Şimdi Ara

Mars kolonisi için insan zihninin ve vücudunun değiştirilmesi gerekebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mars kolonisi için insan zihninin ve vücudunun değiştirilmesi gerekebilir 

    Institute of Information Technology and Management’ta görevli olan bilim insanı Konrad Szocik, Mars’a yapılacak olan yolculukla ilgili görüşlerini paylaştı. Bilişsel bilim konusunda uzman olan Szocik, Mars’a gidecek olan astronotların Mars atmosferinde hayatta kalamayacaklarını tahmin ettiğini dile getirdi. Szocik’in söylediğine göre bunun en büyük nedeni, dünyanın hiçbir bölgesinde Mars’ın sahip olduğu atmosfere benzer koşulları yaratamamak.
     

    Szocik, Antarktika’da ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nda da çalışmalarını sürdüren NASA’nın, mikro gravite ve radyasyon gibi etkenlerin astronotlar üzerindeki uzun vadeli etkilerini hesaba katmadığını ileri sürdü. Bu etkenlerden ötürü dünyada detaylı bir Mars atmosferi yaratmanın son derece zorlu olduğundan bahseden bilim insanı, Mars’ta koloni kuracak ekibin zihinsel ve bedensel olarak değiştirilmesinin gerekli olabileceğini söyledi. Bilim insanı, insan duyularının elektrikle güçlendirilmesi ve kritik durumlarda duygusal sorunların yaşanmaması için ilaç kullanılması gibi örnekler verdi.

    Szocik, Mars yolculuğunda görev alması gereken kişilerin de dikkatli seçilmesi gerektiğini düşünüyor. Bilim insanına göre yolculukte dayanıklı, çevik ve zor koşullara ayak uydurabilen bireylerin kullanılması görevin başarı şansını büyük ölçüde yükseltecektir.








  • Aklıma mutant MARVEL karakterleri geliyor,bunun yerine kullanılan giysi ve yaşam alanı olarak tasarlanan mekanların daha dayanıklı olması sanırım işe daha çok maliyet getirir,bunun yerine yaslayın ilacı verin şırıngayı.
    Mars kolonisi için insan zihninin ve vücudunun değiştirilmesi gerekebilir
  • Öyleyse genetik modifikasyon şart oldu .

  • ne gerekiyorsa yapılsın.

  • 1-2 milyar yıla kendiliğinden değişir ;P

  • 2030 yılında başlayacaklarını söylemişler muhtemelen bunu bir 30 yıl sonraya aktarırlar . Tipik NASA. Her hafta yeni bir dünyaya benzeyen gezegen keşfederler sadece haberde kalır ve zihinlerde nasa buldu kalır. 2030'a kadar yaşayacak olanlar unutmasın bu sözümü marsa gidiş falan hikaye amerika yeni bir aya gidiş filmi çekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplify -- 13 Mart 2017; 2:43:55 >
  • burdan nasayı ve tüm amerikayı uyarıyorum, mars'a kadın ve erkek iki farklı cinsiyeti yollamayın orası karışır, sonra hürriyet gazetesinde mars'da yan bakma kavgası yüzünden 5 kişi öldü haberini duyarız :DDDD

  • Bayramlık elbise gibi mars için yeni vücudu giyinip gideriz artık.

  • The expanse diye bir dizi var tavsiye ederim insanların güneş sistemini kolonize etmesi ve kuşaklı diye artık dünyada yaşayamayan bir insanlardan bahsediyor. Sadece dünya dışında doğup büyüdüğü için yeni bir tür değil yani.

    İnsanlar zaten adapte olacaklardır ama zamanla da değişeceklerdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten bir insanlığımız kalmıştı onuda...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mezar35

    2030 yılında başlayacaklarını söylemişler muhtemelen bunu bir 30 yıl sonraya aktarırlar . Tipik NASA. Her hafta yeni bir dünyaya gezegen keşfederler sadece haberde kalır ve zihinlerde nasa buldu kalır. 2030'a kadar yaşayacak olanlar unutmasın bu sözümü marsa gidiş falan hikaye amerika yeni bir aya gidiş filmi çekiyor.

    İlk filmi Kubrick çekti, bakalım ikinciyi kim çekecek.

    The Shining - Room 237





























    the bomb has been planted

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dünyayı adam gibi yaşanacak şekilde tutmayı öğrenmeden başka gezegenlere gitmenin hiçbir anlamı yok. Bu bencilliklerle nereye gitsek orayı da yaşanmaz hale getiririz.

  • Avatar projesi yakında başlayacak zaten illa bizim gitmemize gerek yok,avatarımızla gideriz.

    Şöyle alien gibi,predator gibi dayanıklı,son uzay teknolojilerine hakim,2-3 dünya dışı dile hakim avatar aranıyor,ücret karşılıklı görüşülecektir
  • marsta yıllarca görevli olarak yaşadığını iddia eden eski
    asker ve n.sa çalışanları var. tabiki onlar deli artık
    vede kazaya kurban gidebiliyorar. hepsinde hafıza kaybı
    problemi olmasıda tesadüf.

  • İnsanoğlu orayada zıçacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde bazı insanlar maalesefki insan olmaktan çıkmış! Onları tekrar insan yapmayı denemek, sanırım daha iyi olur! :)

  • Türkleri yollayın bir şey olmaz. yıllardır zaten hormonlu radyasyonlu gdo lu ya alışmışlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mezar35

    2030 yılında başlayacaklarını söylemişler muhtemelen bunu bir 30 yıl sonraya aktarırlar . Tipik NASA. Her hafta yeni bir dünyaya benzeyen gezegen keşfederler sadece haberde kalır ve zihinlerde nasa buldu kalır. 2030'a kadar yaşayacak olanlar unutmasın bu sözümü marsa gidiş falan hikaye amerika yeni bir aya gidiş filmi çekiyor.

    o öyle yazdığınız gibi değil.NASA yeterli bütçeyi alamıyor.Alabilmek için belli aralıklarla dikkat çekmek için haber yaparlar.Çünkü bu durumda bütçe ve sponsor buluyorlar.Diğer yandan uzayda bir yerlere gidebilmek öyle kolay değil,binlerce sorun var insanoğlu için hem bedenen hem zihin olarak.okumanızı tavsiye ederim.
  • Gönüllü olmak isteyen?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam Mars'ı hedef koysunlar ama daha kolay ve yaşanabilir sınırda olan ayda bir koloni kursunlar daha akılcı olmaz mı?
    Orada büyüyecek olan bebekler de Mars'ın koşullarında yaşamaya bizden yakın olacaktır tabi %1 mi yoksa milyonda 1 mi yakın orasını bilmek güç!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.