Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: USB, Sorun ve Çözümleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Cevap: USB, Sorun ve Çözümleri Sayfa: <<   < önceki  7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dejaay

Sisteme Gözat

17 Mayıs 2008; 18:48:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: outlaw

Düzenleme:
Konuyu baştan okurken SwissKnife adlı programa rastladım. Onunla biçimlendirdim ve şu an 11 MB/s hızına ulaştı ve takılmalar gitti. Ama çok dosya kopyalama yaparken iki dosya arası geçiş biraz uzun sürüyor. Sanırım garantiye verene kadar idare eder bu şekilde.

O çoklu dosya kopyalamalarının geçişlerinin uzun olması normal. Şu an düzelmiş gibi duruyor. Biraz kullanın bakalım.

sendemi71

23 Mayıs 2008; 20:09:45 

ilk aldığım zamanlar sn/20-25-30 mb aktarım hızına sahipken şimdi 1 mb ta düştü.usb 2.0 da tek girişin yeterli olması gerekirken ben ikisinide takdığım halde

sağ alt köşede şu şekilde uyarı veriyor

Bana Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Varsa Çok sevinirim şunuda anti parantez ekleyim 2 usb
ucundanda elektirik akımı alıyor acaba data aktarımı yapan kabloların birtanesinde kırıklık olabilrmi

dejaay

Sisteme Gözat

23 Mayıs 2008; 23:29:05 

quote:

Orjinalden alıntı: sendemi71

ilk aldığım zamanlar sn/20-25-30 mb aktarım hızına sahipken şimdi 1 mb ta düştü.usb 2.0 da tek girişin yeterli olması gerekirken ben ikisinide takdığım halde

sağ alt köşede şu şekilde uyarı veriyor

Bana Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Varsa Çok sevinirim şunuda anti parantez ekleyim 2 usb
ucundanda elektirik akımı alıyor acaba data aktarımı yapan kabloların birtanesinde kırıklık olabilrmi

USB kablonuzda ya da diskinizde bir sorun olabilir. Öncelikle başka bir USB kablo (illa çift başlı olacak diye bir şey yok) ile deneme yapınız. Aktarım hızındaki sorun devam ediyorsa ilk sayfada verdiğim format programlarıyla harici hddniz biçimlendirin.. (biçimlendirmeden önce harici diskiniz içindeki dosyaları yedekleyin) Eğer yedekleyeceğiniz alan yoksa chkdsk(hata denetleme) i çalıştırınız. Bunun için
başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basın..

hüso5226

24 Mayıs 2008; 18:17:26 

benim de usb ile yaşadığım bir sorun var. İnternette araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. usb yi bilgisayara takınca donanım bulundu yazıyo ama alet açılmıo. Aç deyince lütfen sürücüye bir disk yerleştirin mesajı çıkıyor. Ayrıca usb üzerine sağ tıklayınca aygıt sorunsuz çalışıyor mesajı vermesine rağmen ne içine girilebiliyo ne de biçimlendirilebiliyo. ayrıca bilgisayarım yönette de donanımda görünmüyo. İçindekileri kurtarabilir miyim acaba? yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim...
dejaay

Sisteme Gözat

24 Mayıs 2008; 21:44:21 

quote:

Orjinalden alıntı: hüso5226

benim de usb ile yaşadığım bir sorun var. İnternette araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. usb yi bilgisayara takınca donanım bulundu yazıyo ama alet açılmıo. Aç deyince lütfen sürücüye bir disk yerleştirin mesajı çıkıyor. Ayrıca usb üzerine sağ tıklayınca aygıt sorunsuz çalışıyor mesajı vermesine rağmen ne içine girilebiliyo ne de biçimlendirilebiliyo. ayrıca bilgisayarım yönette de donanımda görünmüyo. İçindekileri kurtarabilir miyim acaba? yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim...

Bilgisayarım kısayolundan USB aygıtınızın içine girmeye çalışınca nasıl bir uyarı alıyorsunuz?

Bir de USB bize sağ tıkladığınızda bi bakın dosya sistemi ne olmuş (fat32, ntfs, Raw)

Creapure

25 Mayıs 2008; 1:24:02 

flash disinfector adlı bı rprogram buldum farklı flash dısklerın cokca okutuldugu ortamlardakı vırus bulasma olayını engelledıgı soylenıyor..

benzer bısey kullanıyor musunuz?

http://experi3nc3.wordpress.com/2007/05/10/flash-disinfector-by-subs/

http://www.bloganything.net/966/remove-malware-viruses-from-usb-thumb-drive-hard-disk

PSN : Mimar
dejaay

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2008; 1:51:36 

quote:

Orjinalden alıntı: Creapure

flash disinfector adlı bı rprogram buldum farklı flash dısklerın cokca okutuldugu ortamlardakı vırus bulasma olayını engelledıgı soylenıyor..

benzer bısey kullanıyor musunuz?

http://experi3nc3.wordpress.com/2007/05/10/flash-disinfector-by-subs/

http://www.bloganything.net/966/remove-malware-viruses-from-usb-thumb-drive-hard-disk

Hayır bu tür bir program kullanmıyorum. Galiba bu programda(anladığım kadarıyla) bazı virüsler için geçerli ama şu da var ki aynı virüs farklı isimler altında da gizlenebiliyor.

Birinci sayfada verdiğim bazı taşınabilir virüs programları var ama onlarda tam koruma sağlamıyorlar maalesef..

rdondo

25 Mayıs 2008; 18:11:09 

arkadaşlar Fat32 formatlı usb hdd ye neden yüksek boyutlu dosya atılmıyor? Ntfs e çevirincede ps3 görmüyor.. çözüm önerisi olan var mı?

sign 1907
dejaay

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2008; 18:49:01 

quote:

Orjinalden alıntı: rdondo

arkadaşlar Fat32 formatlı usb hdd ye neden yüksek boyutlu dosya atılmıyor? Ntfs e çevirincede ps3 görmüyor.. çözüm önerisi olan var mı?

Çünkü fat32 dosya sisteminde bir seferde atılcak dosya büyüklüğü 4gb olarak sınırlandırılmıştır. FAT32 dosya sisteminin özelliği budur. 4GB ya da 4gb dan büüyk dosyaları atmak için ntfs dosya sistemini kullanmalısınız.

hüso5226

25 Mayıs 2008; 21:53:01 

Bilgisayarımdan usb ye girmeye çalışınca lütfen bir disk yerleştirin uyarısı çıkıyor. Ayrıca usb yi sağ tıkladığımda özelliklerden kullanılan alan ve boş alanların ikisi de 0 bayt şeklinde çıkıyor.

dejaay

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2008; 22:25:17 

quote:

Orjinalden alıntı: hüso5226

Bilgisayarımdan usb ye girmeye çalışınca lütfen bir disk yerleştirin uyarısı çıkıyor. Ayrıca usb yi sağ tıkladığımda özelliklerden kullanılan alan ve boş alanların ikisi de 0 bayt şeklinde çıkıyor.

Muhtemelen dosya sistemi RAW olmuş.. Üzerine sağ tıklayıp biçimlendir diyin. Olmazsa birinci sayfadaki dormat programlarıyla biçimlendirmeye çalışın. Bunlardan bir sonuç almazsanız yapacak birşey yok. Çünkü raw dosya sistemli diskler maalesef Windows işletim sistemlerinde tanınmıyor. O nedenle üzerlerinde herhangi bir işlem yapılamıyor.

Linux RAW sistemini tanıyormu ancak ben hiç deneme yapmadım. İmkanınız varsa linux işletim sistemli bir bilgisayarda biçimlendirme işlemini yapmaya çalışınız..