arkada 4*usb 2.0 giriş önde de 2 tane usb giriş ve anakart üzerinde usb girişine baglı önde card reader var card reader üzerinde de 1 usb giriş var. yani kısaca 4 arkada 2 önde 2 de card readera baglı toplam 8
arkada 4 giriş var. öndeki girişleride bizzat kendim bagladım anakart üzerinde ön panel için 4 usb baglantı noktası bırakılmış 3 tanesine usb girişi 1 tanesinede card readerı bagladım baglantıda sorun yok ama ön paneldeki tüm baglantılar 1.1 olarak çalışıyor.
arkada 4 giriş var. öndeki girişleride bizzat kendim bagladım anakart üzerinde ön panel için 4 usb baglantı noktası bırakılmış 3 tanesine usb girişi 1 tanesinede card readerı bagladım baglantıda sorun yok ama ön paneldeki tüm baglantılar 1.1 olarak çalışıyor.
Acaba aygıt yöneticisindeki evrensel seri yol denetleyicileri altındaki ana denetleyicilerin ekran görüntüsünü buraya aktarabilir misiniz?
evrensel seri yol denetleyicisi usb kök hub usb kök hub usb kök hub usb kök hub usb kök hub usb yıgın depolama aygıtı VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA USB genel host denetleyicisi
bu şekilde görülüyor fotoyu bitürlü ekleyemedim bende yazdım
evrensel seri yol denetleyicisi usb kök hub usb kök hub usb kök hub usb kök hub usb kök hub usb yıgın depolama aygıtı VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA rev 5 or later USB universal host controller VIA USB genel host denetleyicisi
bu şekilde görülüyor fotoyu bitürlü ekleyemedim bende yazdım
Dostum aşağıdaki işlemleri yaparak sürücüleri güncelleştirmeye çalışalım:
Bilgisayarım-sağ tık-özellikler-donanım-aygıt yöneticisindn- evrensel seri yol denetleyicileri-Oradaki host controllerden VIA USB genel host denetleyicisi i seçiyorsunuz ve sağ tık yapıp, sürücüyü güncelleştir diyorsunuz. Karşınıza Windows Update sitesine bağlansın mı sorusu çıkar buna “evet ve her aygıta bağlandığımda” kutucuğunu işaretleyerek ileri diyin. Bu işelimi "VIA rev 5 or later USB universal host controller"üzerindede yapınız..
Eğer sürücü günceleştirme yapmadı ise,
2. aşamaya geçelim Yukardaki işlemleri tekrarlıyoruz (yani VIA USB genel host denetleyicisine sağ tıklayarak güncelleştir diyorsunuz) ve ” Windows Update sitesine bağlansın mı sorusu” na gelince hayır bu kez değil diyoruz. İleri-Listeden ya da belirli konumdan yükle-ileri- Arma.Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim-ileri-Orada uygın donaımları göster kutucuğu var onu işaretliyoruz. Karşımıza seçenekler çıkacak. O seçenekler arasında “gelişmiş,geliştirilmiş” kelimeleri geçen sürücüyü seçerek ileri diyin ve yüklemeyi tamamlayın. Şayet “gelişmiş-geliştirilmiş” kelimelerine rastlamıyorsanız. Deneme yanılma ile diğer sürücüleri de deneyebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: Merzah
Via chipset aman aman dinlen dinlen kaç işim olmaz via yla... En uygun zamanında anakartını değiştir bence çok fazla fark göreceksin eminim.
Dejaay kardeşim vakit ayırdığın için tşk ederim. Sorunu buldum. Bir arkadaşım elektrikle alakası olabilir deyince aradaki üçlü prizi değiştirip denemeyi akıl ettim. Bilgisayara gelen elektriğin bağlı olduğu üçlü prizi değiştirdim. İşe de yaradı. Tıkır tıkır çalışıyor. Belki diğer arkadaşlara da faydası olabilir diyerek yazıyorum. Hiç çözüm bulamazsanız elektriğin düzensiz gelmesi ya da prizleri kontrol etmeyi bir düşünün. Yardımlar için tekrar teşekkürler.
Dejaay kardeşim vakit ayırdığın için tşk ederim. Sorunu buldum. Bir arkadaşım elektrikle alakası olabilir deyince aradaki üçlü prizi değiştirip denemeyi akıl ettim. Bilgisayara gelen elektriğin bağlı olduğu üçlü prizi değiştirdim. İşe de yaradı. Tıkır tıkır çalışıyor. Belki diğer arkadaşlara da faydası olabilir diyerek yazıyorum. Hiç çözüm bulamazsanız elektriğin düzensiz gelmesi ya da prizleri kontrol etmeyi bir düşünün. Yardımlar için tekrar teşekkürler.
Demekki elektirksel bir sorunmuş.. Geri bildirimde bulunduğun için teşekkür ederim.. Aklımda bulunsun, başına gelenler yararlansın..