Şimdi Ara

Norveç'te satılan her iki yeni otomobilden biri elektrikli ya da hibrit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Norveç'te satılan her iki yeni otomobilden biri elektrikli ya da hibrit
     
    Alternatif enerjiye geçiş yolunda önemli adımlar atan Norveç, elektrikli otomobiller konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Kişi başına düşen elektrikli otomobil sayısında ilk sırada yer alan Norveç, 2025 yılına gelindiğinde ülkede sadece elektrikli otomobillerin satılmasını amaçlıyor. Başka bir ülke için bu ulaşılması zor bir hedef olarak görülebilir ancak Norveç son yıllarda yaptığı atılımla bu yolda şimdiden büyük mesafe katetmiş durumda.
     
    Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Norveç İklim ve Çevre Bakanı Vidar Helgesen, elektrikli ve hibrit otomobil satışlarında önemli bir kilometre taşını geride bıraktıklarını duyurdu. Helgesen'in açıklamasına göre günümüzde Norveç'te satılan her iki yeni otomobilden biri elektrikli ya da hibrit otomobil.
     
    Norveç hükümeti tarafından yayınlanan rakamlara göre Norveç'te 2017'nin ocak ayında satılan yeni otomobillerin yüzde 17.6'sını elektrikli otomobiller, yüzde 33.8'ini ise hibrit otomobiller oluşturdu. Böylece ocak ayında satılan yeni otomobillerin yüzde 51.4'ünü elektrikli veya hibrit otomobiller oluşturmuş oldu. 
     
    Avrupa'nın en büyük petrol üreticileri arasında yer alan Norveç'te elektrikli otomobillerin bu kadar yaygın hale gelmesinin başlıca sebebi ülkede uygulanan vergi politikaları. Norveç'te yakıtla çalışan otomobillere yüksek vergiler uygulanırken, elektrikli otomobiller neredeyse tüm vergilerden muaf tutuluyor.
     







  • ey norveç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek vergi dedikleride yüzde 38 :D gelsinler yüzde 160 + yüzde 18 ile tanışşınlar :D
  • Norveç çok gelişmiş bir ülke .Darısı Türkiye'nin başına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde elektrikliyede vergiyi yükleyip bayarlar milleti , gerçi yüklemese sapıtıp lüks markaları ayaklar altına alırız biz ,alışınca bi anda serbest kalırsak olmaz, varoşlar 0 mercedeslerle dolar zenginler ne alacağını şaşırıp kararsız kalır, vergiye yüklenmede haklı devlet , koydukça vergiyi rekor geliyo satışlarda, neden ? Bir sonraki vergiden önce alalım diye ??

  • Norveç petrol çıkarmasına rağmen elektrikli araçlara önem veriyor.

  • Para var huzur var
  • para var ama huzurun olup olmadığı tartışılır. bunlar genelde yaşama enerjileri bitmiş ülkeler.yani statik bir düzen içinde robot hayatı yaşıyorlar diyebiliriz.intihar vakıaları bu yüzden oldukça fazla.
  • birgün küreselleşme ve sömürgeleşme sonlanırsa dünyada bu kuzeyli arkadaşlarda balık avcılığı ile geçinmeye geri dönerler.

    avrupa ise daha kötü duruma düşebilir.malum teknoloji yenmiyor.ticaret dediğimiz şey ise ülkeler arası olan bişey.yani ben sana pc sattım sen bana 2 ton buğday verdin olayı biterse.bu avrupanın ne yiyeceğini merak ediyorum :)

    malum an itibariyle sömürgelerinin kaynaklarını sömerdükleri için rahatlar.bu düzen sonlanırsa onlar için sıkıntı büyük olur.
  • Hani vergi konusu olunca indirim olursa herkes 5.30 alir, a6 alir deniyor ya, bakin iste nasil isliyor sistem dunyada..



    Otv'yi kaldirsalar bile ben gidip a8 almam mesela, babam da almaz amcam da almaz. Az yakan neyse onu aliriz, neden markete gittigimiz santiyeye girdigimiz araca milyonlar verelim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem var,düzen var,bunların sonucu para var,sistem düzen olduğu içinde huzur var. Küçücük Hollanda bile tarım ülkesi,Almanya yüksek teknoloji ile tarım yapıyor biz daha Beypazar'ın da elle havuç toplayalım :) Avrupa çökecek çökecek ( ilk defa bu lafı 1994'de duymuştum hala çöküyor )

    Elektrikli otomobillere geçilmesine çok az kaldı,şarj istasyonları kurmak ile meşgul gelişmiş ülkeler.
  • Bizimkiler Avrupa batacak diye yırtınadursun, adamlar gelişmeye artan bir hızla devam ediyor.



    "Avrupa'nın en büyük petrol üreticileri arasında yer alan Norveç'te elektrikli otomobillerin bu kadar yaygın hale gelmesinin başlıca sebebi ülkede uygulanan vergi politikaları. Norveç'te yakıtla çalışan otomobillere yüksek vergiler uygulanırken, elektrikli otomobiller neredeyse tüm vergilerden muaf tutuluyor."



    Asıl zihniyet farkı burada bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülkelerde bırak çalışana para vermeyi çalışmayana bile para veriyorlar aga.neden? sömürge ülkelerde bu arkadaşların! rahatları için asgari ücrete çalısan emekçiler var.düzeni sömürme üzerine kurdukları için 200 yıldır rahatlar.ama bu düzen bozulursa doğru balık avlamaya gidecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    bu ülkelerde bırak çalışana para vermeyi çalışmayana bile para veriyorlar aga.neden? sömürge ülkelerde bu arkadaşların! rahatları için asgari ücrete çalısan emekçiler var.düzeni sömürme üzerine kurdukları için 200 yıldır rahatlar.ama bu düzen bozulursa doğru balık avlamaya gidecekler.

    Akıllı ol kendini sömürtme

    ot gibi adam olursan güden çok olur



    çalışma üretme okuma devlet bize bakiy de

    sonra ey norveç ey alamanya ey hollanda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveç'in bu konuda bir hedefi var ve o hedefe doğru emin adımlarla ilerliyorlar. Yakın zamanda benzer gelişmeleri ülkemizde görmek dileğiyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wreith

    Bizde elektrikliyede vergiyi yükleyip bayarlar milleti , gerçi yüklemese sapıtıp lüks markaları ayaklar altına alırız biz ,alışınca bi anda serbest kalırsak olmaz, varoşlar 0 mercedeslerle dolar zenginler ne alacağını şaşırıp kararsız kalır, vergiye yüklenmede haklı devlet , koydukça vergiyi rekor geliyo satışlarda, neden ? Bir sonraki vergiden önce alalım diye ??

    Verginin lazım olduğunu taksicilere ÖTV'nin kalktığını gördükten sonra görmüştük. Taksiciler direk en dolu paketler ile mercedes ve BMW'ler almaya başlamıştı
  • Norveç te Satılan benzin Türkiye den pahalı.http://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/
    Ve norveç Araç vergileri çok yüksek.Norveç de içten yanmalı araç almak harbi delilikhttp://www.otomobilgin.com/dunyada-otomobil-vergilendirilmesi-nasil/





  • Norveç bizim tofaşımızı kıskanıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek verdiğiniz ülke ufacık bir yer. İnsan yok. Ben olsam güneş enerjisi ile çalışan araba şart koyarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medeniyet işte
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.