çok teşekkür ederim ilginiz için sayın dejaay; insan bilmeyince herşeyi virüs zannedip hiç bir virüsü virüs zannetmeyebiliyor :) verdiğiniz linklerdeki programlarla taratıp; bilgisayara format atıp; sd kartları defalarca biçimlendirip şu an için kurtulmuş görünüyorum; yardımlarınız için tekrar teşekkürler :)
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
quote:
Orjinalden alıntı: barkodd
merhabalar tekrar dediğiniz programları kurum; çalıştırdım; özellikle usb security çok işime yaradı; onu kullanmadan önce hafıza kartımı her taktığımda içindekileri okumuyordu bilgisayar; önceden linkini veriğiniz "sil" dosyasının içinden çıkan "kill_amvo_virus" programını çalıştırıp (haliyle bilgisayarı restart yapıp) ondan sonra görebiliyordum hafıza kartının içindekileri; ancak bu arada verdiğiniz antispywareprogramlarıyla da olsa elle de olsa sildiğimi sandığım; hatta kartı biçimlendirikten sonra bile silinmeyen virüs dosyalarının tekrar hafıza kartı içinde olduğunu görüyordum; usb security programı ise ilk çalıştırdığıma bütün virüs klasörlerini gördü (ya da ben öyle sandım); ancak silebilmek için kullanıcı adı-şifreyi istedikte sonra "kapatıp tekrar açmam gerektiğini" söyledi sistemi; ve kapatıp tekrar açtığımda bu sefer sadece "4" dosyayı görüntüledi; bunları "daha önce yapamadığım şekilde" silmeyi başardım; şu an kartı taktığımda önce usb security programı çalışıyor; ardından ben kartın içindekileri açabiliyorum; ancak kartın içinde "hala" "AUTORUN.INF" diye bir dosya var (eskiden yoktu); ve program onu ne görüyor; ne de ben manuel olarak silebiliyorum (dosya silinemiyor: kaynak dosya veya diskten okuyamıyor" uyarısı geliyor); bu durumdan nasıl kurtulurum; şu an hafıza kartımı; card reader ımı vb. başka bir bilgisayara korkumdan bağlayamıyyorum; eğer bu hafıza kartını "tamamen" virüsten arındırabilirsem hem ona hem bilgisayara format atıp "sıfırdan" başlamak istiyorum... çok zahmet verdim; biliyorum; kusuruma bakmayın...
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
quote:
Orjinalden alıntı: barkodd
bu arada en son bana verdiğiniz linkteki programı tekrar çalıştırıp bilgisayarı kapattıktan sonra biraz önce bilgisayarı tekrar açtığımda word pad de ismi "desktop" olan bir sayfanın açıldığını; ve içinde ""[.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787" yazdığını gördüm; ayrıca hızlı başlat menüsünde de bu "desktop"un araya yerleştiğini gördüm (tür: yapılandırma ayarları görünüyor üzerine mouse la gelip bekleyince; bir de değiştirilme tarihi olarak 11 temmuz görünüyor; sistemi daha eski bir tarihe geri yüklemeyi düşündüm ama sistem geri yüklemeye baktığımda "en eski" geri yükleme noktasının da bu tarih olduğunu gördüm) sizin önerdiğiniz bir antivirüsle taratıp sonra tekrar format atmam işe yarar mı; ya da önerebileceğiniz daha pratik birşeyler var mıdır??
NOD32 ve Superantispyware programlarını kullanmanızı öneririm.
Birde usb belleklerin bilgisayarınıza virüs bulaştırma ihtimalini düşünerek usb security adlı programı kullanmanızı öneririm.
Dostum o inf. dosyası "usb security" programının oluşturduğu bir dosyadır. Kesinlikle virüs değildir. Aslında autorun bir virüs değildir. Virüsler o dosyayı kullandıkları için virüs olarak zannedilmektedir.
Şu an için, yazdıklarınıza dayanarak, sd cartınız ve belleğinizdeki virüsler temizlenmiş gözüküyor.
Arkadaşlar 6 ay önce kingston 4gb flash bellek aldım. şimdi usb girişine taktğımda çalışmıyo. bellek ile oynamadan bilgisayar görmüyo. sizce garanti kapsamına alırlar mı?
Arkadaşlar 6 ay önce kingston 4gb flash bellek aldım. şimdi usb girişine taktğımda çalışmıyo. bellek ile oynamadan bilgisayar görmüyo. sizce garanti kapsamına alırlar mı?
O zaman belleğinizin usb girişinde bir sorun vardır. Muhtemelen garanti kapsamında değerlendirilecektir. Göndermekde fayda var.
8 gb'lık Kingston USB Flash bellek aldım ("Parmak bellek" de buna deniyor sanırım) . Buna pek çok dosya ve resim-vidyo dosyaları yükledim. 5 gb kadarını doldurdum. Arkadaşın bilgisayarına taktığımda belleğin üzerindeki ışık çok hızlı bir şekilde sürekli yanıp sönüyordu.(Devamlı yanık duruyordu) Ve bilgisayar Belleği okuyamadı. Ben de Belleği çıkardım.
Benim sorunum:
Daha sonra belleği başka bilgisayara taktığımda sadece RECYCLER VE FOUND.000 dosyaları görünüyordu.Diğer dosyalarımın hiçbiri yoktu. Ben panikle RECYCLER klasörünü virüs tahmin ederek hemen sildim.
Eski dosyalarıma-bilgilerime ulaşamıyorum. Belleğin üzerinde ÖZELLİKLER'i tıkladığımda 5 gb civarı dolu gözüküyor. "FOUND.000" klasörünün içinde "FILE0000.CHK"dan başlayıp taa "FILE9999.CHK"ya kadar 10bin dosya var.
Forumda epey "arama" yaptım ama çözümü bulamadım.
Ustalar .. ! Lutfen, eski bilgilerime nasıl kavuşurum. Bana yardımcı olun.
Yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜRLER.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehal -- 28 Ağustos 2008; 17:34:36 >