu tarz ülkeler zaten siyasi gündemde rol oynayan ülkeler değil. Politik ve ekonomik olarak yaptırımlar yapılması demokratik adımlar atılmasına öncü olabilir...

  • Her fırsatta kendi ülkesini yeren başka millet yoktur herhalde. Tamam eleştiri güzel bir şeydir ancak yapıcı bir eleştiri olmadıktan sonra geçerliliği yoktur. Neyi eleştiriyorsan; "Bence-bizce şu şu şu şöyle yapılırsa daha iyi olur. Sen-siz düşünüyorsun-nuz?" deyin eyvallah.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.