Şimdi Ara

Android, işletim sistemi pazarında Windows’u geçmek üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android, işletim sistemi pazarında Windows’u geçmek üzere

    Akıllı cihaz kullanım alışkanlıkları son 10 yılda müthiş bir değişim gösterdi. Özellikle mobil tarafta pazarın hakimi isimlerinin adı piyasadan hızlı bir şekilde silinirken iOS ve Android gibi yeni isimler hayatımıza dahil oldu ve pazarın mutlak hakimi haline geldi.

     

    Özellikle Android’in internete bağlanabilen her cihazda olma noktasındaki isteği, dengeleri de önü alınmaz bir şekilde değiştirmeye başladı. StatCounter’ın bugün yayınladığı Şubat 2017 raporları da sürece ışık tutma noktasında kritik önem taşıyor. Görülen o ki Android, 2017 yılı içerisinde internete erişimi bulunan tüm cihazlar içinde en çok kullanılan isim haline gelmek üzere.

    Android, işletim sistemi pazarında Windows’u geçmek üzere 

    2012 yılında %80’in üzerinde bir hakimiyeti varken (ki o dönemde Android’in payı %2 seviyelerindeydi) internete erişimi noktasındaki önceliklerin telefonlara, tabletlere ve hatta televizyonlara kayması, Android’in daha hızlı bir ivmeyle büyümesine, toplamda da Windows’un önüne geçmesine zemin hazırlamışa benziyor. Şubat 2017 itibariyle Android %37.42, Windows ise %38.59 bir orana sahip. Üçüncü sıradaki iOS ise %12.99’luk bir paya ulaşmış durumda.

    Android, işletim sistemi pazarında Windows’u geçmek üzere 

    Ülkemizde ise durum biraz daha farklı. StatCounter’a göre Türkiye’de Android, Windows’u geçtiğimiz yıl mayıs ayında geride bıraktı. 2017’de ise %50’nin üzerinde bir rakama ulaşmış durumda. Bu durum aslında mobil cihaz kullanımının ülkemizde nasıl bir noktaya geldiğinin de güzel bir göstergesi aynı zamanda.

     

    StatCounter bu verileri her ay 15 milyardan fazla sayfayı analiz ederek oluşturuyor ve toplumun geneli için bir kesit oluşturmaya çalışıyor. Dünya genelinde toplamda 2.5 milyondan fazla web sitesi, bu istatistikler için dolaylı veya doğrudan yollarla veri sağlıyor.

     







  • Kim derdi ki linux son kullanıcı tarafından bu kadar rağbet görecek, tabi ikisi çok başka kulvarlarda geçti, geçmedi bir şey ifade etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 8 Mart 2017; 19:27:46 >
  • İlk okuyuşta Windows Mobile sananlar?

  • Windows u gecmesi normal. Misal 5 kisiden olusan bir aileyiz 1 tane ios 6 tane android 4 tane de windows lu cihaz var. Tv de androidli onu da katarsak androidli cihaz sayisi 7.. ha birde arabaya androidli multimedya alirsak ee haliyle androidin hepsini sollamasi kacinilmaz ??

  • Microsoft umarım mobilin önemini anlar. İyiye giden sistemi geliştirmeyi bir kenara bırakırsan böyle olur. Değil mobil işletim sistemi pazarında işletim sistemi pazarında geriye düşecek duruma gelirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm un masaüstü işlemcisi dediği Snapdragon835 ten sonra Google android de iyi bir masaüstü arayüzü yapsa mikrosoftun işi biter. Ucuz donanım ve bedava işletim sistemi sayesinde kısa sürede yayılabilir.

  • Android cihazlara atılan ROMları da hesaba katmak gerek. Her ROM atıldığında 1 Android cihaz etkinleştirilmiş gibi sayılıyor. Bu işle uğraşanların bir telefona CyanogenMOD yada Paranoid gibi onlarca kez rom attığını düşünürsek Androidin kullanım sayısının yükselmesi anormal değil.

  • Windows'u geçer normal zaten...

  • Google, Funchia OS diye PC'ler için Android tabanlı bir işletim sistemi geliştiriyor.

    O işletim sistemini ücretsiz olarak sunup birde Google Play ile mağazaları ortak yaparsa Microsoft cidden biter.

    Birde artık PC'lerin kullanımı giderek azalıyor orası var. Tablet ve telefonlar yetiyor günlük kullanım için. Oyun içinde konsollar var.
  • iOS için başarılı bir istatistik. Ne de olsa başkaları gibi açık değil.

  • Adamlar sanal benekte bile android çalıştırıyor, çok normal. Ücretsiz olmasına rağmen yine de iyi değil. Windows bedava olsa o zaman android kullanımı artmazdı bu kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows kaldı mı ?
  • Ben de zannettim ki Android masaüstünde Windows'u geçecek. Windows mükemmel değil ama Android'in de Windows kadar iyi bir sistem olmadığı aşikâr. Telefonları bile 6GB RAM tüketen bir platformun bilgisayarda i7 ile kastığını görürüz artık. İnternete giren cihaz sayısından bakılırsa tabi Android geçer. Herkeste bilgisayar yok ama herkeste telefon var. Her 10 telefondan 8'inde Android yüklü olduğu gerçeğini göz önüne alırsak geçmesi kadar normal bir durum olamaz. Hatta şu an bile geçememiş olması anormal bir durum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • android şu lanet şeyin OEM desteği ne zaman gelecek !

    google ın bile bile bıraktığı arka kapılar açıkları yüzünden

    linux un adı şanı zarar görüyor !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Mart 2017; 15:40:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Ben de zannettim ki Android masaüstünde Windows'u geçecek. Windows mükemmel değil ama Android'in de Windows kadar iyi bir sistem olmadığı aşikâr. Telefonları bile 6GB RAM tüketen bir platformun bilgisayarda i7 ile kastığını görürüz artık. İnternete giren cihaz sayısından bakılırsa tabi Android geçer. Herkeste bilgisayar yok ama herkeste telefon var. Her 10 telefondan 8'inde Android yüklü olduğu gerçeğini göz önüne alırsak geçmesi kadar normal bir durum olamaz. Hatta şu an bile geçememiş olması anormal bir durum.

    Android dediğin sistem gerekli gücü Ramden alıyor. Haklısın yüksek Ram harcıyor ancak bu onun kötü olduğundan değil çok yönlü bir sistem olmasından kaynaklı. Piyasadaki çoğu Hardwareın takılıp çıkarılması bileşenlerin kurulu olması neredeyse tüm cihazlara bağlanabiliyor olması onu piyasadaki çoğu sistemden üstün kılar. Geriye tek birşey kalıyor oda Ram içindeki alanı daha verimli kılacak yazılımsal optimize. Onuda 1 2 yıla çözümleyeceklerinden endişem yok. Nerde android 4.0 nerde 7.0. Aralarında dünyalar kadar fark var.




  • silver0021 S kullanıcısına yanıt
    Aslında bu tam tersine sistemin yüksek kapasite bellekler olmadan stabil çalışamayacağını gösteriyor. Önemli olan uygulamayı yeniden açtığında baştan başlamamasıdır. Android'de peş peşe uygulamaları açıp uygulamaya tekrar dönünce baştan başladığına birçok kez şahit olduk. Oysa önemli olan arka planda uygulamayı gerçek zamanlı multitask yapabilmesidir. Mesela uygulamayı açmadan uygulamanın arka planda ne yaptığını canlı olarak multitask ekranında gösterebilmeli. iOS de Android de bunu hâlâ yapamıyor. iOS zaten multitask yapamıyor o ayrı bir konu. Yüksek RAM harcaması kesinlikle bunun için bir sebep değil. N9 1 GB RAM ile multitaskta 4 GB RAM'i olan Androidlere kök söktürür. Bu Android'in verimsizliğinden başka bir şey değil. Android RAM yönetimi konusunda çok kötü bir sistem. Bu sistem 2008'de çıktı yıl oldu 2017 neredeyse 10 yıl olmuş ve bu zamana kadar bir çözüm getirememişlerse 1-2 yıla çözüleceğini beklemek hayalperestlik oluyor biraz. :)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 9 Mart 2017; 16:37:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabiki geçecek bir evde 1 pc varsa 5 tane telefon oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 9 Mart 2017; 16:51:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android işlerim sitemi pazarında değilki, mobil pazarda.

    Eşşekle kopeği karşılaştırmışsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçaklardaki, otobüslerdeki koltuk arkası eğlence sistemleri

    metro metrobüslerdeki durak görüntüleme sistemleri

    bir çok şey artık android tabanlı

    çine gittiğinizde yazar kasalarda bile android sistem var

    windows bu saatten sonra anca kurumsal pazarda tutunabilirse tutunur

    onda da google sağlam atak yaparsa windows un çok ciddi fiyat kırması gerekir

    ama microsof sadece windows işletim sisteminden oluşmuyor. adamlar her yerdeler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.