USB FLASH DİSK imi öndeki usb girişlerime takıyorum pc bir anda kitleniyor donuyor masaüstünde veya pc açılışında takınca mavi ekran gelmeden siyah bir ekrenda donuyor... sorun nedir bu zamana kadar böle birşey olmamıştı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senceru -- 13 Temmuz 2008; 11:32:50 >
Yeni aldığım Western Digital 2.5 inch 320 gb harddiski bilgisayarım bir türlü tanımıyor. Laptop sorunsuz tanıdı ancak masa üstü cihazın bağlandığı fark edip yüklemeye calıştıgında böyle bir hata veriyor. Herhangii bir driver cd si falan da yok.
"Bu aygıtın sürücü yükleme dosyasında gereken bir giriş yapılmamıs. INF dosyasının windows 95 veya daha sonraki sürümler için yazılmasından kaynaklı olabilir. Satıcınıza başvurun"
Bunun yanında aynı bilgisayar diğer aygıtları "fotoğraf makinası vb. tanımakta sorun yaşamıyor.
USB FLASH DİSK imi öndeki usb girişlerime takıyorum pc bir anda kitleniyor donuyor masaüstünde veya pc açılışında takınca mavi ekran gelmeden siyah bir ekrenda donuyor... sorun nedir bu zamana kadar böle birşey olmamıştı ?
Ön usb girişlerinizde sorun olabilir. flash diskinizi taktığınız sırada bilgisayara bağlı başka usb aygıtlarda var mı? (ön porta takılı)
Yeni aldığım Western Digital 2.5 inch 320 gb harddiski bilgisayarım bir türlü tanımıyor. Laptop sorunsuz tanıdı ancak masa üstü cihazın bağlandığı fark edip yüklemeye calıştıgında böyle bir hata veriyor. Herhangii bir driver cd si falan da yok.
"Bu aygıtın sürücü yükleme dosyasında gereken bir giriş yapılmamıs. INF dosyasının windows 95 veya daha sonraki sürümler için yazılmasından kaynaklı olabilir. Satıcınıza başvurun"
Bunun yanında aynı bilgisayar diğer aygıtları "fotoğraf makinası vb. tanımakta sorun yaşamıyor.
Ne yapabilirim??
C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.
Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Başlattıktan sonra telefonunuzun CD sindeki USB driver'i tekrardan yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin.
quote:
Orjinalden alıntı: evetben
mrb 500 gb bır harıcı dısk aldım kullanıp guvenı kaldır yaptıktan sonra usb kabloyu tekrar cıkarıp takmadan aletı tekrar nasıl gorebılırım ?
Göremezsin ancak yeniden başlatınca görebilirsiniz. Güvenle kaldır demeden de aygıtı devredışı bırakabilirsiniz. Bunun için aygıt yöneticisi evrensel seri yol denetleyicisi altındaki usb yığın depolama aygıtınıza sağ tıklayın/özellikler/genel sekmesi altında cu aygıtı devre dışı bırak var.Onu seçerseniz devredışı kalır. Etkinleştir derseniz de aygıt etkinleştirilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaay -- 13 Temmuz 2008; 23:47:47 >
merhaba arkadaslar; flash diski bilgisayarıma taktıktan sonra 3 seçenek geliyor;birincisi windows sürücü yazılımını güncellesin,ikincisi daha sonra yeniden sor,ücüncüsü bir daha hic sorma.birincisini tıklıyorum yazılımı bulamadı diyor yani güncelleyemiyor:(ikincisi ve ücüncüyü tıkladığımda hiçbişey olmuyor.bilgisayarımı açtıgımda bilgisayarımın içinde gözükmüyor.aygıt yöneticisinde ise diğer aygıtların altında bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor üzerinde de sarı renkli ünlem var.taktığım flash disklerde sorun olmadığı biliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
merhaba arkadaslar; flash diski bilgisayarıma taktıktan sonra 3 seçenek geliyor;birincisi windows sürücü yazılımını güncellesin,ikincisi daha sonra yeniden sor,ücüncüsü bir daha hic sorma.birincisini tıklıyorum yazılımı bulamadı diyor yani güncelleyemiyor:(ikincisi ve ücüncüyü tıkladığımda hiçbişey olmuyor.bilgisayarımı açtıgımda bilgisayarımın içinde gözükmüyor.aygıt yöneticisinde ise diğer aygıtların altında bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor üzerinde de sarı renkli ünlem var.taktığım flash disklerde sorun olmadığı biliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
İlginç bir durum.
Birbaşka bilgisayarda flash diskinizi biçimlendirin ve kendi bilgisiyarınızda yeniden deneyiniz.
tesekkurler ama dejaay olede yaptıgında yınede bılgı acıp kapamamı istıyor
İstememesi lazım ya da bu olay anakartan anakrta göre değişiyor o zaman. Benim asus p5ke de etkisiz hale geitirip yeniden, bilgisayarı başlatmadan, etkinleştirebiliyorum.
merhaba..anakart sorunundan dolayı pc formatlandı ancak usb taktığım hiç bir şeyi görmüyor. usb de çalışacak tüm programları silip tekrar düzgünce yükledim.(formattan önce hepsi çalışıyordu.)burada önerdiğiniz yollardan bazılarını da denememe rağmen bi sonuç alamadım.Örneğin: aygıt yöneticisinden evrensel seri yol denetleyicisi (hepsi düzgün çalışıyor) ve kayıt defteri düzenleyicisinden usbstor (start durumunda olan 3 konumundaydı yani açık oluyor sanırım)..neyse bi türlü düzeltemiyorum.ve pc den de çok anlamadığımıda belirtmek isterim.şimdiden teşekkürler.