Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Toshiba G900

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: şimdikizaman
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Avuç içi bilgisayar (PocketPC/SmartPhone) >> Cevap: Toshiba G900 Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
wgandalf

11 Ocak 2008; 1:44:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar yine ben.

Bazı arkadaşlar olumsuz bulduğum yönlere karşılık vermiş. saolsunlar.

Yani 10 kişilik speed dial ile veya desktopa konulan 6 tane foto ile 500 kişilik fihriste nasıl hakim olunacağını ben yinede kavrayamadım.

Asus P526 aldım geçen gün. G900 'ude sattım. Asus için şunu soyleyebilirim. Süper.

qklavye ve WIFI önemli değil pratik ve akıllı ve şık bir cihaz olsun diyenlere öneririm.

Karşılaştırma isteyen olursa tek tek karşılaştırabilirim.

hece

11 Ocak 2008; 8:59:37 

yeşil arama butonuna basıp keypad ekrana geldikten sonra aramak istenilen kişinin isiminin harflerini bulunduğu tuşlara basmak yeterli. mükemmel bir filtreleme mantığı ile aramak istediğimiz kişi karşımıza geliyor. eğer çok kalın parmaklı değilseniz kesinlikle rehberden aranılan kişiye ulaşmak çok kolay.

p526 ile g900'ü kıyaslamak pek doğru değil bence. farklı ihtiyaçlara göre üretilmiş iki ayrı pocketpc ikiside. p900'ü öne çıkaran özelliği ekran çözünürlüğü. ekran küçük ve dolayısıyla yazılar küçük olmasına rağmen kesinlikle okunabilirlik harika. koskoca web sayfalı ekrana sığıyor, word excel pdf ve diğer dökümanlar çok daha rahat kullanılabiliyor.

p526'nın işlemci hızı düşük, ve wifi yok. wifi benim için olmazsa olmaz bir özellik.

p526'da gps var. bir arkadaş önceki mesajlarda "Tek Eksik Gps Oda Kim Kullanıyo ki ALLAH için" demiş. oysa navigasyon da benim için pda'da vazgeçemeyeceğim özelliklerden biri, o kadar çok kullanıyorum ki. ama o işi harici bir bloetooth gps cihazı ile hallettiğimden g900 bu işimi gayet iyi görüyor.

g900 mükemmel bir ekrana sahip, orta halli bir performansa sahip , cihazın boyutunu fazla dert etmeyenlere hitap eden kullanışlı bir pocketpc.

piyasada çok alternatif var isteyen ihtiyacına göre seçip birini alıyor ve kullanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: wgandalf

arkadaşlar yine ben.

Bazı arkadaşlar olumsuz bulduğum yönlere karşılık vermiş. saolsunlar.

Yani 10 kişilik speed dial ile veya desktopa konulan 6 tane foto ile 500 kişilik fihriste nasıl hakim olunacağını ben yinede kavrayamadım.

Asus P526 aldım geçen gün. G900 'ude sattım. Asus için şunu soyleyebilirim. Süper.

qklavye ve WIFI önemli değil pratik ve akıllı ve şık bir cihaz olsun diyenlere öneririm.

Karşılaştırma isteyen olursa tek tek karşılaştırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 11 Ocak 2008; 10:06:20 >

kenan111

11 Ocak 2008; 10:42:19 

Arkadaşlar bu cihazı beğeniyorum ancak bazı endişelerim var. 480*800 ekran çözünürlüğü programlarda sorun yaratıyor mu? igo filan bir iki program ile ilgili yorumları okudum. Acaba 480*640 daha mı iyi olur. Normal windows gibi programlar çözünürlük derdinden kurtulsa ne iyi olurdu ancak yakında böyle yüksek çözünürlükler çıktıkça bu tip bağımlılıklar da kalkacaktır.

Masamda Toplama PC - C2D 2 Ghz 1gb ram 160 gb hdd ...
Dizimde Dell Inspiron 6400 Cel.1,6 1,5 gb ram 80 hdd...
Cebimde Hp Ipaq Rw 6815 416 Mhz 128 Rom 64 Ram 2 Gb MiniSd
Altımda Honda CBF 150 Mavi
Elaman

11 Ocak 2008; 11:12:55 

wgandalf yeni cihazın hayırlı olsun. sen beğenmemiş olabilirsin lakin ben G900'den gayet memnunum. p526'yı ise kesinlikle kullanamam. onu kullanacağıma nokia 6630 M.Editionuma geri dönerim. Çünkü benim için Wifi bir PDA'da vazgeçilmez. Zaten herkeste aynı şeyi beğenmek zorunda değil. Bu adamlarda bu yüzden bu kadar çok model çıkartıyorlar. Hedef herkese hitap etmek. Güle güle kullan.

Ekran çözünürlüğü bazı programlarda sorun yaratıyor. Ancak benim karşılaştığım en kötü sorun programın boyunun biraz kısa kalması ve ekranın altında bir kaç cm'lik beyaz alan kalması. Yani enderde olsa ekran çözünürlüğü bazı programlarda bu tarz sorunlar yaratıyor ama o da programın çalışmasına engel olmuyor. Bu gidişle bi gün 1024x768 ppc'de görürsek şaşırmam zaten. Düne kadar 800x400 deselerdi hade laynnn derdim. Üreticilerinin üzerinde çalışmaya devam ettiği programların çoğu kendisini bu gibi durumlara adapte etmiş ya da zamanla edecektir. Mesala Sbp Mobile Shell'in ayrı bir downloadı var G900 için. Müşterileri sorun olduğunu anlatınca adamlar fix çıkartmış hemen.

marikanwap

11 Ocak 2008; 17:57:27 

bugün cihazı teknosada inceledim. çok büyük.. boyutlarının büyük olması beni düşündürüyo. cebime bile sığmaz. ama malzeme kalitesi süper. sürgü süper.

orda çalışan elemana sordum, işlemcisi kaç mhz dedim. bunlarda hız filan yok dedi. nası olur dedim. ordan bi eleman çağırdı. ona sordu kaç mhz die 200mhz dedi. emin misin dedim. evet dedi:D arkadaşlar 520mhz değil mi cihaz ya:D

Artık Bir iPhone'um Yok:(
My Ex-mobiles: SIEMENS C45/C55/S55/SXG75 - SAMSUNG E900/E250 - Apple iPhone 8GB
ozgurkosar41

11 Ocak 2008; 20:40:46 

evet hocam cihaz 520 mhz önceki sayfalarda belirtilmişti bu.
128 mb ram ve 128 mb rom a sahip.
hız açısından kesinlikle tatmin edici.

Elaman

12 Ocak 2008; 1:14:39 

Malesef konu hakkında bilgi sahibi adamları çalıştırmıyorlar genelde. Ve evet 520 mhz

uhlmann

12 Ocak 2008; 3:42:28 

ram 128 de rom 40 olarak verılmıs.. 520mhz olması su anda fazla bır ıse yaramıyor wm6 yenı oldugundan uyumlu program bulmak zorlasıyor.. butun yazdıklarınızı tek tek okudum arkadaslar.. butun sorunlar mevcut..kıtleme sorunu var. ama su da var kurdugunuz programları secıp kurarsanız oda ortadan kalkıyor. ben uç haftadır kullanıyorum.. cok kıtlenme sorunu yasadım . ama programları tek tek ne secerek arastırarak kurdum uyumlu olanlarını.. su nada sorunsuzz calsıyor.. tıklenme sorunum yok sımdılık tabıı ılerde ne olur bılemem :)

cıhazın ıngılızce olması kotu ama cozemedıgınız yerde yardım alma sansınız var.. ıstanbulda kı toshıba yardımı ararsanız onalr sızı yonlendırerek gereklı ayarları yapmanızda yardımcı oluyorlar....

cıhazınıza ben sbp plus yuklameyın derım ben ben yukedım gunde en az 10 defa resetlemısımdır.. (sadece tavsıye )

bıde bır arkadas telefon numarasını kaydedemıyorum outlook olarak kaydedıyor falan demıs.. kurmus oldugun bır program varmıı.. sıstemı tamamen kaplayan .. ondan kaynaklanıyor durr.. bendede aynı sorun vardıı .. sbp plus yuzundenmıs.. ogrendım .. kurdugun programları kontrol ett.. sorunu bulacaksın sanıyorum..

bıde bu gecen konualrda verılen sıte baya ıse yarıyor kurcalamanızı tavsıye ederım.. tamamı ıng sıtenın ama onuda cevırı sıtelerıyle halledebılırsınız.. myg900.com benım cok ısıme yaradı dıyebılırım..

gforce5500 e gelınce .. http://www.nvidia.in/page/goforce_design_wins.html bı bakın belkı ısınıze yarar bısey bulursunuzz...

sımdı gelelımm bende kı cozulmıyen soruna :) ben wıfı yı sureklı acık tutuyorum .. ve de kullanıyorum .. ekran bekleme moduna gectıgınde tamamen kapanıyor.. onuda ıstıyorum guc tasarrufu yuzunden ancak ekran kapandıgında . herseyı ıptal ettıgınde wıfı de kapanmıs oluyor yada acık olan butun programlar tamamıyle kapanıyor takı usttekı power tusuna basana kadar. bunu ayarlıyabılecegım bır yer varmı.. baska bır ornek le de soyle dıyeyım belkı daha anlasılır olur.. mp3 dınlerken .. telefonu uet dugmeden beklme moduna ladıgnızda. kapanıyor.. :) ..

sımdıden tesekkurler arkadaslar sızın acıklamalarınız da cok yardımı oldu bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uhlmann -- 12 Ocak 2008; 4:27:51 >

amd x2 2.6----1024 ram----512 asus ekran kartı---320seagate -----tosh g900
uhlmann

12 Ocak 2008; 3:49:41 

hee bıde parmak izi güvenliği diye bir sey yok haberınız olaa .. sade kısayol ve touchpad
olarak kullanabılıyorsunuz.. baska bır ıse yaramıyor..

amd x2 2.6----1024 ram----512 asus ekran kartı---320seagate -----tosh g900
Elaman

12 Ocak 2008; 11:13:46 

uhlmann arkadaşım tüm mesajları okuduğunu söylüyorsun lakin pek sanmıyorum. Ya şişirme okudun ya da anlamadın diye düşünüyorum açıkcası.

Ayrıca söylemiş olduğun çok şeye de katılmıyorum. Mesela:
Cihaz 128x128 ama kullanıma sunulan 40
+ 520 Mhz olması inanılmaz çok işe yarıyor zira 100'lerce uyumlu program buldum. Aynı anda birçok uygulamayı beraber çalıştırabiliyorum. Programları bulmak hiçte zor değildi. Ne demişler arayan mevlayıda bulur programları da.
+ Spb Pocket Plus hiç bir sorun yaratmıyor.
+ O kontaklist olayı kesinlikle msn live ile alakalı spb ile uzaktan yakından bir ilgisi yok(Bu konu geçmiş mesajlarda işlendi).
+ Parmak izi güvenliği dediğin gibi sadece program çalıştırmaya ve touchpad olmaya değil telefon açılırken güvenliğe de yarıyor(Bu konu geçmiş mesajlarda işlendi).
+ gforce5500 grafik işlemcisinin sitesi senin ne gibi bir işine yaradı ki burada paylaşıma sunuyorsun. MyG900'de bu cihazda başka bir pda'da yer alan grafik işlemcisinin aynısının bulunduğu ve o pda için kullanılan grafik hızlandırıcı yazılımın bazı değişiklikler ile kullanılabileceği yazıyor. Lakin bu beraberinde nice soruna da neden olabilir. Artı gördüğüm kadarıyla çok ta kesin sonuç alan pek kimse yok şu an için.

Sorunun cevabına gelince pek birşey anlamamış olsamda kullandığın mp3 playerin cihazı bekleme moduna geçirip geçirmemek gibi bazı ayarları vardır oraları biraz kurcala derim. Ayrıca müzik player olarak PocketMusic Bundle 5.0.4 kullanmanı öneririm. Ve iyice araştırmadan insanları yanıltacak bilgiler vermezsen memnun olurum.

ssungurlu

12 Ocak 2008; 11:27:45