Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: USB, Sorun ve Çözümleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> Cevap: USB, Sorun ve Çözümleri Sayfa: <<   < önceki  7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Blue_Knight

1 Nisan 2008; 12:32:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar geçen gün kingston 4 gb usb bellek aldım datatraver dün çok güzel çalışan alet bugün hiç bir bilgisayarda çalışmıyor bilgisayarın ön usb girişine takmıştım yanmış olabilir mi? yeşil ışığı yanıyor arada. aygıt yöneticisinden baktım görülmüyor aygıt hiç biş şekilde

dejaay

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 19:39:19 

quote:

Orjinalden alıntı: berguney

bugün logitech'in bir webcam'ini aldım
usb'den webcam'i taktığım anca bütün sesler cızırtılı gelmeye başlıyor
fakat herhangi bir ses çalmıyorken cızırtı yok.
nedir bu sorun? bir bilgisi olan?

Mikrofonlu bir web kamerası mı aldığınız model.. Bundan olabiir. Bilmiyorum tam olrak sebebini ancak bundan olabilir diye düşünüyorum. Başka bir USB yuvasına ya da hoparlörleri web kamerasından uzak tutmaya çalışın ama dediğim gibi tam olarak sebebini bilmiyorum.

dejaay

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 19:52:39 

quote:

Orjinalden alıntı: wox

kusura bakmayın benim usb nin burayla alakası varmı ama hani kart okuyucu usbler varya .hafıza kartı takılanlardan benimki.telefonun hafıza kartını takıyorum..disk biçimlenmemiş diyor ve biçimlendirlsinmi diyor..ama ben kartı telde biçimlendirdim ama böyle yapıyor..önceden böyle bir sorun yoktu.tamam onuda geçeyim biçimlendir diyorum bilgisayarda ama yine biçimlendirilemiyor.bitane hata mesajı çıkıyor..neden olabilir.başka bilgisayara takıyorum oluyor ama diğerlerinde olmuyor.kartı aldığım telefoncunun bilgisayarında çalışıyor.ama cafeden girdiğim için kafedeki bilgisayarlarda çalışıyordu.acaba telefonda virüs varda virüs kartı bozmuş olabilirmi?lütfen önceki hafıza kartını telde biçimlendiriyorum ama dosyalar hep eksik oluyor.mesela resim diğerleri yazması olması gereken dosyalar oluşmuyor neyden kaynaklanıyor acaba..ya lütfen bilen biri varsa mesaj atsın.. yada yazsınn.kaç gündür bişey yükleyemedim tele.

Biraz karışık olmuş ama..

Şu durumda kartınızda bozuk olabilir kart okuyucunuzda.
Hafıza kartınızı başka bir bilgisayarda denediniz mi, çalışıyor mu? ya da kart okuyucunuzu başka bir bilgisayarda denediniz mi, çalışıyor mu?

dejaay

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 19:55:07 

quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

arkadaşlar geçen gün kingston 4 gb usb bellek aldım datatraver dün çok güzel çalışan alet bugün hiç bir bilgisayarda çalışmıyor bilgisayarın ön usb girişine takmıştım yanmış olabilir mi? yeşil ışığı yanıyor arada. aygıt yöneticisinden baktım görülmüyor aygıt hiç biş şekilde

Başka bilgisayarlarda da çalışmadığına göre bozulmuş (yanmış da olabilir) Hemen bozulmuzlar ama şans işte..

Bu arada belleğinizi taktığınız zaman disk yönetiminden görebiliyor musunuz? (disk yönetimine girmek için:bilgisyaarım kısayolu/sağ tık/yönet/disk yönetimi)

Blue_Knight

2 Nisan 2008; 10:43:26 

sağol cevabın için yok disk yönetiminden de göremiyorum yandı gitti yani

Graindor

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 15:08:05 

Selam
A-Data 8 GB Usb flash belleğim var.Bir kaç haftadır sorunsuz kullanıyordum.Bugün belleğe 4,34 Gblık bir iso dosyası atayım dedim.Atmadan önce 4-5 Gb lık dosyalar vardı onları sildim.Yeni dosyayı atmaya kalktığımda "yeterli disk alanı yok" uyarısı veriyor.Oysa bellek boş.Disk ymnetiminden herşey düzgün 7,5 Gb boş alan görünüyor.Sürekli "yeterli disk alanı yok" diyor.Biçimlendirdim harf değiştirdim herşey yine düzgün gösteriyor.7,5 Gb Boş alan var.Ama 4,34 Gb lık dosyayı bir türlü kabul etmiyor.Daha düşük boyutlardaki (1-2 GB)dosyaları alıyor.Oysa daha önce defalarca 4-5 Gb lık dosyaları atabiliyordum.Tutturdu bugün "yeterli disk alanı yok" deyip duruyor.Gitti mi bellek?

dejaay

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 19:24:13 

quote:

Orjinalden alıntı: Graindor

Selam
A-Data 8 GB Usb flash belleğim var.Bir kaç haftadır sorunsuz kullanıyordum.Bugün belleğe 4,34 Gblık bir iso dosyası atayım dedim.Atmadan önce 4-5 Gb lık dosyalar vardı onları sildim.Yeni dosyayı atmaya kalktığımda "yeterli disk alanı yok" uyarısı veriyor.Oysa bellek boş.Disk ymnetiminden herşey düzgün 7,5 Gb boş alan görünüyor.Sürekli "yeterli disk alanı yok" diyor.Biçimlendirdim harf değiştirdim herşey yine düzgün gösteriyor.7,5 Gb Boş alan var.Ama 4,34 Gb lık dosyayı bir türlü kabul etmiyor.Daha düşük boyutlardaki (1-2 GB)dosyaları alıyor.Oysa daha önce defalarca 4-5 Gb lık dosyaları atabiliyordum.Tutturdu bugün "yeterli disk alanı yok" deyip duruyor.Gitti mi bellek?

Belleğinizin dosya sistemi fat32 ise bu tür bir sorun yaşamanız doğal. fat32 dosya sistemi 4gb dan fazla dosyaların transferine izin vermiyor. Bu nedenle belleğinizin dosya sistemini ntfsye çeviriniz.

Graindor

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 21:21:12 

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Selam

Belleğinizin dosya sistemi fat32 ise bu tür bir sorun yaşamanız doğal. fat32 dosya sistemi 4gb dan fazla dosyaların transferine izin vermiyor. Bu nedenle belleğinizin dosya sistemini ntfsye çeviriniz.

Evet öyle.Şimdi 4Gb dan büyük bir klasör olsun ama içerdiği dosyalardan biri 4gb tan büyük olmayacak hepsini (Klasör olarak) transfer ediyor.7 Gb lık klasörü o şekilde transfer etti.
Tek bir dosya (rar,iso,avi v.s)4gbtan var ise ise dediğiniz gibi o zaman kabul etmiyor.
Fat32 olayını Emuleciler bilir.Ben bilemedim
Peki ben NTFS olarak biçimlendirmek istediğimde NTFS seçeneği çıkmıyor sadece Fat32 var?
Bilgileriniz için çok teşekkürler.Kolay Gelsin.

dejaay

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 21:24:28 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Selam

Evet öyle.Şimdi 4Gb dan büyük bir klasör olsun ama içerdiği dosyalardan biri 4gb tan büyük olmayacak hepsini (Klasör olarak) transfer ediyor.7 Gb lık klasörü o şekilde transfer etti.
Tek bir dosya (rar,iso,avi v.s)4gbtan var ise ise dediğiniz gibi o zaman kabul etmiyor.
Fat32 olayını Emuleciler bilir.Ben bilemedim
Peki ben NTFS olarak biçimlendirmek istediğimde NTFS seçeneği çıkmıyor sadece Fat32 var?
Bilgileriniz için çok teşekkürler.Kolay Gelsin.

FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
5. Komut isteminden çıkın.

Graindor