slm arkadaşlar benim flash belleğin sorununu çözebilmiş değilim benim sorunum flash bellek evde çalışıyor takıldığım internet kafenin hiç bir makinasında çalışmıyor daha önceden çalışıyordu bu problemi takıldığım kafede fark ettim..
Bilgisayarıma sağ tıkla ve yönet dediğim de "Depolama" bölümünde gözükmüyor.Ancak aygıt yöneticisinden Disk Sürücülerine baktığımda bellek gözüküyor ve sağ tıkladığımda aygıt durumunda "bu aygıt düzgün çalışıyor" mesajını görüyorum.Ayrıca system tray'de de görebiliyorum aygıtın aktiflik simgesini...
Sizce problem nedir?
Yönetten disk yönetimine gelin..Disk yönetiminde belleğinizin görünmesi lazım.. Oradan üzerine sağ tıklayarak, "sürücü harfi ve yolu değiştir"e tıklayarak, belleğinize harf atayınız.. Mesela "Z". Bu şekilde bilgisayarımda gözükmesi lazım..
merhaba hocam... kingston dataTraveller usb belleği bilgisayara taktığımda sürücü yazılımını yüklemesi gerekior diyor ve cd istior..cd siz devam diyincede yüklemiyor ve görmüor belleği.. scandisk marka usb taktım direk gördü ve yükleme falan istemedi..Üstelik bu kingston u arkadaşımın bilgisayarında denedim hiçbirşey yükleme istemeden direk gördü...Sizce ne yapmalıyım bu usb bellek için internetten sürücü mü arayacağım....benm bilg. vista ve arkadaşın ki de vista..ama onunkinde sorun çıkarmadı
merhaba hocam... kingston dataTraveller usb belleği bilgisayara taktığımda sürücü yazılımını yüklemesi gerekior diyor ve cd istior..cd siz devam diyincede yüklemiyor ve görmüor belleği.. scandisk marka usb taktım direk gördü ve yükleme falan istemedi..Üstelik bu kingston u arkadaşımın bilgisayarında denedim hiçbirşey yükleme istemeden direk gördü...Sizce ne yapmalıyım bu usb bellek için internetten sürücü mü arayacağım....benm bilg. vista ve arkadaşın ki de vista..ama onunkinde sorun çıkarmadı
USB nin saçma sorunlarından biri daha... Arada oluyor böyle şeyler. Tam olarak neyin bu soruna yol açtığını bilemiyorum.. Belki son yüklediğiniz bir program ya da bie windows güncellemesi de bu soruna yol açmış olabilir. (güncelleme yapmış mıydınız). İsterseniz öncelikle sistem geri yüklemeyi deneyiniz.. Yine sorun devam ederse, şunu deneyiniz:
denetim masasından Donanım ekleye gir,bağladım de eveti işaretle daha sonra ekrana yüklü donanımların listesi gelecek sen en alttaki yeni donanım ekleyi işaretleyeceksin, işaretledikten sonra "yeni donanımı ben seçeceğim kutucuğunu işaretle" sonra karşına bir liste çıkacak o listeden PMCIA flash bellek aygıtları seçeneğini işaretle ve ileri tıkla.
Yine olmazsa, bilgisayarı kapatınız ve USB belleğinizi taktıktan sonra bilgisayarınızı başlatınız. Yeni donanım bulundu diyerek sürücüsü yüklenebilir..
Ekleme: Bir de şunu deneyiniz.. Aygıt yöneticisine girin.. Evrensel seri yol denetleyicilerine sağ yılayınız ve güncelleştir diyiniz..
Karşınıza çıkacak pencerede, "listeden ya da belirli konumdan yükle diyerek. Fotodaki ayarları yapınız.. (Servis pack2 li XP cd nizi CD sürücünüze koymayı unutmayınız)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaay -- 10 Kasım 2007; 19:45:43 >
hocam bi türlü olmuor çünkü dediğiniz aygıtları güncelleştir dediğimde biraz arıyor ç.içi..sonra güncelleştirilmesini istediğiniz aygıt için zaten en iyisi yüklü dior
ya geri götüreceğim ama aldığım yerde adamlar da haklı diskin bi sorunu yok ki...oLmazsa bilgisayarı götürcem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onRiz -- 10 Kasım 2007; 20:16:12 >
hocam bi türlü olmuor çünkü dediğiniz aygıtları güncelleştir dediğimde biraz arıyor ç.içi..sonra güncelleştirilmesini istediğiniz aygıt için zaten en iyisi yüklü dior
ya geri götüreceğim ama aldığım yerde adamlar da haklı diskin bi sorunu yok ki...oLmazsa bilgisayarı götürcem
Bu işlerde son çare olarak format öneriliyor.. Formattan sonra, %90, bu sorun ortadan kalkıyor. (sistem geri yüklemeyi denemiş miydiniz?)
hocam sistem geri yüklemeyi denemedim ama şimdi yapabilirim..fakat kusura bkmayın pek bilmiorum ama bunun yüzünden bilgisayarda herşey sıfıra mı çekilior bilgiler falan...herşey kaybedilior mu
sistem geri yükleme hiçbir belgeyi bilgiyi kişisel verileri etkilemez ve geri alınabilir yazıorumuş.. fakat iki farklı geri yükleme var önerilen ve farklı geri yükleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onRiz -- 10 Kasım 2007; 20:28:03 >
hocam sistem geri yüklemeyi denemedim ama şimdi yapabilirim..fakat kusura bkmayın pek bilmiorum ama bunun yüzünden bilgisayarda herşey sıfıra mı çekilior bilgiler falan...herşey kaybedilior mu
sistem geri yükleme hiçbir belgeyi bilgiyi kişisel verileri etkilemez ve geri alınabilir yazıorumuş.. fakat iki farklı geri yükleme var önerilen ve farklı geri yükleme
Önerilen her zaman en güvenlisidir.. Sistem geri yüklemeyi bi dene bakalım..
Ekleme: Aslında son çare olrak belleğinizi (içindeki verileri yedekledikten sonra), başka bir bilgisayarda biçimlendiriniz.. Sonra kendi bilgisayarınızda bi deneyiniz, bakalım tanıyacak mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaay -- 10 Kasım 2007; 20:37:26 >