Şimdi Ara

Süper hızlı bilgisayarlar geliştirmek için lazer ışınları kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Süper hızlı bilgisayarlar geliştirmek için lazer ışınları kullanılacak
    Aralarında Michigan Üniversitesi'nde görevli mühendislerin de bulunduğu bir grup araştırmacı, bilgisayar dünyasında devrim yaratabilecek yeni bir araştırmaya imza attı. Lazer ışınları üzerinde çalışan araştırmacılar, bu teknolojiyi kullanarak, bugünkü bilgisayarlardan çok daha hızlı bilgisayarlar geliştirebileceklerini düşünüyor. Eğer araştırmacılar bu projelerinde başarılı olursa, günümüzde kullanılan bilgisayarlardan 100 bin kat daha hızlı bilgisayarlar ortaya çıkacak.
     
    Bu süper hızlı bilgisayarların yolu kısa lazer atımlarından geçiyor. Proje üzerinde çalışan araştırmacılar, yeni geliştirdikleri metod sayesinde, elektronları son derece hızlı bir şekilde taşıyan femtosaniyelik (saniyenin katrilyonda biri) sinyalleri kontrol etmeyi başardılar. Michigan Üniversitesi tarafından yayınlanan açıklamada, bu yeni araştırmanın kuantum bilgisayarların geliştirilmesi için son derece önemli bir adım olduğunu ifade etti.
     
    Araştırmacılar yarı iletken olarak galyum selenür olarak bilinen kristalleri kullandılar ve bu kristallare kısa lazer sinyalleri gönderdiler. Bu lazer sinyalleri elektronları yüksek enerji seviyelerine taşırken, elektronların yüksek enerji seviyelerinden normale dönmeleri daha da kısa sinyaller ortaya çıkardı. Bu süreç sonunda ortaya çıkan aşırı kısa sinyaller kullanılarak, elektronlara son derece hızlı bir şekilde bilgi yazılabiliyor ve elektronlardaki bilgi hızlıca okunabiliyor.
     
    Femtosaniyelik sinyaller elektronları yüksek enerji seviyesine çıkma ve burdan normal seviyeye inme sırasında yakalayabilecek kadar hızlı olduğu için, uyarılmış durumdaki elektronları Qubit olarak kullanan kuantum bilgisayarlarda kullanılabilirler.
     
    Bu projenin gerçeğe dönüştürülmesi elbette zaman alacaktır ancak Michigan Üniversitesi'nde yapılan bu araştırma sayesinde lazer sinyallerinin kuantum bilgisayarlarda kullanımı konusunda önemli bir adım atılmış durumda.







  • Bu galyum nasıl bir maddeymiş arkadaş, herşeyde kullanılıyor. İşlemcilerde var, radarlarda(galyum nitrat) var, led lambaların çekirdeğinde var, hastanelerdeki crp cihazlarında var, var oğlu var. Mübarek herşeyde kullanılıyor.

    10 kavanoz galyum, 100 lira. Çok kısa süreliğine kampanya.
  • Gta5 açar mı önemli olan o :)

    Buna bide o hıza ayak uyduracak işletim sistemi,yazılım lazım yoksa tek başına hızlı olması yetmez hgeralde.

    Yine bizim göremeyeceğimiz bir gelişme.Olduda görürsek yorumları görür gibiyim:
    Daha yeni amd - intel x işlemci aldım çok geç kaldılar.
  • Elektrik sinyali yerine lazer ışıkları kullanarak computing power elde etme yaklaşımı senelerdir araştırılan bir mevzu zaten. Buradaki yenilik, galyum selenür adındaki maddeyi kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilmeleri. Güzel gelişme.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.Akif Ersoy

    Bu galyum nasıl bir maddeymiş arkadaş, herşeyde kullanılıyor. İşlemcilerde var, radarlarda(galyum nitrat) var, led lambaların çekirdeğinde var, hastanelerdeki crp cihazlarında var, var oğlu var. Mübarek herşeyde kullanılıyor.

    10 kavanoz galyum, 100 lira. Çok kısa süreliğine kampanya.

    "fılaş tivi" de 12 kavanozunu 100'e veriyorlar hocam
  • Çok büyük işlem kapasitesine gerek yok borsa işlemlerini daha hızlı sürede yapsın yeter hemen alıcısı çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • This is bullshit Bu olay ben daha üniversiteye başlamadan önce ciddi ciddi konuşuluyordu bir sürü insan kafa yormuştu bu vatandaşların yeni mi aklına gelmiş



    https://www.technologyreview.com/s/508606/computing-with-light/



    Ahanda linç edecekler için 2012 yılında MIT'nin IBM ile yaptığı çalışma. 1 milyon trilyon flop diye bir değer elde etmişler o nasıl oluyorsa artık Sonuçta bizim 3-5 teraflopluk bilgisayarlardan trilyonlarca kat daha hızlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neler söylüyprsunuz nasıl rakamlar bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut işlemci üretim mantığı belirli seviyeye kadar ihtiyaç görecektir.Bundan sonra Quantum bilgisayarlar devreye girecek,ışığın kullanıldığı işlemci mimarileri üretime geçecektir.Tabi bu bahsettiğimiz teknolojiler ''son tüketici'' pazarına oturana dek idare edeceğiz.
  • Buda daha az Nm demek , bakalım hayırlısı...

  • 1 femtosaniye 10^ -15 anlamına gelir. Bilmeyenler için söyleyelim.


    Yani 1 saniyeyi 1.000.000.000.000.000 (katrilyon) eşit parçaya bölersek, bu parçaların her biri 1 femtosaniye eder. Saniyenin katrilyonda biri.

  • Ya aslında 0,1 değerleri devreler üzerindeki bakır veya altın baskı üzerinden elektrik ile değilde ışık ile bile iletilse yine muazzam bir performans artışı yaşanabilir. Sonuçta direnç ve kayıp yok. Ayrıca ısıl maliyeti de oldukça uygun olabilir.

  • Quantum Computing | D-Wave Systems

    D-Wave ; arapça fonotiği ile "deccal" kelimesinin okunuşuna ne kadar çok benziyor !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Gta5 açar mı önemli olan o :)

    Buna bide o hıza ayak uyduracak işletim sistemi,yazılım lazım yoksa tek başına hızlı olması yetmez hgeralde.

    Yine bizim göremeyeceğimiz bir gelişme.Olduda görürsek yorumları görür gibiyim:
    Daha yeni amd - intel x işlemci aldım çok geç kaldılar.

    Sen sadece o saçma görsellerini paylaş. En azından, yorumlarından daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke şu zaman alıcaktır söylevini biraz daha açsanız 10 yıl mı 20 yıl mı yoksa 10 yıl içinde yöntem iyice geliştirilir en az15yıl içinde onümüze gelir felan gibi ifadeler görmek istiyoruz net bişi yoksa bile makaleyi yazan kişi benim tahminim ... yıl sonra desin.

  • Hemen bir tane alayımda Minecraft oynarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    keşke şu zaman alıcaktır söylevini biraz daha açsanız 10 yıl mı 20 yıl mı yoksa 10 yıl içinde yöntem iyice geliştirilir en az15yıl içinde onümüze gelir felan gibi ifadeler görmek istiyoruz net bişi yoksa bile makaleyi yazan kişi benim tahminim ... yıl sonra desin.

    Mevcut bilgisayarlarla kişisel olarak neyi yapamıyon da bu kadar stres yaptın anlamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEO-Uzmanı

    Quantum Computing | D-Wave Systems

    D-Wave ; arapça fonotiği ile "deccal" kelimesinin okunuşuna ne kadar çok benziyor !



    Gavur icadı hocam ne bekliyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.